Hlavní obsah

Interiérové dekorace, které příznivě ovlivní první dojem

Foto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Foto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chcete, aby byla každá návštěva vaším bydlením okouzlená, nebo i ohromená? Prozradíme vám fígle, s nimiž toho docela snadno a relativně levně dosáhnete. A uvidíte, že hosté nebudou šetřit chválou ani obdivem.

Článek

Chcete svému bydlení dodat pořádný šmrnc, abyste se v něm cítili skvěle nejen vy, ale i vaši známí a přátelé? Vyzkoušejte následující tipy. Jejich výhodou je, že interiér nejen skvěle ozvláštní, ale zároveň upoutají pozornost, takže případných drobných nedostatků si nikdo ani nevšimne.

1. Pořiďte si velkou pokojovku

Co je nejjednodušší? Když postavíte v interiéru na nápadné místo velký květináč s pěknou rostlinou, jako jsou například juka, monstera, fíkus, kroton nebo difenbachie, máte téměř zaručeno, že většina hostů na ni zaměří veškerou pozornost a začne ji obdivovat. Výhodou je, že vás její nákup nezruinuje a přitom vnese do prostoru krásu i pozitivní energii.

2. Vsaďte na lesklé plochy

Pozornost většiny lidí upoutáte předměty, které se lesknou. Jedná se skutečně o dokonalý optický magnet, který ovlivní hosty natolik, že budou přesvědčeni, že máte skvěle naleštěný celý byt. Za tímto účelem můžete využít velké zrcadlo, křišťálovou vázu, konzolový stolek…

Foto: Pixel-Shot, Shutterstock.com

Při vstupu do místnosti každého upoutá nejen velké zrcadlo, ale i nádherná palmaFoto: Pixel-Shot, Shutterstock.com

3. Využijte kouzlo žluté barvy

Žlutá je nejen trendy, protože je barvou letošního roku, ale především se jedná o barvu, která váš interiér doslova rozzáří. Nemusíte ji kombinovat pouze s doporučovanou šedou, ale báječně koresponduje i s černou nebo bílou. K tomu, aby upoutala vaše návštěvníky, přitom bohatě postačí, když si pořídíte pár žlutých dekoračních polštářků, ubrus nebo závěsy.

4. Z obyčejných věcí udělejte designovky

Tento tip ocení hlavně ti, kdo chodí rádi po obchodech nebo propadli surfování po e-shopech. Když budete mít trpělivost, určitě narazíte na zdánlivě obyčejné doplňky, jako jsou věšáky na kabáty či klíče, stojany na deštníky nebo různé odkládací stolky a taburety. Za dobrou cenu často získáte originální a zároveň praktickou dekoraci. A pokud máte trochu fantazie a zručnosti, můžete si tyto předměty podle potřeby vylepšit.

5. Dejte šanci tapetám

O tom, že se tapety dostávají na výsluní, není pochyb. Oblíbené je využít tapety s atraktivním motivem, například s obřími květy nebo s trojrozměrným efektem, pouze na jednu stěnu. Můžete si být jistí, že každý, kdo vejde do místnosti, si takové dekorace všimne. Navíc s její pomocí můžete v interiéru umocnit správnou atmosféru a realizace vás rozhodně nezničí ani finančně, ani časově.

6. Kombinujte dřevěný nábytek

Masivní dřevo působí samo o sobě na první pohled velmi impozantně. Když však vytvoříte kontrast tmavého dřeva s nábytkem v bílé patině, docílíte jedinečného efektu – kombinace moderního stylu se stylem vintage. Stačí jen jeden takový solitér, ať již třeba komoda, nebo botník, a máte jistotu, že hosté o něm budou bájit celou návštěvu.

7. Nebraňte se umění

Pěkné umělecké dílo ozdobí každý interiér a doplní každý styl. Součástí vašeho domova bude estetický prvek, který potěší oko i duši, a získáte tak navíc téma k rozhovoru. Mělo by se ovšem jednat o originály, jejichž nevýhodou může být cenová dostupnost. Naštěstí však existují různé výprodeje, bleší trhy a aukce, kde se dá za slušné peníze získat obraz, který první dojem vašeho domova určitě nezkazí.

Foto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Vhodně zvolený obraz je skvělá dekorace. Nepodléhá módním trendům a ještě potěší dušiFoto: Photographee.eu, Shutterstock.com

8. Vyzkoušejte hru světel

Jestli potřebujete tip, čím upoutat pozornost hostů ve velké místnosti, ať už se jedná o předsíň, vstupní halu nebo otevřený obývací prostor, tak je to určitě velké závěsné skleněné svítidlo. Ideálně by mělo být složeno z přívěsků různých délek nebo mít zajímavý tvar, jako je elipsa či několik spojených prstenců. Jejich odlesky vykouzlí skvělou atmosféru nejen večer, když je rozsvíceno, ale i ve dne vlivem slunečních paprsků. A každý, kdo vejde do místnosti, si toho určitě všimne.

Důležitá je i zahrada. Mrkněte na triky, jak zvětšit malou zahradu a udělat z ní parádní místečko, kde se bude líbit každému.

Reklama

Načítám