Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Domácí džem, mražená dřeň nebo třeba bublanina. Jaké další recepty s jahodami vás mohou v létě osvěžit? Připravili jsme pro vás další tip, který je snadný, rychlý a moc dobrý! Chlebíček s jahodami a mascarpone.

15 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 formu na biskupský chlebíček
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 4 ks vejce
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 50 g cukru krupice
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1 sáček vanilkového pudinkového prášku
  • 150 g čerstvých jahod
  • 100 g mascarpone
Na ozdobu
  • 100 g čerstvých jahod
Článek

Postup

01.

Tvaroh vyšlehejte s vejci, přidejte vanilkový cukr, cukr krupici, nastrouhanou citronovou kůru, vanilkový pudinkový prášek a na kousky nakrájené jahody. 

02.

Vše dobře promíchejte (část jahod můžete pro barvu rozmixovat), nalijte do formy na biskupský chlebíček a pečte 35 minut při 180 stupních Celsia.

03.

Plátky chlebíčku pak potírejte studeným mascarpone, zdobte jahodami a podávejte.

Mascarpone nepatří mezi nejlevnější potraviny, proto si vyzkoušejte jeho výrobu doma, je to velmi snadné.

Energetická hodnota celkem pro 1 formu na biskupský chlebíček
Energie5 462 kJ
Bílkoviny59,41 g
Tuky61,79 g
Sacharidy126,58 g
Sůl0,69 g
SAFA33,51 g
Vláknina5,73 g
Cukry80,96 g

Načítám