Hlavní obsah

Bramborová bábovka s hruškami a čokoládou

Hodnocení:
(64)
Foto: Korunní cukr
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
1 hodina
Náročnost
nízká

Zbyly vám brambory? Upečte z nich bábovku! Vařené hlízy dodají těstu na vláčnosti a skvěle si rozumějí i s čokoládou a loňským kompotem.

Ingredience pro:
1 bábovka
  • 120 g másla
  • 110 g cukru krupice
  • 2 vejce
  • 2 brambory
  • 250 g polohrubé mouky
  • 1 kypřicí prášek do pečiva
  • 200 g čokolády na vaření
  • 2 kompotované hrušky
  • máslo na vymazání
  • hrubá mouka na vysypání
Článek

Postup

Krok 1: Jestli je už nemáte hotové, uvařte dvě střední brambory ve slupce, nechte vychladnout, oloupejte a najemno nastrouhejte. 150 gramů čokolády rozehřejte ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě a nechte zchladnout na pokojovou teplotu, zbylých 50 g nasekejte.

Krok 2: Máslo s cukrem utřete do pěny. Přidejte vajíčka, mouku, kypřicí prášek, nastrouhané brambory, vychladlou čokoládu a nakonec i nakrájené hrušky a nasekanou čokoládu. Zlehka promíchejte.

Krok 3: Hotové těsto vlijte do vymazané a vysypané formy a pečte zhruba 40 minut při 180 °C . Vychladlou bábovku přelijte čokoládovou polevou nebo jen pocukrujte moučkovým cukrem.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.