Hlavní obsah

Velký horoskop 2022. Čeká vás láska, rozchod, nebo kariéra?

Foto: Impact Photography, Shutterstock.com

Foto: Impact Photography, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co pro vás přichystal rok 2022 ve finanční, citové a zdravotní oblasti? Znáte-li svůj ascendent, přečtěte si také horoskop tohoto znamení. A když vás při čtení napadne, že takhle si budoucnost tedy rozhodně nepředstavujete, uvědomte si, že je z větší části ve vašich rukou.

Článek

Během novoročního přípitku nešetřete přáními! Rok 2022 totiž bude pod ochranou megalomana Jupitera, planety zázraků a expanze. A ještě před silvestrem vstoupil do nejduchovnějšího a soucitného znamení Ryb.

Při své velkolepé plavbě v Rybách se Jupiter dostane kolem 17. 2. do kontaktu s Uranem v Býku. Pokud jste zabředli do nevyhovujících a omezujících kolejí, konečně se z nich vymaníte. V každém případě se váš život výrazně změní a obohatí o něco nepředvídaného.

Počátkem března se v ambiciózním Kozorohu sejdou planety Venuše, Mars a Pluto. Vytvoří se tzv. stelium, s jehož pomocí dokážete překonat i pořádně vysokou horu obtíží a překážek nahromaděných v minulosti.

Poté se žezla v zodiaku ujme zase Jupiter a jeho moc zesílí uprostřed dubna, kdy se po 12 letech setká s Neptunem (konjunkce). Sobeckost a materiální prospěch ustoupí soucitu. Rodiny se semknou, protože lidé pochopí, že jenom domov jim skýtá naprostý pocit bezpečí a porozumění. Zároveň to bude doba obnovy umění, boom zažije filmový průmysl, umělci, ale také vodní doprava. Jakési finanční zotavení nastane počátkem května, kdy Jupiter aktivuje sextilem Pluta, a přáno bude jak podnikatelům, tak umělcům.

Bohužel po 11. 5., kdy se Jupiter přesune do válečnického znamení Berana, zaseje semínko zášti a závisti zatmění Luny ve Štíru. Rozpoutá se jakási kulturně-duchovní válka narcistů, kteří si budou hrát na guru a budou oblbovat společnost.

Situace se začne zklidňovat během podzimu. 28. 10. se Jupiter díky retrográdnímu pohybu opět vrátí domů, do soucitných, nesobeckých a duchovně vyspělých Ryb. 8. listopadu nastane zatmění Měsíce ve znamení Býka, které si nepotrpí na excesy, miluji klid, jistotu, je obdařen zdravým selským rozumem a všechna znamení vrátí z nereálných výšek zpátky na zem.

Beran (21. 3.–20. 4.) 

S Jupiterem v sektoru spirituality budete počátkem roku nebývale klidní, vyrovnaní a velmi často zasnění. Relaxujte, protože následovat bude fičák! 17. 1., kolem úplňku, vás situace přinutí dohnat resty, což bude za pět minut dvanáct. Po 21. 1. vstoupí Mars do vaší kariérní zóny a rodina půjde trochu stranou. Začnete být v práci draví, ambiciózní a úspěchy na sebe nenechají dlouho čekat. Ale nejvíc se rozmáchnete po 10. 5., kdy do vašeho znamení dorazí hojný Jupiter. Jenom nedovolte, aby vám úspěch příliš stoupl do hlavy, zapomeňte na ostré lokty, podrazy a nekalé praktiky! Jupiter se totiž na sklonku podzimu vrátí do vašeho sektoru problémů a vystavil by vám účet stylem „karma není zdarma“.

Peníze

Vaši finanční osu budou okupovat lunární uzly a vy se budete urputně snažit o finanční stabilitu, což se zdvojnásobí kolem 30. 4. při zatmění Slunce. Začnete šetřit a to vám přijde vhod uprostřed května, kdy vám bude připomenut zapomenutý dluh. V létě si díky fantazii a nápaditosti přijdete k penězům navíc. Mezi 25. 10. a 8. 11. vám zatmění ukáže nejen kde plýtváte, ale odhalí i finanční zdroje, o kterých jste neměli tušení. Když se na ně zaměříte, nastartujete si finanční hojnost do roku 2023!

