Hlavní obsah

Chcete se naučit stoj na hlavě? Víme, jak na to

 

Reklama

Všechny jógové ásany hlavou dolů mají senzační účinky na zdraví. Královská pozice stoje na hlavě je ale považovaná za pomyslný vrchol. A není divu! Přináší neuvěřitelné zdravotní benefity. Naučíme vás, jak stoj na hlavě provádět správně a bezpečně.

Článek

Stoj na hlavě není žádné akrobatické číslo, jak by se možná někomu mohlo zdát. Vše je o posílených a protažených pažích, ramenou a středu těla, a pak jde jen o techniku a vhodný postup. A ten vás v dnešním videu naučíme!

Zdravotních přínosů stoje na hlavě je ohromné množství. Mezi ty hlavní patří lepší krevní oběh, správné fungování vnitřních orgánů, výkonnější mozek, lepší postavení těla, posílené srdce, prevence a léčba otoků i křečových žil, lepší dýchání a kapacita plic, prevence úzkostí a jiných psychických potíží. To je dost důvodů k tomu se stoj na hlavě naučit, nemyslíte? Ve videu vám ukážu, jak na to!

Zpočátku vydržte ve stoji alespoň na dva nádechy a výdechy a každý den dobu na hlavě prodlužujte. Optimálně byste měli dojít až k 15 minutám za den, ve třech pětiminutových blocích.

Stoj na hlavě může být pro někoho nebezpečný. Pro koho tedy není vhodný? A víte, jak se dá pomocí jógy odbourat závislost? Třeba na sladkém?

Reklama

Související témata:

Načítám