Hlavní obsah

Smysl pro humor podle horoskopu: suchar, nebo vtipálek?

Foto: Krakenimages.com, Shutterstock.com

Foto: Krakenimages.com, Shutterstock.com

Reklama

Smysl pro humor nám pomáhá zvládat každodenní příkoří i náročné situace. Jak jsou na tom jednotlivá znamení zvěrokruhu? Kdo vše zlehčuje a kdo se humoru spíše vyhýbá?

Článek

Smysl pro humor je velmi individuální záležitost, co je pro jednoho naprosto neškodným vtípkem, to může druhého zcela zásadně pobouřit. Pokud se chcete vyhnout zbytečně trapným situacím, je dobré předem odhadnout, co si u koho můžete dovolit a kde už budete přes čáru. Kdo patří mezi vtipálky? Kdo se ohání hlavně sarkasmem a kdo nebude mít pro vaše vtípky sebemenší pochopení? To vám prozradí znamení zvěrokruhu.

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani jsou proslulí svým lehce přitroublým, ale velmi lehkým smyslem pro humor, nebojí se ze sebe udělat ztřeštěnce a blázny, rádi fungují ve společnosti jako šašci. S pomocí vtipů si na svou stranu získávají všechny kolem sebe, ať už jsou to spolupracovníci, nadřízení nebo prostě jen noví přátelé. Baví je i fyzický humor – vtipné úšklebky, přitroublá chůze, praktické žertíky nejhrubšího zrna. Snesou toho hodně a stejně tak jsou ochotní v tom pořádně vykoupat druhé. Nikdy to ale nemyslí zle a nejsou zákeřní, naopak. Jejich humor je velmi… bezpečný.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

O Býcích se ví, že se jen tak nedají něčím rozhodit a jsou prostě v pohodě, v chillu – a přesně takový je i jejich humor. Rozhodně nebudou tím člověkem, co v plném sálu lidí před všemi vykřikuje vtípky, aby si byl jistý, že má co největší publikum. Spíš si budou s někým šeptat ironické vtipné poznámky bokem. Jejich humor je často dost sofistikovaný a promyšlený a ne všichni se budou chytat a pochopí ho. Jak ale najedete na jejich vlnu, rozhodně vás překvapí svou pohotovostí.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Ironické poznámky, které Býci milují, nejsou pro každé uchoFoto: fizkes, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci jsou asi nejpohotovějším znamením celého zvěrokruhu a jejich humor je velmi konverzační. Mají rychlé jazyky a ještě rychlejší mozky, srší vtipnými poznámkami a odseknutími, trousí z rukávu nezapomenutelné hlášky, vymýšlí rýmovačky a písničky, sarkastické komentáře… Umí rozčísnout trefným vtipem snad každou situaci a zlehčit ji přesně tak, jak je potřeba. Dlouhé historky nejsou jejich oblíbené, udržení pozornosti je pro ně občas problém, ale nikdo neumí shrnout pointu jednou větou tak jako oni.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci na velké zábavné show úplně nejsou, ale pokud v něčem vynikají, jsou to vtípky, kterými shazují sami sebe. A v tu chvíli dovedou být neuvěřitelně zábavní – jen je potřeba chápat, že to je opravdu vtip, že nejde o nějakou mizérii, ve které se utápí. Jejich humor je v tomto ohledu občas tak černý a sebekritický, že to může být druhým až nepříjemné. Legraci mají rádi a nebojí se pozvednout náladu i v těžších chvílích, vyhýbají se však humoru vulgárnímu a „nevkusnému“, jak by to sami nazvali.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi jsou prostě od přírody showmani, kteří zbožňují, když se na ně upírá pozornost ideálně úplně všech kolem. A když dělají legraci, vypráví vtipy a starají se o zábavu, tak je jasné, že si jich celá společnost bude všímat! Právě Lvi jsou nejčastěji ti, kteří na večírku do nejmenších podrobností vykládají příšerně trapnou historku o sobě samých se všemi přehnanými detaily a pak se tomu od srdce zasmějí. Mění hlasy, rozhazují rukama, zkrátka předvádí celé představení, a ještě se u toho cítí jako ryba ve vodě. Lvi humor prostě umí.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Když vypráví vtip Lev, většinou na něm mohou všichni oči nechatFoto: fizkes, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny a humor? To je velká kapitola. Na první pohled můžou působit naprosto suše jako někdo, v kom není ani kapka tohoto smyslu. Ale pozor, myslet si toto by byla velká chyba. Panny jsou totiž přeborníky v sarkasmu a dokážou dobře mířenými hláškami, povytaženým obočím a kamennou tváří rozhodit vlastně kohokoli – a pak vyvolat salvy smíchu. Ironie, to je jejich, dokážou ji uplatnit vlastně v jakékoli situaci, trefné komentáře a černý humor jim rozhodně nejsou cizí. Pokud je tohle váš šálek čaje, nepřestanete se s Pannami smát pěkně dlouho.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Přátelské Váhy milují společnost a cítí se v ní jako ryba ve vodě, takže asi není překvapením, že patří mezi ty nejzábavnější znamení. Váhy se dobíjí ve společnosti druhých lidí, jejich dobrou náladou a nadšením – když se tedy na ně jejich protějšek směje a dobře se baví, cítí se i ony báječně. Umí rozesmát celou místnost a v humoru přepínají mezi sofistikovanými vtipy až k popůlnočním sprosťárnám. Obvykle se ale častěji drží právě promyšlených hlášek a žertíky hrubšího zrna si nechávají až do užších přátelských kruhů.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři mají velmi temný, černý smysl pro humor, který mnozí nikdy nepochopí. Tohle znamení umí být pěkně podlé a často jejich legrácky můžou utíkat směrem k zesměšnění druhých, umí si pěkně krutě utahovat a sarkasticky srážet vlastně kohokoli. Je třeba je vždy upozornit ve chvíli, kdy překročí hranici. Sami si to občas neuvědomí. Pokud jsou ale v dobrém rozmaru, jsou třeskutě vtipní a nikoli zlí. Umí vyhmátnout komickou ironii tak, jako snad nikdo jiný.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Dokáže svým humorem doslova bodnout? Že by šlo o Štíra?Foto: fizkes, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci si vyloženě tykají s důvtipem a pohotovostí, díky čemuž patří mezi nejvtipnější znamení celého zvěrokruhu, jsou to proslulí šašci a žertéři. Vynikají svou schopností najít aspoň špetičku humoru a komedie i v těch nejvážnějších situacích, které  navíc umí svou upřímnou povahou projasnit. Zároveň dokážou nepřestřelit. Umí se sice také pořádně utrhnout ze řetězu a rozjet show, která nemá hranic, obvykle ale správně určí, co se kdy hodí. Pokud vás někdo dokáže dohnat až k slzám od smíchu, jsou to právě Střelci. Fakt.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

