Hlavní obsah

Do kanceláře v novém outfitu: Ovládáte základy byznys stylu?

Foto: alones, Shutterstock.com

Foto: alones, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Léto se pomaličku blíží ke konci a s ním i doba dovolených. Ještě než se ale naplno vrátíte do práce, oživte svůj šatník novými kousky v byznys stylu. Proč by vám nemělo chybět nadčasové sako a s čím ho kombinovat, aniž byste se musely vzdát aktuálních trendů?

Článek

Vyžaduje od vás zaměstnavatel anebo povaha vaší práce elegantní způsob oblékání? Pak je dobré mít v záloze několik univerzálních modelů, které se dají jednoduše kompletovat. Důležité je přitom nakupovat věci v neutrálních barvách. To ovšem neznamená, že pracovní outfit nemůžete okořenit pestrými odstíny či originálními střihy. Co se vám bude hodit?

1. Plisované a pouzdrové sukně

K saku samozřejmě nepatří pouze kalhoty. Sázkou na jistotu je i pouzdrová sukně, která sluší plným křivkám úplně stejně jako ženám s postavou modelky. Jestliže ve skříni zatím žádnou nemáte, poohlédněte se po nejlichotivější, tedy tmavé variantě. Pozornost ovšem věnujte i sukním s plisováním. Jsou ideální pro všechny milovnice módních trendů – už několikátou sezonu se drží na vrcholu a žádný pád je, zdá se, nečeká.

Foto: archiv firem

Zleva: Shein, 431 Kč. Marella, 5119 Kč, prodává Modivo Foto: archiv firem

Foto: archiv firem

Zleva: Object, 768 Kč, prodává Zalando. Orsay, 499 Kč Foto: archiv firem

2. Saka na několik způsobů

Obepnutá saka v délce „tak akorát“ se poslední dobou vytrácejí z trhu. Nahradily je prodloužené verze i oversized střihy, ale pokud se neřadíte k jejich fanynkám, nezoufejte. V nabídce se objevují moderní blejzry s páskem, které vám vyčarují dokonalou siluetu během sekundy. Do módy dokonce opět přicházejí i tvídové kousky ve stylu ikonické značky Chanel.

Foto: archiv firem

Zleva: Massimo Dutti, 3995 Kč. Zara, 1599 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Zleva: H&M, 1299 Kč. Mango, 1599 Kč Foto: archiv firem

3. Velké kabelky a tašky na notebook

Titěrné kabelky vypadají sice skvěle a momentálně se těší stále větší oblibě, ale na rovinu si řekněme, že praktickou stránku zcela postrádají. Do práce potřebujete tašku, která pojme všechny nezbytnosti a pokud možno i drobný nákup, který absolvujete cestou domů. Vsaďte na klasické shoppery. Nevejde se vám do nich notebook? Poohlédněte se ještě po elegantním pouzdru či brašně na laptop.

Foto: archiv firem

Zleva: COS, 4469 Kč. Matt & Nat, 3890 Kč Foto: archiv firem

Foto: archiv firem

Zleva: Wittchen 3339 Kč. Mohito, 699 KčFoto: archiv firem

4. Mokasíny i boty na podpatku

K sukním či šatům budou vždy lépe sedět lodičky na podpatku. Abyste se na jehlách netrápily celý den, vyberte si boty s pohodlnějším a stabilnějším kramflekem. Absolutní pohodlí vám ale zajistí balerínky či mokasíny – ty vyniknou především v kombinaci s kalhotovým kostýmem.

Foto: archiv firem

Zleva: Answear Lab, 799 Kč. Esprit, 999 Kč, prodává DeichmannFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Zleva: Lazzarini, 1199 Kč, prodává Humanic. Gino Rossi, 999 Kč, prodává CCCFoto: archiv firem

5. Elegantní kalhoty 

A už jsme konečně u nohavic. Protože džíny do klasického byznys looku nepatří, raději na ně zapomeňte a zaměřte se na kalhoty s puky. Můžete zvolit třeba modely s mírným rozšířením nebo s délkou nad kotníky. A jestli nechcete chodit stále v tmavých barvách, vyzkoušejte jemné pastelové odstíny. Bílá košile nebo halenka bude v tomto doprovodu vypadat skvěle.

Foto: archiv firem

Zleva: Moves, 1429 Kč, prodává About You. Trendyol, 409 Kč, prodává FactcoolFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Zleva: H&M, 799 Kč. S.Oliver, 1199 KčFoto: archiv firem

Načítám