Hlavní obsah

S kým přišla Donna o panenství a proč Shannen Doherty vyhodili? Jak znáte Beverly Hills 90210?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Dospívání a střední škola představuje nosné téma a řada seriálů je vytěžila na maximum. Jedna z nejpopulárnějších sérií se odehrávala v Beverly Hills a děj se točil kolem party kamarádů, která se utvořila okolo Brendy a Brandona Walshových. Představitelka Brendy dnes slaví 50. narozeniny!

Článek

Během deseti sérií hlavní hrdinové dospěli ze šestnáctiletých puberťáků. Někteří se stačili stát rodiči, jiní skoro nestihli přijít o nevinnost. Seriál Beverly Hills 90210 (1990–2000) řešil témata blízká adolescentům po celém světě: poruchy příjmu potravy, závislosti, vztahy, hledání práce apod.

Jednou z nejoblíbenějších postav byla Brenda Walsh, jejíž představitelka Shannen Doherty dnes slaví 50. narozeniny. Má za sebou pěkně divoká období a v posledních letech statečně bojuje s rakovinou. Ač působila zpočátku nevinně před i za kamerou, postupem času začala vystrkovat růžky, a protože to dělala i na place, musela ze seriálu odejít. Ale to si jistě všichni fanoušci pamatují.

Otestujte si, jak pozorně jste seriál sledovali!

1. Rodina Walshových se do Beverly Hills přestěhovala. Jaké bylo jejich původní bydliště?
2. Velkým tématem bylo panenství Donny Martin. S kým nakonec zažila svoje dlouho odkládané poprvé?
3. Dylan McKay byl rebel a milovník dobrodružství a adrenalinu. Proč skončil v kómatu?
4. Smolařka seriálu? Rozhodně Kelly Taylor. Té holce se stalo snad všechno... Co se jí ale vyhnulo?
5. Brandon Walsh od dětství snil o práci žurnalisty. Do kterých novin nakonec odešel pracovat, a opustil tak Beverly Hills?
6. Na střední škole se přátelé scházeli u Nata v podniku Peach Pit. Ale jako velcí a dospělí se přesunuli kousek vedle, do klubu, který mnozí z party i postupně vlastnili. Jak se jmenoval?
7. Původní sestava se v průběhu sérií měnila. Která postava opustila seriál jako první?
8. Představitelka Brendy Shannen Doherty nebyla na place zrovna oblíbená a nakonec byla ze seriálu odejita. Co byla pomyslná poslední kapka a scénář nařídil Brendě odlet do Londýna?
9. Po Brendině odchodu nastoupila na scénu Valerie Malone. Tu šlo buď milovat, nebo nenávidět... S kterým kolegou ve skutečnosti chodila její představitelka herečka Tiffani Amber Thiessen (47)? Byl to
10. Během deseti sérií se v seriálu objevili i mnozí hvězdní hosté. Která oscarová herečka hrála servírku a svobodnou matku Carly Reynolds, do které se zamiloval Steve Sanders?

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Reklama

Načítám