Hlavní obsah

Aprílové žertíky podle horoskopu

Foto: Pixel-Shot, Shutterstock.com

Foto: Pixel-Shot, Shutterstock.com

Reklama

První dubnový den se nese ve znamení aprílových žertíků. Která znamení zvěrokruhu se s radostí účastní vymýšlení nejrůznějších vylomenin a koho tahle tradice vyloženě rozčiluje?

Článek

Aprílové žertíky můžou být všelijaké – někdo sází na klasiku a oznamuje rozchod nebo těhotenství, jiný se pouští do mnohem propracovanějších akcí vyžadujících souhru celého ansámblu. A někteří tuhle vtipálkovskou tradici zcela ignorují a tváří se, že apríl neexistuje. Do které skupiny patří právě vaše znamení? A jak kdo nese, když si z něj druzí vystřelí?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani jsou na apríla ve svém živlu. Nachytat někoho žertíkem, a čím víc lidí, tím lépe, je jejich sen. Jejich vtípky si většinou nežádají dlouhou přípravu, zkrátka jde o to někoho napálit na první dobrou. Improvizovat a přijít s co nejšílenější myšlenkou během chvilky. A to je něco, co Berani umí. Jejich vrozená škodolibost z nich dělá vyloženě ideální aprílové žertéře. Nejrůznější lekačky, plastoví pavouci pod talířem a podobné zákeřnosti, to je jejich.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býky nechávají prvodubnové vtípky chladnými a sami se téhle tradice neúčastní. Nachytat někoho na hloupou srandu není jejich styl. A jsou to právě oni, kdo na nejrůznější výmysly Beranů a dalších skočí, protože jim ani nedojde, jaká tradice se s prvním dubnem pojí. Umí se zasmát neškodné hlouposti, ale děsivá překvapení nebo falečné špatné zprávy je spíš rozzuří. Překvapení nejsou jejich šálkem čaje, a když je zaskočíte nepřipravené, můžou zareagovat přehnaně.

Foto: Africa Studio, Shutterstock.com

Kick me neboli Nakopni mě znamená, že Býk na všechno skočíFoto: Africa Studio, Shutterstock.com

Blíženec (22. 5. – 21. 6.)

Nedá se s jistotou říct, jak se Blíženci k aprílovým žertíkům postaví, hodně totiž záleží na tom, jak se zrovna vyspí. Někdy jsou pro každou hloupost, jindy jsou celý den nabručení a snažit se je nachytat není úplně dobrý nápad. Sami žertíky plánují jen tehdy, když vědí, že je ten druhý v dobrém rozmaru – nechtějí nikoho zbytečně naštvat. Kromě toho se většinou nepouštějí do ničeho krutého, jejich vtípky jsou poměrně nevinné a většinou pobaví i oběť.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Naivní a dobrosrdeční Raci jsou častou obětí aprílových vtipálků, protože jim jejich nátura velí všemu věřit. V jejich hlavě nedojde ke spojení, které by je mělo před vtípkem varovat, a tak ochotně pomáhají pachateli sami sebe zmanipulovat. Naštěstí mají smysl pro humor a umí se z vtípku rychle oklepat – zvlášť když je myšlen dobře a protistrana si z nich neutahuje nějak krutě. Raci sami rozhodně žádná nepříjemná či ztrapňující překvápka nechystají.

Největší vtipálci showbyznysu. Někdy je to opravdu bizár. 

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi nesnáší, když je někdo ztrapní, takže když si na ně počíháte s vtípkem, který vyvolá posměch ostatních, rozpálíte je doběla. Občas reagují tak nepřiměřeně, že to všechny zaskočí, Lvi totiž jinak málokdy něco vyvede z míry. Sami se na plánování vtípků podílí s radostí, ale nebývají vyloženě krutí – spíš se snaží lidi pobavit. Občas narafičí žertík tak, aby přitáhl pozornost k nim samým, aby bylo jasné, kdo je tady nejvtipnější.

