Hlavní obsah

Bokové džíny se vrací do módy, spolu s nimi i široké. Čekat můžete i další odvážné denimové kousky

Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud ho považujete za nerozlučného módního spojence, určitě už netrpělivě čekáte, jak si v nadcházející sezoně povede. Ano, denim se bude nosit ve velkém, což vás nejspíš nepřekvapí. V jaké to ale bude formě? Pro odpověď se s námi vydejte na jarní fashion weeky.

Článek

Příležitost k odpočinku v podstatě nemá. Denim je na seznamu sezonních trendů vesměs nepřetržitě a ani letošní jaro/léto není v tomto ohledu výjimkou. Znamená to ale, že by se ve světě džínoviny nic nového neudálo? To rozhodně ne. Ani tento materiál nestagnuje a v každé sezoně se nosí v trochu jiném provedení. Kterým džínovým kusům se bude dařit tentokrát?

Džíny s volnou siluetou

Baggy, slouchy, balloon, relaxed nebo rovnou wide – po kterém konkrétním střihu sáhnete, je druhořadé. Informace, kterou se vám snažíme předat je, že nové sezoně budou opět kralovat džíny s volnější siluetou. Kromě střihů do pasu se budou více nosit varianty mid rise (středně vysoký pas) a – nenápadně prozrazujeme i další novinku – i ty low rise (nízký pas).

Foto: Profimedia.cz

Do úzkých kalhot se soukat nemusíte. Trendem sezony jsou džíny, které vám poskytnou dostatek osobního prostoru. A co k nim? Inspirujte se lookem značky Valentino a přidejte k nim nějaký ženský element. Třeba (polo)průhlednou halenkuFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: džíny Zara, 799 Kč; džíny Pull&Bear, 699 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: džíny H&M, 499 Kč; džíny Levi´s, prodává Answear, 2999 KčFoto: Archiv firem

Rozporuplné bokovky

Každé zboží má svého kupce, a pokud nadšeně vítáte comeback džínů s nízko položeným pasem, můžete se k této zapomenuté variantě vrátit. Tentokrát se nejvíce nosí ve volnější variantě držící na bocích, která byla charakteristická pro přelom milénia (ano, jsme zase u trendu Y2K). Mějte jen na mysli, že tyhle džíny umí opticky zkrátit nohy.

Foto: Profimedia.cz

Low rise džíny jsou zpátky a kromě kolekce MSGM (na fotce) byly k vidění i u značek Missoni, Blumarine nebo Miu Miu. Co na jejich zmrtvýchvstání říkáte?Foto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: džíny Bershka, 699 Kč; džíny Calvin Klein, 2690 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: džíny NA-KD, 1780 Kč; džíny Gina Tricot, 1340 KčFoto: Archiv firem

Denim v tmavém kabátku

Pokud hledáte uhlazenější verzi denimu, porozhlédněte se po jeho tmavé variantě. Nemusí jít přitom vyloženě o černou, raději spíš o temně modrou. Pořídit si můžete džínovou bundu, džíny nebo ideálně obojí. Sladěné komplety budou v nadcházející módní sezoně velkým tématem.

Foto: Profimedia.cz

Tmavě modrý denim působí tak nějak více seriózně. Pokud do něj chcete jít naplno, inspirujte se přehlídkou značky Dior a zainvestujte rovnou do dvou ladících kusůFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: džínová bunda NA-KD, 1780 Kč; džínová bunda Mango, 899 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: džínová bunda Lindex, 1499 Kč; džínová bunda s.Oliver, 2499 KčFoto: Archiv firem

Džínové sako

Skvělým módním parťákem vám může být i džínové sako, které má mimochodem moc oslovit také ženy preferující klasiku a eleganci. Pro sako najdete velké využití, ať už ho spárujete s látkovými kalhotami, šortkami nebo sukní. Co na tuhle nevšední variantu říkáte?

Foto: Profimedia.cz

Džínové sako bodovalo na přehlídce Max Mara spolu se stejně laděným šortkovým overalem vespodFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: džínové sako Massimo Dutti, 2795 Kč; džínové sako Desigual, 1499 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: džínové sako s.Oliver, 2499 Kč; džínové sako Gloria Coelho, prodává Farfetch, 3315 KčFoto: Archiv firem

Sukně v midi délce

Nejčastěji nošené variantě nad kolena bude konkurovat sukně ve střední délce. Pokud jste se s midi ještě nesžily, můžete ji ozkoušet na jaře – džínových sukní bude v tomto provedení dostatek. Máte pocit, že vám délka pod kolena nesvědčí? Vsaďte na rozparek, který vám k lepšímu pocitu ze sukně dopomůže.

Foto: Profimedia.cz

Džínové sukně nemusí být automaticky krátké, i když i mini verze mají v nových trendech své místo. Zaujala vás midi kráska z přehlídky Louis Vuitton? Proběhněte obchody a zkuste si podobnouFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: džínová sukně Lee, prodává Answear, 1799 Kč; džínová sukně OVS, prodává About You, 989 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: džínová sukně Mango, 899 Kč; džínová sukně Esprit, 1999 KčFoto: Archiv firem

Denimové šaty

Závěrečný tip bude patřit šatům. Vždyť jak lépe byste mohly svou lásku k denimu demonstrovat, než pomocí kousku, který se rozpíná na obou polovinách těla. V obchodech najdete převážně košilové střihy s páskem, natrefit se ale dá i na zajímavější módní varianty.

Foto: Profimedia.cz

Neoddělitelnou součástí denimového světa jsou šaty. Ty od značky Loewe vypadají, jako by byly sešité ze zbytků látek, na atraktivitě jim to ale rozhodně neubírá. NaopakFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: džínové šaty Oliver Bonas, prodává Next, 2505 Kč; džínové šaty Esprit, 1999 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: džínové šaty s.Oliver, 1699 Kč; džínové šaty & Other Stories, 2170 KčFoto: Archiv firem

Chcete si od džínů odpočinout? Zavolejte ze střídačky koženkové kalhoty nebo ty klasické černé.

Reklama

Načítám