Hlavní obsah
Foto: Korunní cukr

Foto: Korunní cukr

Zbyly vám brambory? Upečte z nich bábovku! Vařené hlízy dodají těstu na vláčnosti a skvěle si rozumějí i s čokoládou a loňským kompotem.

20 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 bábovku
  • 120 g másla
    7
  • 110 g cukru krupice
  • 2 ks vejce
    3
  • 2 ks brambor
  • 250 g polohrubé mouky
    1
  • 1 balíček prášku do pečiva
    1
  • 200 g čokolády na vaření
    6
    7
  • 2 ks kompotovaných hrušek
  • 1 hrudka másla
    7
  • 1 hrst hrubé mouky
    1
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Jestli je už nemáte hotové, uvařte dvě střední brambory ve slupce, nechte vychladnout, oloupejte a najemno nastrouhejte. 150 gramů čokolády rozehřejte ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě a nechte zchladnout na pokojovou teplotu, zbylých 50 g nasekejte.

02.

Máslo s cukrem utřete do pěny. Přidejte vajíčka, mouku, kypřicí prášek, nastrouhané brambory, vychladlou čokoládu a nakonec i nakrájené hrušky a nasekanou čokoládu. Zlehka promíchejte.

03.

Hotové těsto vlijte do vymazané a vysypané formy a pečte zhruba 40 minut při 180 °C . Vychladlou bábovku přelijte čokoládovou polevou nebo jen pocukrujte moučkovým cukrem.

Načítám