Hlavní obsah

Čínský horoskop na rok 2022: Rok vodního Tygra přinese blýskání na lepší časy a vzájemnou pomoc

Foto: HTeam, Shutterstock.com

Foto: HTeam, Shutterstock.com

Reklama

Právě dnes začíná nový rok podle lunárního kalendáře. Ten se používá hlavně v Číně a přilehlých státech, i proto je dnešek často nazýván čínským Novým rokem. Pilného a stabilního Buvola loňského roku nahrazuje divoký a nezkrotný Tygr. Co to pro nás všechny znamená?

Článek

V Číně se slaví příchod nového roku. Na rozdíl od námi používaného gregoriánského kalendáře, kdy Nový rok každoročně připadá na 1. ledna, se v tom čínském začátek roku řídí podle fází měsíce. I proto se mu říká také lunární a ten letošní Nový rok připadl na dnešek. Podle čínského horoskopu přichází rok ve znamení Tygra ovlivněného vodním živlem. Co to pro nás znamená?

Směřujeme k výbuchu?

Roky nesoucí se ve znamení Tygra jsou potenciálně velmi explozivní a výbušné, plné převratů a změn. Ale protože v roce 2022 se znamení Tygra propojí s elementem vody, agresivita tohoto znamení bude umenšena – vodní Tygr je znamení s daleko klidnější povahou a otevřenější myslí.

I tento rok začínáme s nejistotou způsobenou pandemickou situací, v mnoha lidech se tak už jistou dobu střádá neklidná energie a frustrace, kterou potřebují nějakým způsobem vyjádřit a uvolnit. A právě tady se skrývá potenciální drama nadcházejícího roku. Pokud se lidem podaří najít dobrý cíl a směr, kterým své potlačené vášně a emoce vyšlou, do čeho se opřou, výsledek může být až překvapivě dobrý. Ovšem takové vybití je potřeba najít opravdu správně.

Foto: Zigres, Shutterstock.com

Pandemie je dlouhá, a tak není divu, že se v leckom hromadí nezpracované emoceFoto: Zigres, Shutterstock.com

Síla a energie změny

Znamení Tygra se navíc pojí s vitalitou a sílou. Následující rok by tedy měl být tím, který přinese pozitivní změny a novou energii, snad tedy konečně dojde k obratu v pandemické situaci, na který všichni čekáme. Lidé budou mít větší odvahu překonávat výzvy a obtíže, což je pro tento rok extrémně důležité. Rok Tygra je rokem obnovy a nového začátku, může tak dojít k vzkříšení byznysu, který byl již považován za ztracený, ale i k nalezení nové chuti do života a všeho, co přináší.

To podporuje i další z vlastností Tygra – smysl pro humor a touha se radovat. Po dlouhých dnech plných společenského útlumu, kdy jsme se všichni stáhli více do sebe, ke svým starostem a vnitřnímu životu v rámci nejužší rodiny, bude rok 2022 blýskáním na lepší časy. Tygr se chce bavit a tuto touhu podněcuje v nás všech.

Disciplína a autorita

Tygr však není nějaký bezhlavý šašek, který věci nebere vážně a jen trousí jeden vtípek za druhým, nic takového. Znamení Tygra také přináší autoritu a vůdcovství, odvahu učinit i nelehké kroky a vyrazit kupředu ke světlejším zítřkům, jakmile se k tomu naskytne příležitost. Tygr však nejedná bezhlavě, což by mohlo naší situaci akorát přitížit – naopak se jedná o znamení velmi opatrné. Jeho elán i fantazie jsou inspirující, dokáže přijít s vynalézavým a kreativním řešením každého problému a žádná překážka ho nezastaví. Přesto nejde přes mrtvoly, naopak si umí počkat a hledat si cestičku nejmenšího odporu, která mu toho nejvíce přinese.

Foto: Igor Link, Shutterstock.com

Tygr je silný, ale umí myslet i na druhéFoto: Igor Link, Shutterstock.com

S elementem vody

Tato uvážlivost a opatrnost pramení právě z toho, že je aktivní energie Tygra propojená s klidnějším živlem vody, která spontánnost a přehnanou ukvapenost Tygra mírní. Vodní Tygr v sobě nachází velkou dávku empatie a citlivosti, stejně tak i silné morální puzení, které ho žene k rozhodnutím pro dobro všech, nejen sebe samého – rok 2022 by měl být tedy i rokem, kdy si budeme vzájemně pomáhat a natahovat k sobě ruce místo bezpředmětného štěkání.

Jakkoli by tedy změny v roce 2022 měly být velmi dynamické a někdy také náročné, povedou ke správným cílům a hlavně provzdušnění zatuchlé a napjaté atmosféry – a to v mnoha oblastech života. Příležitosti posunout se dále jsou přímo před námi a snad budeme mít i dost odvahy se jich chopit s citem, a ne bezohledně.

Reklama

Související témata:

Načítám