Článek
Postup
Krok 1: Na másle zpěňte nakrájenou cibuli, přidejte maso a nechte zatáhnout. Vmíchejte najemno nastrouhanou kořenovou zeleninu a nasekaný česnek, zasypte kořením (já dala špetku skořice, 3 bobkové listy a po půl lžičce sušené bazalky a oregana) a opékejte do změknutí. Zalejte mlékem, osolte a opepřete a ještě chvíli prohřejte.
Krok 2: Dno vymaštěné zapékací misky vyložte neuvařenými plátky lasagní, překryjte třetinou masové směsi, posypte třetinou sýra a celý postup ještě 2x zopakujte. Navrch můžete přidat 2 lžíce strouhaného parmezánu, který vytvoří výbornou krustičku.
Vegetariánům jednoznačně doporučujeme špenátové lasagne, jsou stejně dobré jako ty masové.