Hlavní obsah

Chce vás? Tyhle maličkosti prozradí, jestli se mu líbíte!

Foto: nd3000, Shutterstock.com

Foto: nd3000, Shutterstock.com

Reklama

Líbím se mu (jí), má, nebo nemá o mě zájem? Zavolá mi? Bude další rande? To jsou otázky, které minimálně prvních pár schůzek trápí každého. Muže i ženy. Naučte se rozumět řeči těla vašeho protějšku a budete mít jasno hned.

Článek

Řeč těla, pokud ji alespoň trochu umíte, může být skoro stejně srozumitelná jako slova vycházející z úst. Některé neverbální signály zájmu jsou naprosto zjevné, jiné však mohou být postřehnutelné hůře. Aby milencům jejich úděl ulehčila, sestavila expertka na vztahy a randění Louanne Ward pro britský magazín Daily Mail seznam věcí, kterých si na rande (obzvláště na tom prvním) všímat. A pozor, jinak mluví tělo ženy a jinak tělo muže.

Neverbální komunikace žen

Nejspíš si to ani neuvědomujete, ale i vy na schůzce vysíláte jasné signály zájmu či nezájmu. Začíná to už tím, co uděláte, když sedíte vedle partnera – třeba v baru, kině či v divadle. „Když si mezi sebe a muže odložíte třeba kabelku či cokoli jiného, je to jasná známka nezájmu,“ říká Louanne Ward. Možná je vám ten muž sympatický, ale rozhodně to nejiskří, nestojíte o to, aby se vás dotýkal. Odložená věc je v podstatě jakousi hranicí, kterou nechcete, aby překročil.

Prozradit vás mohou i nohy. „Když má žena o muže zájem, při hovoru s ním dává střídavě nohy do kříže a zase je rozpojuje. Je to reflex, dělá to automaticky. Nevědomky chce upoutat mužovu pozornost, chce aby se jí na nohy podíval,“ vysvětluje expertka.

Sedíte, máte nohy křížem nebo nohu přes nohu? Tak se dobře dívejte, co se s nimi děje, když se smějete. Pohybují se v rytmu vašeho smíchu – jako by se třesou? Ten chlápek se vám líbí! Sotva se pohnou? Zájem nemáte.

A pak je tu samozřejmě klasické nevědomé dotýkání vlasů, krku či obličeje. Jakmile tohle děláte, obzvlášť když při tom hledíte partnerovi do očí, je to signál jasného zájmu.

Foto: Anatoliy Cherkas, Shutterstock.com

Zrcadlení je dobré znamení. Dělají-li partneři nevědomky to samé, je to jasná známka zájmuFoto: Anatoliy Cherkas, Shutterstock.com

Neverbální komunikace mužů

U mužů je to trochu jinak. Hodně toho poznáte podle toho, jak sedí. Má kolena u sebe? Je nám líto, moc se mu nelíbíte. Muži totiž zaujetí, otevřenost a náklonnost nevědomky projevují takzvaným „otevřeným sedem“. To znamená, že sedí s nohama široce rozevřenýma, jako by vás zvali do svého klína.

Když má o vás muž zájem, bude chtít sedět co nejblíž k vám – třeba když sedí naproti vám, přisune se co nejvíc ke stolu a ještě se nahne vaším směrem. A obecně bude vybírat místa, kde budete tak trochu schovaní, kde vás bude mít jen sám pro sebe. Takže bude-li mít možnost, raději zvolí stůl v rohu restaurace než uprostřed.

A že hodně mrká? Super! „Před ženou, o niž mají muži zájem, hodně mrkají. A také mají nutkavou potřebu se jí zběžně dotýkat. Takže jí třeba upraví pramínek vlasů, který jí padá do očí, smetou jí smítko ze saka a podobně,“ říká Louanne Ward.

A v neposlední řadě vám bude stoprocentně věnovat svou pozornost, bude mít oči upřené skoro pořád pouze na vás. „Bude se na vás dívat, i když třeba půjdete na toaletu. Jako by vás pohledem doprovázel,“ dodává odbornice.

Tohle platí obecně

Některé signály zájmu jsou ale společné pro ženy i muže: všem se například rozšiřují zorničky, když si hledí do očí a smějí se.

A pak je tu takzvané zrcadlení. Všímejte si drobností. Položila jste si skleničku před sebe a objímáte ji oběma rukama? Pokud dělá to samé, zrcadlí vás. A to je jasná známka zájmu! Jestliže vás protějšek nevědomky napodobuje v drobnostech, radujte se. Líbíte se mu.

Ovládáte tohle čtení mezi řádky? Věříte, že i tělo umí mluvit? 

Reklama

Načítám