Zdraví

Případné problémy se zuby řešte hned z kraje roku, jinak si vykoledujete extrakci či podobný nepříjemný zákrok. Od 25. 5. do 5. 7. noste na slunci pokrývku hlavy a dodržujte pitný režim, bude vám totiž hrozit nejen úpal, ale i bolest hlavy, která by se mohla stát chronickou záležitostí. Od 20. 8. až do konce roku buďte enormně pozorní při manuální práci a i nepatrnou odřeninu na ruce či noze vydezinfikujte, v opačném případě se pravděpodobně zanítí.

Láska

V březnu odolejte pokušení v práci, milostný románek by vám pokazil pověst! Emoce mějte pod kontrolou kolem 16. 5. a 28. 10., opanuje vás neopodstatněná žárlivost. Dny od 11. 8. do 15. 9. by neměli doma prosedět ti, kdo jsou sami, hvězdy budou přát seznamování. Když ve vztahu něco nedořešíte, problém se vám připomene mezi 9. 9. a 2. 10., máte tedy dost času, abyste případné třecí plochy vyhladili. V tomto období ale neberte na milost lidi z minulosti, kteří vás zklamali, opakoval by se úplně stejný scénář!

Býk (21. 4.–21. 5.) 

Značně se rozšíří váš okruh přátel a společenských kontaktů. Bude to přímo požehnání shůry, protože vám vytvoří prostor k odreagování, které budete potřebovat daleko víc než předešlé roky. Zejména v únoru, červnu a prosinci budete pod obrovským tlakem v práci. Jste-li veřejně či politicky činní, budou vás občané atakovat naprostými nesmysly. Vy se nerozčilujte, ale před nikým se zároveň nekrčte. Postupně totiž poroste vaše autorita, dokonce získáte společenské postavení či moc, o které se vám ani nesnilo! Co byste měli napravit nebo kde začít znova, se dozvíte kolem 30. 4. během zatmění slunce ve vašem znamení, a co musíte bez kompromisů ukončit, vám ozřejmí zatmění Luny ve vašem znamení v období kolem 8. 11.

Foto: Ivanko80, Shutterstock.com

V dubnu se žezla v zodiaku chopí Jupiter a bude se dařit zejména vztahům všeho druhuFoto: Ivanko80, Shutterstock.com

Peníze

Žádost o peníze z cizích zdrojů, tedy například hypotéku, dotace, placené lázně či invalidní důchod podejte hned zkraje ledna. Řízení bude rychlé a kladné! Dny od 23. 6. do 18. 7. pobídněte nadřízené, aby vám zvýšili plat. Dokážete požadavek tak bravurně obhájit, že vám možná přidají víc, než jste si představovali. Finanční horská dráha vás ale čeká v druhé polovině roku. Pravidelné platby, výplata či honoráře od klientů sice vždy dorazí, ale opožděně. Abyste se zbytečně nestresovali, vytvořte si rezervu.

Zdraví

Plánujete-li chirurgický zákrok, snažte se, aby proběhl v lednu, a týká se to i kosmetické chirurgie. Zotavíte se velmi rychle. Od jara do podzimu sledujte stav nohou, nepodceňujte hlavně časté pnutí a otoky chodidel, lýtek, ani změnu teploty či zfialovění pokožky. Vzhledem k celkovému horoskopu by se mohlo jednat o trombózu, tedy ucpání cévy sraženinou. V říjnu si nechte změřit hladinu cholesterolu.

Láska

Duben je pro zadané příslibem romantiky, dobrodružství a nudit se nebudou ani singl jedinci. Mnozí se zamilují do osoby, kterou už znají, může jít o někoho z okruhu přátel. Když vás nikdo nezaujme, skvělou příležitost k seznámení budete mít v třetí dekádě srpna a v první polovině září. Vztah bude tak vážný, že začnete plánovat založení rodiny. Rok bude přímo karmický pro jedince, kteří setrvávají ve vztahu kvůli majetkovému propojení. Patříte-li mezi ně, uvědomíte si, že vám život proplouvá mezi prsty, a to bude silnou motivací z nefunkčního partnerství odejít.

Blíženci (22. 5.–21. 6.) 

Pokud jste loni porušili zákon, letos obdržíte vyúčtování za hříchy minulosti. Půjde nejspíš o finanční sankci, ale vezmete si z toho ponaučení a stejnou botu už nikdy v budoucnu neuděláte. Naopak satisfakce se dočkají ti, které někdo ošidil. Ve všech se probudí nebývalé profesní ambice a de facto se odstartuje vaše nejúspěšnější období v kariéře za posledních dvanáct let. Od jara do podzimu zažijete přímo boom i ve společenském životě. V tomto období si zároveň ujasníte, která přátelství jsou pro vás přínosem a která nikoliv. Odhalí se totiž podrazy, a tak si uděláte generální úklid ve svých kontaktech. Závěr roku pro vás bude velkolepý! Splníte si svůj životní sen a podnikatelé odstartují grandiózní projekt.

