Hlavní obsah

Časté chyby, kterých se lidé dopouštějí v nových vztazích

Foto: Jacob Lund, Shutterstock.com

Foto: Jacob Lund, Shutterstock.com

Reklama

Jak přijít co nejrychleji o báječného muže, s kterým jste se nedávno seznámily? Je to velmi, velmi snadné! Lidé si totiž nedají pokoj a při randění opakují stále stejné chyby. Co novou známost zaručeně odradí a kvůli čemu se ani vy lásky nedočkáte?

Článek

Vztah má u mužů i u žen pět fází. Nejdřív se vám splaší hormony a jste zamilovaní. Pak přemýšlíte o tom, že budete pár. Ve třetí fázi se dostaví rozčarování – kladete si otázku, zda skutečně chcete žít s někým, kdo se chová jako neandrtálec, pořád vám skáče do řeči, a navíc má dluhy. Pokud se ale rozhodnete, že v partnerství má cenu pokračovat, přesunete se do fáze číslo čtyři. Už nejste „já“, ale „my“ a navzájem se snažíte přijmout toho druhého i s chybami, naučíte se dělat kompromisy. V páté fázi už fungujete jako skutečný pár, společně stojíte proti světu a užíváte si všeho, čeho jste dosáhli a co jste vybudovali.

Nic z toho se však nestane, pokud lásku zadupete do země již na začátku, tedy někde mezi „ách, to je on, mého srdce šampion“ a „možná se ještě uvidíme“. Lidé dělají různé druhy chyb, když s někým začnou chodit. A tohle jsou ty nejčastější, které jsou typické především pro ženy.

1. Přílišná sdílnost

Být upřímná a čestná je sice prima, ale rozhodně se na prvních schůzkách nehodí odhalovat příliš mnoho. Během randění potencionální nápadník nemusí vědět, že váš bývalý podstoupil operaci kolene a nakazil vás pohlavně přenosnou chorobou. Taky nevyprávějte nic o dluzích, odpusťte si řeči o svatbě a dětech a nesdělujte datum posledního sexu. Jinak se ten chudák vyděsí!

2. Naprostá podřízenost

Telefon ve tři hodiny v noci. Zvednete ho a ochotně si poslechnete příběh o zlém snu. Romantickou schůzku kvůli němu klidně již popáté přeložíte a ještě svého nového partnera upozorníte, ať se ozve, až on bude mít čas. Jste k dispozici za každých okolností, což působí tak, že zoufale sedíte u telefonu a vyčkáváte na jasné instrukce, nemáte svůj život a potřebujete spasitele. Ve skutečnosti působí vaše nejistota, posedlost nebo přilnavé chování podezřele.

Foto: Antonio Guillem, Shutterstock.com

Buďte trochu tajemná a nedostupná, ne že mu zvednete telefon, kdykoli si zamaneFoto: Antonio Guillem, Shutterstock.com

3. Poučování a vychovávání

Každý má nějaké své vize, fantazie a sny (tyhle 3 jsou v posteli nejčastější).Tak je nové známosti nechte, ačkoli si o nich myslíte svoje. Buďte otevřené myšlenkám a plánům toho, s kým to vypadá na perspektivní vztah a nechovejte se jako jeho rodič. „Tahle práce není pro tebe, domluvím ti jinou. Taky se mi nelíbí tvoji přátelé, měl by ses s nimi přestat stýkat. Že to pro mě uděláš? Jo a nezapomeň vyhodit to svoje hrozné křeslo vyrobené za krále Klacka. Je příšerné!“

4. Prezentace na sociálních sítích

Speciálně v prvních měsících vztahu je pouto mezi dvěma lidmi velmi křehké. Leckdo nemá ještě úplně vyřešenou svoji minulost. Životní komplikace může způsobovat žárlivý bývalý přítel, ale klidně i spolubydlící nebo šéf. Proto hned na sociálních sítích nevystavujte vaše společná selfíčka a minimálně požádejte o svolení! Ne každý je připraven říct světu, že randí. Navíc to nemusíte brát oba stejně.

Foto: NDAB Creativity, Shutterstock.com

Než dáte první společnou fotku na Facebook, zeptejte se ho, jestli mu to nevadíFoto: NDAB Creativity, Shutterstock.com

5. Divokost v posteli

Britská sexpertka Tracey Cox tvrdí, že spěchat na sex se nevyplácí. Milování totiž zkresluje úsudek, jaká nová známost ve skutečnosti je. Proto je chyba hned rozestýlat postel. Ale když už v ní jste, nepředvádějte se. Požádat o anální sex, sténat jako pornoherečka a vytáhnout ze šuplíku pouta už během prvního nebo druhého milostného kontaktu si můžete dovolit, pokud ho už nikdy nechcete vidět nebo když stojíte jen o sexuální vztah. Jinak si nechte taky něco na později a nevytahujte všechna esa z rukávu, jinak přijdete o punc tajemna a křehkosti.

Reklama

Načítám