O žádném znamení se nedá říct, že by nemělo žádný smysl pro humor, ale Kozorozi opravdu patří spíše mezi ty, kteří zachovávají vážnou tvář. A je jim to tak příjemnější, než ukazovat svoje emoce, včetně smíchu, celému světu. Obecně pak můžou na ostatní působit trochu suchopárně, jako někdo, koho je těžké rozesmát, zvlášť pokud ostatní nechápou jejich velmi specifický, velmi suchý humor. Jak mu ale přijdete na chuť, pochopíte, že jsou Kozorozi vlastně dost vtipní – jen je potřeba nedělat si legraci na jejich účet, to nezvládají.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Ne že by Vodnáři nebyli vtipní a zábavní, jen si víc užívají okamžiky, kdy společnost baví někdo jiný a oni můžou spíš poslouchat, než aby se prali o světlo reflektorů s vlastní produkcí. A jakkoli to u nich není typické a jinak jim nevadí být středem pozornosti, jak jde o humor, nejsou si úplně jistí v kramflekách. Spíše se odvážou v sevřenější skupince kamarádů, kde se všichni znají. Jejich smysl pro humor je zkrátka trochu zvláštní a ví, že se ve velké společnosti příliš nesetkává s pochopením. Je potřeba ho prvně rozlousknout.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby mají rády zábavné historky. Nejsou vyloženě baviči celé společnosti, ale umí neuvěřitelně poutavě vyprávět a ztvárňovat příběhy ze života svého i druhých. Jakkoli se často drží v pozadí, když se pustí do nějaké zábavné story, jsou jak utržené ze řetězu, přehrávají, napodobují, zesměšňují, budete se za břicho popadat. Občas se do svých příběhů umí pěkně zamotat kvůli nejrůznějším odbočkám a odchylkám, ale pokud je někdo trochu usměrní, jejich historky nezapomenete.

Reklama

Načítám