Hlavní obsah

Bílá, Bouček nebo Pink. Kteří slavní bojovali s koronavirem?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Koronavirus řádí po celém světě a rozhodně si nevybírá. Zkušenost s ním má i čím dál víc slavných lidí. Kdo z nich už covid prodělal? Jak nemoc snášel? A kdo se neobešel bez péče lékařů?

Článek

V současnosti prodělává koronavirus například vicepremiér Jan Hamáček z ČSSD (41). Není to tak dávno, kdy měl pozitivní test i americký prezident Donald Trump (74), za sebou ho má i britský premiér Boris Johnson (56).

Covid samozřejmě ale neútočí jen na politiky, dobře se mu daří i mezi obyčejnými lidmi a ušetřeny nezůstávají ani celebrity. Vyjmenovat všechny, kteří nemoc prodělávají či v minulosti prodělali, nelze. Přijměte alespoň náš drobný výčet.

Lucie Bílá (54) a Simona Stašová (65)

Slavná zpěvačka se kvůli pozitivnímu testu ocitla v karanténě  8. září, a když popisovala, jak nemoc prožívala, mluvila o ní jako o „blbé chřipce“. Měla štěstí, trpěla jen mírnými příznaky a stačilo jí se doma vyležet.

O něco horší to asi měla herečka Simona Stašová, která s koronou bojovala také v září. Trpěla prý šílenou únavou, vyloženě řekla, že ji nemoc totálně vyřadila z provozu a většinu času prospala. Až po devíti dnech zaznamenala alespoň nějakou úlevu.

Každopádně obě dámy nemoc úspěšně překonaly a sešly se pak spolu na konci záři na slavnostním otevření zrekonstruovaného Divadla Lucie Bílé v pražské Karlově ulici.

Foto: Profimedia.cz

Obě dámy mají koronavirus za sebou, naštěstí ani jedna nepotřebovala péči lékařůFoto: Profimedia.cz

Robert Pattinson (34)

Na začátku září přišel pozitivní výsledek na covid-19 i hollywoodskému herci Robertu Pattinsonovi. Bohužel se to stalo, když bylo natáčení filmu Batman, kde hraje hlavní roli, v plném proudu. Muselo být tedy přerušeno a filmaři se do práce znovu vrhli na začátku října.

Herec se k průběhu nemoci nevyjadřoval, je ale zjevné, že ji úspěšně zvládl.

Foto: Profimedia.cz

Nákaza Roberta Pattinsona přerušila natáčení filmu BatmanFoto: Profimedia.cz

Petr Čtvrtníček (56)

Herec Petr Čtvrtníček se nakazil někdy koncem září a nejdřív s nemocí bojoval doma. Měl vysoké horečky, zimnici, a když mu teploměr ukázal skoro čtyřicítku, zavolal si sanitku.

Skončil na plicním oddělení v pražské motolské nemocnici na kapačkách, kde si pobyl zhruba týden. Herec popisoval, že měl velké obtíže s dýcháním, ale informace o tom, že by bojoval o život, odmítl jako přehnané. Přiznal, že mu sice nebylo vůbec dobře, ale boj o život podle něj vypadá jinak. Nicméně vyzval lidi, aby měli k nemoci respekt.

Foto: Profimedia.cz

Herec měl těžší průběh a dokonce skončil na pár dní v nemocnici. Řekl, že má z nemoci respekt, protože mu na ni umřel kamarádFoto: Profimedia.cz

Jim Parsons (47) 

Hvězda seriálu Teorie velkého třesku Jim Parsons a jeho manžel, filmový producent Todd Spiewak (43) si nemocí prošli už na začátku pandemie, a to asi v polovině března. Nicméně více se o koronaviru rozpovídali až nedávno.

Nejdřív si prý mysleli, že jsou jen nachlazení, ale když pak přišli o čich i chuť, bylo jim jasné, že je něco jinak. Nicméně se obešli bez péče lékařů a nemoc překonali.

Foto: Profimedia.cz

Slavný herec (vpravo) prodělal nemoc už v březnu, marodili s manželem (vlevo) doma a oba měli lehčí průběhFoto: Profimedia.cz

Eva Burešová (27)

Mladá zpěvačka, herečka a hvězda seriálu Slunečná Eva Burešová se o nemoci dozvěděla v půlce října. A začala se bát nejhoršího, protože prý od dětství velmi špatně prožívá i obyčejnou chřipku – vysoké horečky, halucinace a zvracení patřilo k jejím běžným příznakům.

Nicméně koronavirus herečku takhle nezasáhl, má jen velmi mírné příznaky a vystačí si s paralenem.

Foto: Profimedia.cz

Při chřipce prý trpěla daleko víc než teď, když se nakazila koronaviremFoto: Profimedia.cz

Pink (41)

Že má koronavirus se americká zpěvačka dozvěděla už zhruba v polovině března, přičemž pozitivní test měl i její mladší potomek, syn Jameson (3). Ještě než jim výsledky testu přišly, uchýlili se do dobrovolné karantény, oba totiž vykazovali běžné příznaky koronaviru.

Nemoc překonali, naštěstí ani oni nepotřebovali lékařskou péči.

Nicméně zpěvačka tehdy hodně kritizovala americkou vládu, že testování na covid-19 není příliš dostupné. Podle ní má být zdarma. Sama dala na boj proti koronaviru milion dolarů, což je v přepočtu něco přes 23 milionů korun.

Foto: Profimedia.cz

Pink dala na zastavení koronaviru v přepočtu 23 milionů korun ze svéhoFoto: Profimedia.cz

Libor Bouček (39)

Libor Bouček se mezi slavné osobnosti s koronavirem zařadil poměrně nedávno, na začátku října. A rovnou řekl, že nic příjemného tahle nemoc není. Trpěl bolestmi hlavy, obrovskou únavou, vůbec mu nebylo dobře. Jako zdravý ani ne čtyřicátník ale nemoc zvládl, znamenala pro něj jen velký diskomfort a nějaký čas v posteli, ale sám uznal, že svým starším přátelům by ji rozhodně nepřál.

Je podle něj nevyzpytatelná, a co jeden téměř nevnímá, druhého může zabít. Proto vyzval lidi především k zodpovědnému chování, kritiku a všemožné konspirační teorie by prý bylo lepší si nechat, až ta největší rizika pominou.

Foto: Profimedia.cz

Moderátor vyzývá po své osobní zkušenosti lidi k zodpovědnosti a respektu vůči nemociFoto: Profimedia.cz

Dwayne Johnson (48)

Člověk by si řekl, že tohohle siláka jen tak něco nesemele, ale koronavirus si na něj došlápl. Pozitivní test měl nejen akční hrdina, ale i jeho manželka Lauren Hashian (36) a jejich dvě dcerky, Tiana (2) a Jasmine (4).

Zatímco holčičky měly jen velmi slabé příznaky, u Dwayna a jeho manželky to bylo úplně jinak. Dobře jim rozhodně nebylo, a to i když oba žijí zdravě, sportují a absolutně nepatří mezi rizikové skupiny. I proto herec vyzval lidi, aby roušky nepodceňovali a nosili je. Je to podle něj to nejmenší a nejsnazší, co může udělat každý.

Foto: Profimedia.cz

Ani takový kus chlapa, jako je Dwayne Johnson, se koronaviru neubránilFoto: Profimedia.cz

Nyní koronavirus opravdu řádí a chránit sebe i ostatní je nutnost. Jaké hygienické zásady dodržovat při nákupu potravin?

Reklama