Peníze

Šetřete, protože kolem 17. 1. budete muset něco přímo bleskem uhradit! Z toho se ale finančně zotavíte již v druhé polovině února a poté budou mít vaše výdělky vzestupnou tendenci, dokonce mnozí zpeněžíte vrozený talent. Větší obchody realizujte od 18. 7. do 11. 8. nebo mezi 23. 10. a 16. 11., týká se to soukromí i podnikání. Máte-li potomka, ale nikoliv ve své péči, připravte se na zvýšení alimentů, které sice pořádně rozhoupe váš rozpočet, ale nikoliv do té míry, že by se vám snížila životní úroveň.

Zdraví

Až do 6. 3. a poté od 10. 12. s přesahem do roku 2023 nepodceňujte pobolívání kolen, mohlo by se totiž jednat o počínající revma, ale když se nemoc podchytí včas, nepřejde do chronické formy. Skvělé v tomto roce bude, že vás zatmění opakovaně upozorní na případné skryté zdravotní problémy, a to kolem 30. 4., 16. 5. a 25. 10. Protože budete druhou polovinu roku trávit s Marsem ve svém znamení, používejte od června ústní sprej s propolisem, ochrání ústní dutinu a dýchací cesty před infekcí. A pokud trávíte hodně času u počítače, zajděte si na oční prohlídku.

Láska

Jste-li singl a často cestujete nebo provozujete adrenalinovou aktivitu, zamilujete se v březnu. Ačkoliv patrně půjde o vztah na dálku, bude mezi vámi čím dál silnější pouto. Ideální období k seznámení, stejně jako ke znovuobnovení vztahu, bude mít ale vaše znamení v červnu a poté v období od 26. 8. do 29. 10. Máte-li letitý volný vztah, protože je pro vás svoboda nadevše, ve dnech kolem 14. 6. svůj postoj přehodnotíte. Ocitnete se v situaci, která vám připomene, že ve dvou se to lépe táhne, a konečně se začnete věnovat drahé polovičce či rodině na plný úvazek.

Rak (22. 6.–22. 7.) 

Rok 2022 bude přát jedincům, kteří se začnou vzdělávat, i třebas jen formou školení nebo kurzu. Vyberete si totiž obor, který vás bude bavit a v dlouhodobějším horizontu vás i dobře uživí. Na své si přijdou cestovatelé a dobrodruzi. Mnozí z nich se podívají do míst opředených tajemnou minulostí. Kolem 30. 4. si uděláte čistku mezi přáteli a společenskými kontakty. Ozřejmí se, kdo negativně ovlivňuje váš osobní, profesní či společenský život. V září uberte na razanci a než něco vyřknete, počítejte do deseti. V opačném případě se vaše rodinné či pracovní vztahy, zejména s lidmi o generaci mladšími, vyhrotí natolik, že se vám až v posledním měsíci roku podaří chybu napravit a získat zpět jejich důvěru.

Peníze

I když kolem 16. 2. a 12. 8. budete muset sáhnout pořádně hluboko do kapsy, možná i na úspory, přesto bude vaše finanční situace stabilní. Vždy totiž najdete způsob, jak vyniknout v davu a jak vše, co umíte, zpeněžit. Dokonce jedinci, kteří na studiích čerpali půjčku, částku bez problémů splatí. Neuspěchejte změnu kariéry nebo nové projekty. Ty nejlepší a finančně nejlukrativnější nabídky se na vás totiž začnou hrnout až poslední měsíc roku! Žádost o dotace či granty, zejména spojené s ekologií a vodními zdroji, podejte mezi 6. 3. a 5. 4. Úřady vám vyjdou ve všem vstříc.

Zdraví

Každou abnormalitu na nohou řešte s lékařem, budou vám totiž hrozit křečové žíly. Účinnou prevencí je pohyb, podporovat krevní oběh byste měli také sprchováním nohou střídavě teplou a studenou vodou. Mnozí dříve narození pocítí v druhé polovině roku vyhoření a rozhodnou se jít do předčasného důchodu. Majitelé zvířat, zejména hospodářských, budou nuceni daleko častěji využívat služeb veterináře. V období od konce srpna až do konce roku nepodceňujte časté pokašlávání, mohlo by se jednat o plicní chorobu.

