Hlavní obsah

Cesta z města: mladá Američanka se stará o 200 zvířat

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Vždycky milovala zvířata a péčí o ně se i živila. Ale chtěla pomáhat těm, kteří pomoc opravdu potřebují. A tak se vzdala svého pohodlného života, odstěhovala se na farmu na samotě a nyní se stará o více než 200 zvířat, která by bez ní možná už nežila.

Článek

Američanka Adri Rachelle (33) byla ukázkovým příkladem mladé a úspěšné ženy. Měla vlastní firmu, která se specializovala na celodenní péči o psy, jejichž majitelé na ně neměli čas. Vlastnila luxusní čtyřpokojový byt a vlastně jí nic nescházelo. Přesto se tohoto životního stylu vzdala, aby mohla pečovat o zvířata v nouzi.

Foto: Profimedia.cz

Se psy pracovala už ve městě, pár jich má i na farměFoto: Profimedia.cz

Totální změna

Adri se vždy snažila pomáhat potřebným zvířatům, ale dřív to dělala jen ve svém volnu. „Jenže mě čím dál víc trápilo, že zvířat v nouzi je tolik, že moje pomoc je naprosto zanedbatelná. Musela jsem je odmítat, chyběl mi čas, prostor i finance,“ vzpomíná na dobu zhruba před rokem mladá Američanka.

A tak se rozhodla svůj život zcela změnit. Vzdala se své práce, prodala byt a pořídila si 200 let starou farmu uprostřed naprosté samoty. A tam zřídila útočiště pro všechna zvířata, která potřebují pomoc. Své farmě dala jméno Divoká svatyně.

Foto: Profimedia.cz

Vypadá to, že této koze se v Divoké svatyni líbíFoto: Profimedia.cz

Pořád to bylo málo

Původně se jednalo o farmu o rozloze 60 akrů, ale Adri chtěla víc. „Nastěhovala jsem se sem loni v únoru a během toho roku se mi podařilo přikoupit další pozemky okolo, takže nyní už má farma rozlohu 200 akrů,“ raduje se Adri.

Přečtěte si rozhovor o tom, jaký je život na české farmě

Součástí přikoupených pozemků byl navíc další dům. Do toho se nastěhovala její sestra Andrea, která jí s provozem farmy pomáhá. A Divoké svatyni se daří moc dobře. Oficiálně je to nezisková organizace, což Adri umožňuje legálně přijímat veškeré dary (finanční i hmotné) od dalších milovníků zvířat, kteří mají chuť ji podpořit.

Foto: Profimedia.cz

I jakům, kterým hrozí vyhubení, se tu daří dobřeFoto: Profimedia.cz

Výsledek? Šťastný život u ní našlo víc než 200 zvířat, s nimiž se život nijak nemazlil. Lásku a vše potřebné u ní čerpá bezpočet psů a koček, ale i hospodářská zvířata, jako jsou prasata, slepice, kozy, koně či poníci. „Nebylo lehké se rozhodnout a totálně změnit svůj život. Já i mí blízcí jsme samozřejmě byli nervózní,“ říká Adri s tím, že ale nyní už si je jistá, že chyba to nebyla. Ba naopak, splnila si svůj sen a konečně dělá něco, co má podle ní opravdový smysl.

Foto: Profimedia.cz

Jak je vidět, zvířata různých druhů tu umějí žít pohromadě a v míruFoto: Profimedia.cz

Reklama

Související témata:

Načítám