Hlavní obsah

Slavné dámy, které letos oslaví 50! Hádali byste jim tolik?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Vypadají stále skvěle a letos oslaví padesátiny. Tyhle slavné krásky ze světa i z českého showbyznysu by mohly jít příkladem mnoha mladším ženám. Za svůj věk se rozhodně stydět nemusejí!

Článek

Pro někoho to sice není až tak vysoké číslo, ale ženy se většinou 50 svíčkami na dortu příliš nechlubí. Pokud však přitom vypadají stejně dobře a vyrovnaně jako tyhle slavné dámy, klobouk dolů. Jsou přirozené a noblesní a u některých oceňujeme i jejich bojovnost. Které celebritě byste její věk nehádali?

Křehká Winona Ryder

Něžná herečka s velkýma uhrančivýma očima si léta udržuje stejnou postavu i styl a příliš neexperimentuje – alabastrovou tvář stále lemují černé havraní vlasy. Je až k neuvěření, že svou filmovou kariéru odstartovala už v roce 1986 a hned o dva roky později jste ji mohli vidět i ve známé komedii Beetlejuice. Jistě si ji pamatujete také jako křehkou bytost z filmů Střihoruký Edward (1990), Věk nevinnosti (1993), Malé ženy (1994) či Černá labuť (2010). V současnosti září v úspěšném seriálu Stranger Things (od 2016).

Foto: Profimedia.cz

Winona Ryder oslaví kulatiny letos v říjnuFoto: Profimedia.cz

Sexy Denise Richards

Tahle blonďatá kráska začínala jako modelka a rozhodně to nezapře. Pak se ovšem pustila do herectví a proslavila se jako přitažlivá kapitánka Carmen Ibanez ve sci-fi thrilleru Hvězdná pěchota (1997) nebo jako Bond girl – jaderná fyzička Christmas Jones ve filmu Jeden svět nestačí (1999). A není divu, že uhranula také herce Charlieho Sheena (55), za kterého se v roce 2002 provdala. Ovšem už o čtyři roky později se rozvedli a ona nyní vychovává jejich dvě dcery a třetí adoptovala.

Foto: Profimedia.cz

Tipli byste, že téhle žhavé krásce bude už za pár dní padesát?Foto: Profimedia.cz

Bojovnice Shannen Doherty

Proslavila ji role Brendy Walsh v seriálu Beverly Hills 90210 (1990–2000), který v 90. letech hltal snad každý teenager. Její skandály na place ale způsobily předčasný odchod ze seriálu a od té doby už nezískala příliš rolí, které by její kariéru zářně rozsvítily. Objevila se pak ještě v pokračování kultovní série, které mělo premiéru v srpnu 2019, ale v současné době řeší hlavně své zdraví. Potýká se totiž už přes pět let s rakovinou, vloni na začátku roku oznámila, že nemoc se nachází již ve čtvrtém stádiu. A tak bude určitě moc ráda, když v dubnu sfoukne na svém dortu padesát svíček.

Foto: Profimedia.cz

Herečce přejeme, aby v dubnu padesátku náležitě oslavilaFoto: Profimedia.cz

Přirozená Tereza Maxová

Milá, okouzlující a hlavně přirozená. Taková je naše přední modelka. Kariéru zahájila v roce 1989 v Paříži a podařilo se jí neskutečně prorazit. Záhy se dostala na titulku britské mutace magazínu Vogue nebo na přední strany časopisů Elle, Glamour či Marie Claire. Nechyběla na přehlídkách slavných módních domů a návrhářů, jako je Dior, Chanel, Yves Saint Laurent, Prada, Gucci a Ralph Lauren. A také byla tváří pro reklamní kampaně luxusních značek Karl Lagerfeld, DKNY či Hermès. Dnes je hlavně skvělou mámou a věnuje se své nadaci.

Foto: Profimedia.cz

Významné jubileum čeká slavnou modelku na konci letních prázdninFoto: Profimedia.cz

Elegantní Dana Morávková

Herečka, moderátorka a choreografka patří k populárním představitelkám rozmanitých rolí v pohádkách, filmech, seriálech i v mnoha divadelních inscenacích. Jejím domovskou scénou je už přes deset let pražské Divadlo Bez zábradlí a televizním domovem jí je seriál Ordinace v růžové zahradě (2005–21). I ona letos oslaví kulaté narozeniny, ovšem klidně by na dortu mohlo být o deset svíček míň. Vypadá totiž skvěle a na veřejnosti vždy vystupuje s milým úsměvem a patřičnou dávkou elegance a půvabu.

Foto: Profimedia.cz

V červených šatech vypadá oblíbená herečka velice šik. Narozeniny oslaví v červenciFoto: Profimedia.cz

Noblesní Klára Melíšková

Klobouk dolů smekáme i před českou herečkou, která do svých padesátin získala hned čtyři České lvy, a to za nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli ve filmech Mistři (2004), Čtyři slunce (2012), Já, Olga Hepnarová (2016) a Vlastníci (2019). Je stálicí souboru Dejvického divadla a nutno podoktnout, že s každou další rolí vypadá lépe. Patří totiž mezi zastánkyně přirozené krásy a noblesy.

Foto: Profimedia.cz

Posledního Českého lva získala úspěšná umělkyně v roce 2019 za roli paní Roubíčkové ve filmu Vlastníci. Jaký dárek si nadělí k listopadovým narozeninám?Foto: Profimedia.cz

Reklama