Foto: New Africa, Shutterstock.com

Legrace ano, ale ocaď pocaď. Jestli Lva ztrapníte, naštve seFoto: New Africa, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny a apríl k sobě nejdou dohromady. Nemají rády zbytečná gesta, trapné situace a nesnáší, když je někdo vystrkuje z jejich komfortní zóny. Pokud si z nich někdo udělá legraci, neví, jak reagovat. Situace je jim nepříjemná, a tak se většinou stáhnou do sebe. Slabší povahy i zostuzeně utečou a pachateli dlouho neodpustí. Aprílová tradice dělat si z druhého blázny jim přijde necitlivá.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Lidé ve Vahách nejsou typičtí žertéři, ale snadno se nechají strhnout kolektivem a zapojí se do nějakého hromadného vtípku. Protože jsou to ale empatické duše, nechtějí, aby kdokoli trpěl. A tak bývají jejich vtípky spíš laskavé, sami totiž nemají rádi, když je někdo zostudí nebo poníží. Mají ale smysl pro humor a věcem, které nejsou přes čáru, se rádi zasmějí.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Škodolibí Štíři vymýšlejí na své blízké pěkné kruťárny a nejspíš vás zaskočí tím, jak kreativní jejich aprílové vtípky dovedou být. Umí je pečlivě naplánovat a klidně stráví jejich přípravou delší čas. Na druhou stranu ale nesnáší, když si někdo vystřelí z nich – berou to jako osobní útok, cítí se poníženě a neumí se vyrovnat s tím, že je někdo shodil. Záchvaty vzteku, které umí předvést, jsou někdy opravdu mimořádné. Než je tedy něčím nachytáte, dobře si to rozmyslete.

Foto: VGstockstudio, Shutterstock.com

Štíry nejvíc pobaví, když třeba upadneteFoto: VGstockstudio, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci se rádi baví a milují smích, takže když dojde na nějaký povedený žertík, jsou rozhodně pro. A to ze všech stran a úhlů pohledu: rádi sami vymyslí nějakou skopičinu a napálí druhé, ale stejně tak se od srdce zasmějí vtípku mířícím na jejich osobu. Ničím je nevyvedete z míry a stejně tak oni sami netouží po tom kohokoli rozhodit. Pokud vidí, že oběť není z jejich žertíku nadšená, cítí se nepříjemně, nebo neví, jak zareagovat.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi jsou sice pro každou tradici, ale apríl? To není nic pro ně. V první řadě absolutně nechápou důvod, v druhé řadě neumí moc improvizovat a k smrti to nesnáší. Proto jsou prvního dubna vždycky od rána v pozoru, aby je nikdo nenachytal. Podobné žertování jim zkrátka není vlastní, přijde jim dětinské a zbytečné. Nejradši by byli, kdyby svět na apríla prostě zapomněl.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

U Vodnářů hodně záleží na jejich aktuální náladě. Nemají rádi, když je někdo tlačí do něčeho, co si sami nevybrali – pokud je někdo aprílovými žertíky zaskočí v nevhodnou chvíli, se zlou se potáže. Na druhou stranu umí vymýšlet pěkně praštěné věci. Pokud mají zrovna tu správně ujetou náladu, umí překvapit vtípkem, který by od nich nikdo nečekal. Stejně nevyzpytatelné jsou i jejich reakce. Dopředu se dá jen těžko hádat, jestli se žertu zasmějí, nebo vybuchnou vzteky.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby hrozně neradi uvádí někoho do situace, ve které by mu bylo nepříjemně. Společnosti aprílových žertíků se proto raději vyhýbají. Ovšem často plují s proudem, takže když někdo vymyslí nějakou hromadnou akci, nejspíš se bez většího reptání přidají. Chybí jim rošťáctví Berana nebo Střelce, takže nemají ze svého díla radost škodolibou, ale potěší je, když lidi pobaví. Zárověň ale k sobě nechtějí přitahovat zbytečnou pozornost.

A co horoskopy a ezoterika? Jak se k ní stavějí různá znamení? 

Reklama

Související témata:

Načítám