Láska

I v letitých vztazích to bude jiskřit romantikou v lednu, což ale platí pro partnerství, ze kterých ani po letech nevyprchaly láska a vzájemná úcta. Naopak v období od 24. 1. do 6. 3. nebo kolem 13. 7. se rozpadnou partnerství, ve kterých jsou hádky na denním pořádku. Spory totiž v tomto období vygradují k neúnosnosti. Budete-li patřit mezi ně, dlouho singl nebudete. Horoskop naznačuje, že mezi 23. 10. až 16. 11. potkáte spřízněnou duši a bude to přímo karmický vztah!

Lev (23. 7.–22. 8.) 

Osa karmických uzlů vás nabádá udržovat rovnováhu mezi kariérou a rodinou. Jakmile byste totiž upřednostnili jednu oblast, ta druhá by se začala hroutit. Naštěstí se vám tyto oblasti díky perfektnímu organizování podaří sladit již v průběhu února, a když se touto strategií budete řídit i další měsíce, nenastane žádný zádrhel. Dovolenou, zejména zahraniční, si naplánujte na období od 10. 5. do 29. 7. nebo po 20. 12. V termínech mimo uvedená data byste čelili problémům, domů se vrátili vyčerpaní psychicky i tělesně. Jste-li stále pod vlivem rodičů, kolem 25. 10. se vzbouříte a přestřihnete symbolickou pupeční šňůru, například si konečně najdete vlastní bydlení. V prosinci budete čelit intrikám v zaměstnání, ale minou se účinkem. Ustojíte je s královskou noblesou a argumentovat budete v klidu a natolik brilantně, že vzroste vaše autorita.

Foto: Drazen Zigic, Shutterstock.com

Na pracovní úspěch si Lvi počkají až do prosinceFoto: Drazen Zigic, Shutterstock.com

Peníze

K penězům si mnozí přijdete i jiným způsobem než prací, například prodejem nebo zprostředkováním obchodu cenných či starožitných předmětů. V únoru, v srpnu a na přelomu září a října budou vaše příjmy tak velké, že si vytvoříte finanční rezervu. Pokud se rozhodnete investovat, vyčkávejte do 24. 11. Po tomto datu narazíte na lukrativní komoditu. Zásadně ale nikomu nepůjčujte peníze v druhé polovině roku. Dlužník by se totiž vypařil jako pára nad hrncem.

Zdraví

Do začátku března se vyhýbejte dráždivé a tučné stravě, nepijte sycené nápoje a dopřejte si každý den alespoň 30 minut svižné chůze, jinak vás neminou poruchy trávení. Od poloviny dubna do 25. 5. si dávejte pozor při vaření i grilování, bude vám hrozit opaření nebo popálení. Pokud je vaší náplní práce mluvení, od konce července do konce srpna raději nejezte zmrzlinu a nepijte ledové nápoje, mohli byste mít problémy s hlasivkami.

Láska

První dva měsíce budete mít děravou paměť, tak si radši veďte plánovací diář. Nedochvilností a nesplněním slibu byste totiž ve vztahu vyvolávali dusno, o hádkách ani nemluvě. Pokud se něco zvrtne, dostanete naštěstí příležitost napravit to v dubnu, kdy doslova splatíte všechny emoční a citové dluhy. Tento měsíc bude přát usmíření a odpuštění. Nezadané čeká bouřlivé období od května de facto až do konce roku. Ale kdo skutečně získal vaše srdce a koho skutečně chcete mít po svém boku, si ujasníte až v prosinci.

Panna (23. 8.–22. 9.) 

Tam, kde jste v minulosti ignorovali vyzvu, že je čas na změnu, vás letos vždy něco jakoby popostrčí, a dokonce se vytvoří takové okolnosti, že mnohé oblasti života překopete od základů. Budete ochotni riskovat a ve vašem případě bude platit rčení „risk je zisk“. Pokud jste například přerušili studium, iniciujete opětovný zápis. Kupředu se pohnou všechny aktivity vztahující se k cizině. Ale pořádně napjatou a přímo zmatenou budete mít druhou polovinu roku. I když to bude náročné období, nic nevzdávejte, o své místo na slunci se totiž budete muset doslova poprat prostřednictvím nepřeberného množství diskusí, což se týká i veřejně činných jedinců ve vrcholových pozicích. On vás totiž bude chtít někdo sesadit. Jenže přesně v okamžiku, kdy budete mít pocit, že už nemáte šanci, se situace otočí a ti, co na vám zbrojili, se lapí do vlastních sítí intrik.

