Hlavní obsah

Stylová i funkční kancelář pro ženy: Důležitá je kvalitní židle, volba barev i designové doplňky

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Začátek září je většinou dost hektický a návrat do kanceláří po letních dovolených s sebou nese i spoustu zařizování a plánování nejen rodinných záležitostí, ale především těch pracovních. Proto si vyšperkujte domácí i pracovní kout v dámském stylu. Máme pro vás super tipy.

Článek

Vzhledem k tomu, že prací trávíme většinu dne, je důležité mít i příjemné pracovní prostředí, které si můžete zútulnit a přizpůsobit podle vašeho stylu a vkusu. Máte-li sedavé zaměstnání, pak stačí třeba jen změnit barvu židle, pověsit nad stůl designovou nástěnku nebo sladit barevně kancelářské doplňky. Ty dokážou váš kout proměnit dokonce za málo peněz a vy budete mít hned lepší den.

Home office

Domácí pracovní kouty byly na vzestupu hlavně během pandemie, ale někdo u nich zůstal, jiní si je zařizují i teď, neboť pronajímání soukromých kancelářských prostor je čím dál dražší. Vytvoření pracovního prostoru doma by však mělo mít svá pravidla.

Nikdo by vás neměl doma rušit a určitě byste měli mít dostatek denního světla i čerstvého vzduchu. Zda byste měli u počítače stát, či sedět, se dozvíte od Královen pořádku. Jaký ale vybrat nábytek?

Světlý a elegantní nábytek

Každé pracovní místo by si člověk měl uzpůsobit sobě na míru. Ženská kancelář bude vypadat dokonale, pokud ji zařídíte v minimalistickém stylu, jehož základem je jednoduchost a vzdušnost. K těm patří určitě nábytek ve světlých odstínech, který lze doladit barevnějšími doplňky, zlatými dekoracemi i výraznou lampou.

Vybíráte-li také pracovní židli, určitě vezměte v potaz, kolik času na ní prosedíte. Od toho se bude odvíjet i jejím komfort. Vždyť záda máte jen jedny, a proto na ně myslete. I pohodlná židle však může mít šmrnc a nádech luxusu. Pro dámskou kancelář se hodí světlé odstíny v bílé, béžové i růžové.

Nástěnky a poličky

K uspořádání a rozšíření prostoru vám pomohou různé policové systémy, samostatné poličky i nástěnky. Záleží, zda na ně budete potřebovat uložit organizační šanony, kartotéky nebo jen dekorace a květiny, které vdechnou každé kanceláři trochu života.

Své pracovní místo můžete sladit do vybraných barev, jež krásně oživí každý kout. Pomůže klidně i natření jedné stěny za stolem barvou nebo zajímavá tapeta, která opticky ohraničí váš prostor pro domácí úřadování. Sázkou na jistotu je také praktická růžová nástěnka, jež disponuje poličkami i variabilními háčky ve zlaté barvě.

Doplňky a plánovače

Většina žen je organizačně velmi schopná, neboť často „menežují“ celou domácnost a umí vše dobře naplánovat včetně pracovních povinností. Spoustu věcí pomohou usnadnit designově vyladěné plánovače a různé organizéry na stoly, s nimiž udržíte i pořádek na svém pracovním místě.

Vše budete mít také na očích a na paměti díky papírovým kalendářům, které mohou být na denní, ale i týdenní bázi. Pokaždé, když splníte váš „to do list“, stačí pak jednotlivou stránku odtrhnout. Nezapomeňte si k nim pořídit také designové stojánky na tužky nebo stojany na notebooky, monitor i počítač.

Související témata:
Pracovní místa

Načítám