Hlavní obsah

Podzimní dekorace do interiéru: Barevné věnce, girlandy z listí i světelné lucerničky!

Foto: Shutterstock.com

Foto: Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za okny to ještě nepociťujeme, ale astronomický podzim už o víkendu zaklepal na dveře a vešel dál. A my vám dnes přinášíme pár důvodů, proč se z něj radovat. Přivítejte ho ve svých domovech veselými a barevnými dekoracemi v podobě věnců i roztomilých luceren.

Článek

Někdo ho miluje, ale pro mnoho lidí není podzim zrovna moc oblíbeným ročním obdobím, zvláště když je v nevýhodné pozici hned po létě plném dovolených. A právě proto je potřeba si v něm hned od začátku najít pozitiva, jež nás budou těšit a zpříjemní nám i delší večery, které trávíme více doma. Paleta podzimních barev se totiž promítá nejen do přírodních scenerií okolo nás, ale také do našich šatníků a interiérů. Inspirujte se krásnými odstíny a vneste je do domovů pomocí dekorací.

Věnce do okna i na dveře

Zdobený dekorativní věnec bude pěknou podzimní dekorací každého interiéru. Ozdobí vchodové dveře domů i bytů, okna, ale i prázdné zdi. Pokud máte v kuchyni prostorný jídelní stůl, lze jej umístit doprostřed ideálně na látkový běhoun, případně doprostřed umístit vysokou svíčku.

Většinu věnců seženete v hobby marketech a květinářstvích či dekorativních ateliérech. Jsou vyrobené z přírodních i umělých materiálů. Jste-li však jen trochu manuálně zruční nebo chcete zabavit děti, můžete si vyrobit věnec hravě sami. U nás najdete hned několik zajímavých tipů, kde využijete sesbírané přírodniny z vašich podzimních vycházek.

Barevné girlandy

Girlandy často lidé využívají o Vánocích, ale klidně jimi omotejte poličky či krby i teď na podzim. Můžete je využít i jako závěsnou dekoraci. A pokud někdo namítne, že jde o další lapač prachu, není nic jednoduššího než dát umělou větvičku pod vodu a občas opláchnout. Dobře se udržují a pomůžou vám vyzdobit domov až do vánočních svátků.

Girlandy s různými barevnými listy, většinou v podobě typického javoru, se prodávají v různých délkách i velikostech. Většinou mají od jednoho do dvou metrů a klidně je využijete i na výrobu vlastních věnců, jejichž základ jimi můžete omotat.

Světelné dekorace

S podzimem přichází také brzy tma a dny se zkracují, což je signál k tomu, abychom trávili více času ve svých domovech. Proto jsou příjemným zpestřením různá světýlka, lucerny a LED dekorace, které stačí přesunout z vašich balkonů a zahradních teras, kde byly nejspíše doteď.

Načítám