Peníze

V lednu získáte peníze prostřednictvím soudu, může jít například o dlužné alimenty, stejně tak vrácení peněz nebo dědictví. Uprostřed léta si mnozí najdete další zdroj příjmů, někteří jedinci se konečně dočkají vypořádání ze společné kasy a majetku po rozvodu či z likvidace firmy. Máte-li posilovnu či sportovní středisko, může jít o získání dotací na jejich rozvoj. Zvýšení platu nebo nadstandardních příjmů v podnikaní vás mile zaskočí v říjnu.

Zdraví

Protože v období do 15. 4. by vám mohly popraskat žilky na nohou, lýtka pravidelně masírujte kaštanovým nebo řepíkovým gelem, relaxujte s nohama ve vyšší poloze, než je srdce, a na sportování si oblékejte kompresní punčochy. Od 25. 5. do 5. 7. nepodceňujte pitný režim, z nedostatku tekutin by mohlo dojít ke kolapsu ledvin, mnohdy s trvalými následky. Od jara do října a poté mezi Vánocemi kontrolujte pravidelně hladinu cukru v krvi. Zejména když máte byť mírnou nadváhu, mohlo dojít k rozvoji diabetes.

Láska

Svobodní budou mít ideální období pro seznámení a zadaní pro početí potomka ve dnech od 24. ledna do 5. března. Pokud se ale ve vztahu doslova potácíte nebo spolu už ani nežijete, rozseknete to kolem 18. března. Další, přímo magická konstelace pro vaše znamení nastane kolem 12. 4. Otevře srdce dokořán těm, co si prošli bolestným zklamáním, a svůj postoj přehodnotí jedinci, kteří si vždy našli výmluvu, proč není ten správný čas skočit do chomoutu. V červenci prožijete víc orgasmů než za celý předchozí rok!

Váhy (23. 9.–23. 10.) 

Zkraje roku neuspěchejte podpisy smluv, zejména když budou propojeny s vaší rodinou či nemovitým majetkem. Vyčkávejte do 4. 2., v mezičase totiž vyplují na povrch zatajované informace. Kolem 16. 4. vás čeká pozitivní životní obrat, což může souviset se změnou bydliště, například se přestěhujete za prací nebo za svou láskou. Pokud se rozhodnete změnit profesi nebo budete hledat zaměstnaní, štěstí se na vás usměje kolem 3. 9. V druhé polovině roku nedělejte nic spontánně, což se týká například přihlášení do nějakého kurzu, protože po první hodině zjistíte, že jste daleko fundovanější než přednášející. Ale brzděte zejména v diskusích! Váš úhel pohledu bude jednostranný, netolerantní, prostě se proměníte ve fanatiky, a když k tomu připočtete agresivní projev, z mnoha lidí byste si udělali nepřátele.

Peníze 

Letošní zatmění aktivují vaši osu peněz, což se dá přirovnat k rčení „jak jsi zasel, tak sklidíš“. Spoléháte-li se na finance z cizích zdrojů, například jste v částečném invalidním důchodu, bude mnohým odebrán. Finanční otřesy vás neminou, a to kolem 30. 4., 16. 5., 25. 10. a 8. 11., ale zafungují jako pobídka vyhledat si stabilní nebo další příjem, brigádu či práci na částečný úvazek. Naučíte se tím hospodárnosti a vlastně ani nebudete muset šetřit. Ono se totiž ozřejmí, kde vyloženě vyhazujete peníze oknem.

Zdraví

Skvělé je, že letos vždy v ten správný čas dostanete vesmírnou terapii, díky níž budete psychicky v pohodě. Během dubna a května dokonce změníte stravovací návyky, protože vám tělo samo naznačí, co mu nesvědčí. V tomto období mnoho z vás potrápí břišní kýla a nelze vyloučit ani chirurgický zákrok, naštěstí bude rychlý a stejně rychle proběhne i rekonvalescence. Celoročně nepodceňujte divné pocity v krku, mohlo by se totiž jednat o zánět hrtanu.

Láska

Osamělým osobám se roztluče srdce láskou mezi 6. 3. a 15. 4. Půjde zprvu o volný vztah, ale začnete spolu trávit stále víc času, patrně díky společným koníčkům. A tak se k sobě přimknete, že vás nerozdělí ani intriky někoho ze známých. Zadaní budou potřebovat pravidelnou ledovou sprchu v průběhu června a celý podzim. Jinak se budou rozčilovat pro nic za nic, vyvolávat hádky, které by mohly vygradovat až v partnerskou krizi.

Štír (24. 10.–22. 11.) 

Máte před sebou přímo karmický rok! Konečně se zbavíte všeho, co už mělo z vašeho života dávno zmizet, starého oblečení, věcí, které už neslouží, ale i lidí, kteří na vás doslova visí jenom kvůli prospěchu. Od 14. 1. do 6. 3. nikoho nekritizujte. Budete dělat unáhlené závěry. V březnu se snažte v rodině hasit generační konflikty, jinak se několik vašich nejbližších na hodně dlouho rozkmotří. Po 10. 5. se usměje štěstí na nezaměstnané a práce bude přesně odpovídat jejich naturelu. Ostatní mohou počítat s lepší pracovní pozicí. Ideální období pro dovolenou bude mít vaše znamení v srpnu a snažte se opravdu odpočinout! Od poloviny září totiž budete čelit intrikám, umělci nehorázným šejdířům. Zbavíte se jich až po 20. 12.

Peníze

Doslova žně čekají jedince, kteří se živí fantazií, kreativním řemeslem či profitují na chemickém průmyslu. Ostatní objeví nové příležitosti, jak si přijít k penězům, a ty se budou hodit. Kolem 14. 6. budete nuceni investovat do bydlení, nelze vyloučit neodkladnou opravu. Naštěstí kolem 25. 10. mnozí obdržíte peníze z cizích zdrojů, například přeplatek pojistného, daní, energií. Máte-li dluh, alespoň část umoříte, mnozí zacelí díru v rodinném rozpočtu. Další finanční injekci obdržíte těsně před Vánocemi.

Zdraví

Až do 10. 3. a poté v prosinci nenamáhejte záda, dokonce i jen při rychlém pohybu by se vám mohla zablokovat bederní páteř, což je velmi bolestivá záležitost! Od května do října se v jídle řiďte rčením „všeho s mírou“. Začnete mít totiž pocit, že byste měli zhubnout, ale budete to přehánět a mohli byste si vypěstovat problém s příjmem potravy (anorexie). Když budete chtít shodit nějaké to kilo, raději cvičte, zvládnete totiž dvojnásobnou zátěž než v předchozích letech a váhový úbytek zaznamenáte nebývale rychle.

Láska

Letos si ujasníte, zda pro vás stávající vztah není jen symbolické vězení, a pokud ano, obrovská touha po svobodě a opravdové lásce pro vás bude v polovině května nebo na přelomu října a kolem 8. 11. ohromnou motivací nefunkční, mnohdy ponižující vztah konečně ukončit. A litovat nebudete, protože v průběhu roku najdete lásku, což platí i pro nezadané. Ti, co jsou ve vztahu spokojeni, budou na rok 2022 vzpomínat jako na jeden z nejromantičtějších v životě.

Střelec (23. 11.–21. 12.) 

Do roku 2022 vletíte jako uragán, a přenesete-li si z toho předchozího resty, dořešíte je rychlostí blesku! Zejména pokud jste větroplaši a dobrodruzi, pocítíte touhu ba nutnost svůj život stabilizovat a vybudovat si bezpečné zázemí – mít rodinu. K tomu uděláte první krok kolem 2. 3., druhý na přelomu dubna a května. O vaši kariéru se bude hrát v druhé polovině března. Buď se konečně dočkáte povýšení, nebo změníte profesi, v případě podnikání rozšíříte nabídku nebo se postavíte na vlastní nohy a založíte živnost. Po celé září se řiďte svou hlavou. Objeví se totiž kibicové, kteří vám budou podsouvat smyšlenky a jejich rady by vás připravily o dobrou pověst, poškodily vaši rodinu i kariéru. Když se i přes varování něco takového stane, napravíte to po 23. 11. a s intrikány si hravě vyřídíte účty koncem prosince.

Foto: NDAB Creativity, Shutterstock.com

Střelci začnou v dubnu uvažovat o rodiněFoto: NDAB Creativity, Shutterstock.com

Peníze

V období od 24. 1. do konce března si namastíte pořádně kapsu! Po 10. 5. až do konce června dokonce můžete riskovat a investovat, a jsou-li vaše profese nebo koníček propojené se sportem, konečně svůj talent a dřinu zpeněžíte. Ale pozor! Od 28. 7. do 27. 10. zapomeňte na hazard, zejména nestrkejte nos do online kasin! Je sice pravdou, že byste párkrát vyhráli, což by vás nadopovalo falešným optimismem, ale následoval by sešup, a vůbec nelze vyloučit, že byste prohráli i rodinné úspory.

Zdraví

V lednu buďte opatrní na nerovném a kluzkém terénu, mohlo by dojít k namožení, v horším případě natržení stehenního svalu. Když bude kolem 16. 5. teplo, ať vás ani nenapadne koupat se v přírodě. Patrně byste skončili v nemocnici se zánětem močového měchýře. V červenci si pořád připomínejte, že i vaše tělesná kondice má své limity, nebo se uštvete! Radovat se ale letos budou jedinci, kteří dlouhodoběji zápolí s únavou nebo dozvuky nemoci. Dočkáte se medikamentu, který vás postaví na nohy!

Láska

Mnozí nezadaní prožijí již kolem 9. 1. romantické a pořádně vášnivé rande. Když tento termín promeškáte, nahradí vám to období od května do konce července. Pokud jste singl jenom proto, že stále myslíte na bývalou lásku, začněte být akční od srpna do října, vztah se vám možná podaří vzkřísit. Druhá polovina roku prověří stabilitu trvalých svazků. Dávat si pozor na jazyk a nedávat sliby do větru bude jediná taktika, která vás ochrání před hádkami a krizí.

Kozoroh (22. 12.–20. 1.) 

Nebývale energičtí, temperamentní a akční budete do 6. 3. A právě proto si zpětně ověřujte, zda jste správně pochopili požadavky nadřízených, ať neuděláte ve spěchu nějakou botu! Máte-li sváry se sourozenci nebo s příbuznými, v dubnu se nevraživost rozplyne a rozumět si začnete jako snad nikdy. Ti, co mají malý byt, pocítí během jara z malého prostoru klaustrofobii a začnou shánět větší. Jiní se pustí do úprav či renovace bydlení. Jsou-li senioři vaší rodiny v požehnaném věku, po 28. 7. budou potřebovat pravidelnou péči a nelze vyloučit ani sestěhování. V září čtěte inzeráty s nabídkami práce a na ty, co vám padnou do oka, obratem odešlete životopis. Kolem 25. 10. budete totiž možná nuceni opustit stávající firmu.

Peníze

V druhé polovině ledna si dávejte velký pozor při nákupech a při výběru z bankomatu, mohli byste se stát obětí kapsářů! Od 14. 2. do 15. 4. vyděláte víc, než dokážete utratit, což se týká podnikatelů i zaměstnanců. V průběhu jara či léta mnozí založíte rodinný podnik nebo si například najdete domácí práci, na které se bude podílet celá rodina. Mezi 11. 8. až 5. 9. klidně zariskujte, například investicí do zlata, umění nebo cenných papírů.

Zdraví

Pocítíte-li do 24. 1. byť mírné zvýšení teploty, nezlehčujte to. Vzhledem k horoskopu by se mohlo jednat o reakci těla na infekci, a ta by mohla poškodit játra! Když si od 23. 6. do 18. 7. budete dělat manikúru či pedikúru, pomůcky před zákrokem vydezinfikujte, jinak nelze vyloučit zanícení nehtu. Od 30. října až do konce roku vás retrográdní Mars nekompromisně přinutí podstoupit lékařské prohlídky, které jste v minulosti zanedbali.

Láska

Ve vaší milostné zóně to bude po celý rok jiskřit! Jste-li singl, a je jedno, kolik je vám let, potkáte někoho nového. Je ale možné i to, že se letité přátelství přetransformuje v partnerský vztah, nebo potkáte prázdninovou lásku z dětských let a začnete si rozumět na první dobrou. Pravděpodobné je, že silvestr 2022 už slavit sami nebudete.

Vodnář (21. 1.–20. 2.) 

Máte před sebou rok objevů. Proniknete hluboko do historie vašich předků, a mnozí dokonce najdete „zatoulaný“ rodinný majetek! Po 6. 3., kdy do vašeho znamení vkročí současně Venuše s Marsem, budete nebývale cílevědomí. Díky tomu do 15. 4. podniknete akce, o kterých jste si v minulosti namlouvali, že na ně nemáte. Od května si budete muset pečlivě plánovat pracovní i soukromé aktivity. Je možné, že se vrátíte do školních lavic, což může být autoškola, rekvalifikace nebo nějaký kurz. Od června do října vás retrográdní Saturn naučí sebekázni. Zejména pokud máte ve zvyku často oponovat starším lidem a autoritám, se postupně zklidníte. Zjistíte, že vám to kromě hádek nic nepřináší. Jste-li tak svázaní prací a kariérou, že vám nezbývá čas na osobní život, proberete se v listopadu a ještě do konce roku obrátíte svůj život v dobrém slova smyslu naruby.

