Hlavní obsah

Barbora (35): Někdy si jdu jen tak užít pohled do zrcadla

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Reklama

Dlouho se Barbora vyhýbala pohledům do zrcadla a oblékala se do volného oblečení, než se rozhodla něco se svou postavou udělat. Co mladou maminku tří dětí trápilo a co s tím udělala?

Článek

Možná také znáte ten pocit, kdy se na sebe velmi neradi díváte do zrcadla, protože nejste spokojeni se svým tělem. „Každý den ráno jsem přemýšlela, co si vezmu na sebe. Tedy hlavně co nejlépe zakryje moje břicho. Po třetím porodu se totiž už nezatáhlo, vypadala jsem pořád jako těhotná,“ vypráví Barbora.

Styděla jsem se za břicho

Rozhodnutí, že by mohla svou nespokojenost s postavou řešit s pomocí plastické chirurgie, v Barboře uzrávalo docela dlouho. Zlomový byl moment, kdy si uvědomila, s jakou nechutí se na sebe dívá do zrcadla. „Věděla jsem, že s tím musím něco udělat, ale brzdil mě pocit, že se budu muset svléknout,“ přiznává.

Časem byl ale stud menší než odhodlání mít zase hezké tělo a Bára se objednala na kliniku Medicom Clinic. „Tam z vás strach a pochyby rychle opadnou, už od recepce potkáváte jen vstřícný a milý personál,“ vzpomíná. Za velmi příjemnou označuje i první konzultaci s doktorem Petrem Pachmanem. A dopadla nečekaně – nakonec nezůstalo jen u operace břicha, ale navrhli ještě laserovou liposukci boků SlimLipo a modelaci poprsí.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Právě to, že se bude muset svléknout a ukázat, bylo důvodem, proč Bára návštěvu plastické chirurgie odkládalaFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Bolest a stres? Nic takového!

Plastické operace Bára podstoupila s odstupem tří měsíců. „První jsem provedl kompletní modelaci prsou bez použití silikonových implantátů, jelikož jejich objem byl dostatečný a výsledek je takto přirozenější. Poté podstoupila kompletní abdominoplastiku, kterou jsem pro výraznější zeštíhlení pasu zkombinoval se SlimLipo liposukcí  boků,“ říká operatér MUDr. Petr Pachman.

A jak operace vnímala Bára? „Bála jsem se, ale zbytečně. Bolesti ani stres se nedostavily. Vzpomínám si jen na ochotné sestřičky a velmi příjemné prostředí kliniky,“ říká a zdůrazňuje, že klidový režim, který po operacích dodržovala, si mohla dovolit i díky velké pomoci manžela, který se tou dobou staral o domácnost a děti.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Nakonec nezůstalo jen u břicha, Bára podstoupila i modelaci prsouFoto: Archiv MEDICOM Clinic

První pohled do zrcadla obrečela

Když poprvé uviděla výsledek po operaci, hlavně po abdominoplastice, vyhrkly jí slzy štěstí a radosti. „Jak jsem se zrcadlům dřív vyhýbala, teď se zajdu jen tak podívat, protože jsem opravdu krásná,“ září štěstím mladá maminka.

Barbora může být inspirací pro další ženy, kterým se těhotenství projevilo na postavě víc, než si představovaly. „Ženy po mateřství často trápí pokleslé poprsí a převis kůže na břiše. Vhodná je pak modelace prsou, kterou je možné v případě, že klientka nemá svůj dostatečný objem, doplnit silikonovými implantáty. Abdominoplastika se indikuje nejčastěji u žen po těhotenství, kdy se kůže nevrátí do původního stavu a žena může mít i rozestup podélných břišních svalů, nebo po výrazném zhubnutí. Ve spojení s liposukcí lze docílit perfektního výsledku,“ vysvětluje MUDr. Petros Christodoulou, primář z Kliniky plastické chirurgie - Nemocnice Na Bulovce.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Bára je díky zásahům plastického chirurga opět spokojená se svou postavou a získala ztracené seběvědomíFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Operace změnila i partnerský život

Změna vzhledu přinesla Báře vyšší sebevědomí. Užívá si také, že se nestydí v létě v plavkách a může chodit bez podprsenky. „Hodně se změnilo, jak se vnímám sama, potěší i pochvala z okolí, ale hlavně reakce partnera, který velmi oceňuje, že jsem se přestala ukrývat do plandavého oblečení,“ usmívá se Bára. Právě díky těmto pozitivním změnám se nebrání zákroku plastického chirurga ani do budoucna.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Vyhýbat se zrcadlu? Tak to už je pro Báru minulost!Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Plastická operace může zásadně změnit život. O tom je i další příběh Jaroslava (55): Díky operaci se dívám na svět jinýma očima!

Reklama

Načítám