Hlavní obsah

Bleskové těstoviny s gorgonzolovou omáčkou, vínem a ořechy

Hodnocení:
(2)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
5 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
nízká

Vlašské ořechy jsou zdravé a dobré, a ještě vás díky obsahu bílkovin zasytí. A my je dnes navíc připravíme naslano: skvěle totiž ladí se sýry s modrou plísní a bílým vínem. Udělejte si bleskové těstoviny a nebudete litovat.

Ingredience pro:
3 porce
Na těstoviny
  • 350 g těstovin
  • 80 g vyloupaných vlašských ořechů
  • 150 g gorgonzoly
  • 60 ml bílého vína
  • sůl a pepř
Článek

Postup

Krok 1: Těstoviny (zvolili jsme tagliatelle) uvařte podle návodu v hodně osolené vodě. Mezitím si připravte omáčku: ořechy nasekejte nahrubo a nasucho opražte na pánvi, aby měly výraznější chuť. 

Krok 2: V rendlíčku pomalu rozpusťte gorgonzolu, zalijte vínem a nechte projít varem. Osolte (se solí ale opatrně, gorgonzola je dost slaná) a pořádně opepřete a promíchejte s uvařenými scezenými nudlemi.

Tip: Do těstovin můžete přidat i kousky opečeného kuřete, spařený špenát či uvařenou brokolici.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek