Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Trocha brambor a smetany plus nějaká další ingredience, a dokonalá příloha k večeři je za hodinku na světě. Inspirujte se naším bramborovým tipem od babky kořenářky.

20 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1,5 kg brambor
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g parmazánu
  • 2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu
  • 1 snítka čerstvé šalvěje
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
  • 100 g anglické slaniny
Článek

Postup

01.

Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky, česnek prolisujte a zamíchejte do smetany.

02.

Do pekáčku na sebe skládejte vrstvy brambor, každou část zlehka posypte solí, pepřem, nasekanými bylinkami, kostičkami anglické slaniny i parmezánem. Když máte hotovo, vše zalijte česnekovou smetanou, posypte zbytkem bylinek a sýru a dejte péct na hodinu do trouby při 180 stupních Celsia.

Rádi zapečené brambory? Koukněte na souboj receptů na francouzské brambory.

Reklama

Související témata:

Načítám