Hlavní obsah

Beverly Hills 90210: Jak dnes herci vypadají a komu je 50?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Představitel seriálového Brandona Walshe slaví dnes 50. narozeniny. A přitom je to jako včera, kdy se s Brendou a rodiči přistěhovali z Minnesoty do Kalifornie mezi zazobanou smetánku. Letos hlásí Beverly Hills 90210 návrat! Jak šel čas se seriálovou partičkou?

Článek

Nosili džíny mrkváče, při telefonování se omotávali dlouhou šňůrou od pevné linky, po vyučování se scházeli u Nata v Peach Pitu, a když měl někdo z nich problém, vždy si o tom promluvili. Sice vyrůstali na prominentních adresách, ale řešili klasické teenagerovské problémy.

Pro herce bylo účinkování v seriálu zásadní a většina z nich po jeho skončení výrazněji neprorazila. I proto souhlasili s účastí v šestidílné sérii, fiktivním dokumentu, kde hrají sami sebe. Letos v srpnu byla premiéra.

Foto: Profimedia.cz

V seriálu začali hrát před skoro 30 lety a stali se okamžitě hvězdami. Seshora zleva: Steve (Ian Ziering), Andrea (Gabrielle Carteris), Brandon (Jason Priestley), Kelly (Jennie Garth), Dylan (Luke Perry), Brenda (Shannen Doherty), David (Brian Austin Green) a Donna (Tori Spelling)Foto: Profimedia.cz

Jason Priestley (50): Brandon Walsh

Byl tak správný, až tím byl někdy otravný. S rolí „Mirka Dušína“ se musel jeho představitel dost sžívat. Brandon Walsh se věnoval novinařině a tu pravou nakonec nenašel, i když s Kelly to vypadalo nadějně. Ze seriálu odešel v 9. sérii, prý už nemohl správňáka Brandona snést, zpětně ale svého odchodu litoval.

Dnešní oslavenec hraje, režíruje i produkuje a miluje automobilové závody. On svou životní lásku našel – s manželkou má dvě děti.

Foto: Profimedia.cz

Je mu 50, přibylo pár vrásek a strniště, ale Jason Priestley může být spokojený, pořád je to fešákFoto: Profimedia.cz

Shannen Doherty (48): Brenda Walsh

Hrála hodnou Brendu, která nakonec začala dělat pěkné skopičiny. Ve skutečnosti se chovala ještě příšerněji a tvůrci její postavu nakonec přestěhovali do Londýna.

Herečka pak hrála ještě v seriálu Čarodějky, na natáčení ale chodila opilá a chovala se nepříjemně ke štábu, takže na konci 3. série její postava umřela. Shannen proslula víc skandály než talentem, je potřetí vdaná  a roky se potýká s rakovinou prsu.

Foto: Profimedia.cz

Spíše než vzhled řeší v poslední době Shannen Doherty zdraví, ale jsme rádi, že se nakonec přidala k partě a natáčí pokračování seriáluFoto: Profimedia.cz

Jennie Garth (47): Kelly Taylor

Blonďatá královna střední školy, po které kluci šílí a holky se s ní chtějí kamarádit. Z povrchní pipinky se stala citlivou mladou ženou, kterou scénáristé sem tam nechali projít pěkným peklem (drogy, požár). Pamatujete, jak dopadlo její dilema Brandon vs. Dylan?

Ve skutečnosti jí krachla dvě manželství a ani to současné není stabilní. Má tři dcery a po skončení seriálu se marně pokoušela udržet na výsluní.

Foto: Profimedia.cz

Oslnivou kráskou byla a vždy bude. Od Jennie Garth by se její kamarádka Tori Spelling mohla učit stylu a gráciiFoto: Profimedia.cz

Luke Perry (†52): Dylan McKay

Když Dylan zakabonil čelo, dívky by udělaly cokoli, aby smutného rebela rozveselily. Miloval Brendu i Kelly, zastřelili mu manželku, jezdil na motorce a rád se napil.

Pokračování slavného seriálu se bohužel točilo bez oblíbeného herce a nedošlo ani na jeho plánovanou letní svatbu – letos v březnu podlehl mrtvici. Vy si jej můžete připomenout v poslední roli ve filmu Quentina Tarantina (56) Tenkrát v Hollywoodu.

Foto: Profimedia.cz

Luke Perry zrál jako víno. Pokračování seriálu se začalo natáčet mimo jiné i jako uctění jeho památkyFoto: Profimedia.cz

Tori Spelling (46): Donna Martin

Dcera producenta Aarona Spellinga (†83) byla považována za protekční dcerušku. Hrála naivní Donnu a někdy jsme jí křehkost těžko věřili – používala moc make-upu, nechala si udělat plastiku prsou a působila uměle.

Herečka ve své reality show řešila finanční problémy a krize ve vztahu s manželem. Mají pět dětí a zlí jazykové tvrdí, že hlavním důvodem pokračování seriálu je Toriino zadlužení.

Foto: Profimedia.cz

Patří k těm hvězdám, které do vínku nedostaly vkus, a navíc to přehnala s plastikamiFoto: Profimedia.cz

Ian Ziering (55): Steve Sanders

Jestli někomu čas vyloženě prospěl, tak představiteli vtipálka Steva. Diváci jej poznali jako namachrovaného troubu, ale i jemu změnila život Walshovic rodina a jejich vřelé přijetí. Sice se v seriálu sem tam pohyboval na hraně zákona, ale kamarádi nad ním bděli.

Ian Ziering se poté objevil v celé řadě filmů a seriálů, ale nejedná se zrovna o adepty na Oscary (Žralokonádo, Turbotarantule). Je podruhé ženatý a má dvě děti.

Foto: Profimedia.cz

V seriálu byl spíš za baviče, ale ve skutečnosti platí za fešáka, který si rozumí s módouFoto: Profimedia.cz

Gabrielle Carteris (58): Andrea Zuckerman

Seriálové hrdiny jsme poznali v době, kdy jim mělo být šestnáct. Ne vždy na to vypadali. Představitelka šedé myšky Andrey věk předstírala – bylo jí v té době skoro třicet.

Během natáčení čekala první dceru, takže otěhotněla i její postava. Od roku 1992 je vdaná a má dvě dcery. Angažuje se ve vedení organizací, které zastupují zájmy herců, a patří k vlivným ženám Hollywoodu.

Foto: Profimedia.cz

Herečka vypadá v současnosti lépe, než když seriál začínal. Změnila účes, nevyměnila manžela a vypadá spokojeněFoto: Profimedia.cz

Brian Austin Green (46): David Silver

Z benjamínka seriálu vyrostl pěkný fešák a svatba Davida s Donnou byla jedním ze zásadních momentů poslední série.

Stejně jako jeho seriálová postava se i Brian věnuje hudbě. Má čtyři syny – mladší tři má s herečkou Megan Fox (33), která patří mezi nejkrásnější ženy na světě a proslavil ji film Transformers (2007).

Foto: Profimedia.cz

Vypadá pořád jako kluk! Je receptem na mladistvý vzhled krásná a o dost mladší žena? Foto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám