Hlavní obsah
2,9
(52)
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Upečte si ze svého lesního úlovku tvarohový cheesecake s borůvkami! Recept na tento tvarohový koláč zvládne každý.

20 min.
Příprava
1 hod., 15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
22 cm průměr formy
Těsto
  • 200 g grahamových sušenek
  • 8 lžic másla
  • 250 g borůvek
  • 250 g tučného tvarohu
  • 700 g čerstvého sýra
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 0,7 hrnku cukru krupice
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1/2 ks citronu
  • 4 ks vejce
Glazura
  • 200 g zakysané smetany
  • 2 lžíce cukru krupice
Článek

Postup

01.

Sušenky rozmixujte, přimíchejte rozpuštěné máslo a směs natlačte na dno dortové formy s odnímatelným okrajem. Dejte na 10 minut do trouby vyhřáté na 180 °C a mezitím si připravte náplň.

02.

Borůvky rozmixujte, přidejte tvaroh, sýr, vanilku, cukr, mouku, citronovou šťávu a vajíčka a mixujte, až se směs hezky spojí. Nalejte na předpečený korpus, několikrát formou bouchněte o stůl, aby z krému unikl vzduch, a pečte asi hodinu při 160 °C.

03.

Smetanu promíchejte s cukrem a nechte chvíli odstát, aby se rozpustil. Glazuru nalejte na upečený dort a ještě na 5 minut vraťte do trouby. Nechte několik hodin v chladu ztuhnout.

O nic méně výborný je i citronový cheesecake.

Reklama

Související témata:

Načítám