Peníze

Až do 10. 5. a poté od 24. 11. do 20. 12. budete mít ve finanční oblasti štěstí. Máte-li hypotéku, kolem 22. 8. či v druhé polovině září je možné, že banka zvýší úrokovou sazbu, pracujete-li s penězi jiných lidí, dejte si do pořádku dokumentaci, protože v uvedených termínech nelze vyloučit kontrolu, která odhalí sebemenší rozpor a následovala by pokuta! Od 30. 10. nekupujte auto, cenné předměty ani nemovitosti. Aspekty na Neptuna naznačují podvod.

Zdraví

Máte-li dlouhodoběji problémy s koleny, v lednu či únoru už bude bolest nesnesitelná a mnoho z vás nemine chirurgický zákrok, po kterém se ale vbrzku opět postavíte na nohy. Od 18. 7. do poloviny srpna raději držte dietu, po smaženém a tučném pokrmu vám totiž bude těžko. V září a říjnu koukejte, kam šlapete, a když někam vyrazíte na kole, nezapomeňte doma helmu a chrániče ramen. Bude vám hrozit úraz hlavy a klíční kosti.

Láska

Jste-li rozhádaní s příbuznými, usmíříte se díky vaší iniciativě. Soudržnost rodiny pro vás bude letos prioritou. Romantický a pořádně vášnivý březen čeká zadané. Singl osoby budou mít uprostřed května příležitost znovuobnovit bývalý vztah, ale není jisté, zda z něj nakonec sami neutečou. Období od 23. 6. do 17. 8. je příslibem intenzivního zamilování, ale ať už se rozhodnete jakkoliv, bude to volba srdce, ne rozumu.

Ryby (21. 2. – 20. 3.) 

Vyplatí se vám hned zkraje roku jet na plný výkon. Když budete celý rok 2022 tvrdě pracovat, dosáhnete symbolického Olympu a udržíte se na něm minimálně šest let. Méně úspěšní jedinci na vás budou mít dopal a budou si na vás chtít schladit žáhu. Uděláte nejlíp, když se budete až do poloviny dubna držet od okolního dění, tím svým nepřátelům nevytvoříte prostor, aby se po vás vozili. Jste-li zvyklí cestovat, a je jedno, zda na kratší nebo delší vzdálenost, letos pocítíte určité omezení, zejména kolem 16. 5., 25. 10. a 8. 11. Důvodem bude cosi nevyřešeného z minulosti. Protože listopad odhalí vaše vědomostní mezery, závěr roku mnozí strávíte někde na kurzu nebo samovzděláváním.

Peníze

V tomto roce se nejenže vaše finance stabilizují, ale vytvoříte si pevné základy na mnoho let dopředu. Toužíte-li po povýšení nebo vrcholném postu, dočkáte se kolem 14. 6. nebo 23. 11. V září ignorujte nabídky na přivydělání si, dostanete zkreslené informace, prodělali byste! Po 27. 10. vás nemine mírné snížení příjmů nebo výnosů firmy, ale vše se vrátí do normálu po půlce prosince.

Zdraví

Co jste loni zanedbali, budete muset řešit v lednu a únoru, nebo na přelomu března a dubna. Týká se to zejména problémů se zrakem, ušima a otoků končetin. Jezdíte-li často autem, nepodceňujte pravidelné preventivní servisní kontroly, vymstilo by se vám to! Celoročně se kroťte v jídle, bude vám hrozit obezita. Na jaře a na podzim byste měli detoxikovat játra čajem z ostropestřece mariánského, který z těla vyplaví škodliviny a zlepší i regeneraci jaterní tkáně.

Láska

Jste-li singl, nelovte počátkem roku mezi přáteli. Už v druhé polovině ledna byste totiž ze vztahu vycouvali a znepřátelili si pár známých. Vyčkávejte, protože láska jako řemen na vás čeká v druhé polovině března nebo ke konci září. Zadaní budou romanticky naladění až do října, kdy se do jejich vztahu začne nabourávat někdo zvenčí s úmyslem vyvolávat hádky. Naštěstí vás zaměstnají nepředvídatelné okolnosti okolo bydlení a přinutí vás táhnout jako pár za jeden provaz. Krizi vztah ustojí, a dokonce se z vás stane neporazitelná dvojice!

Reklama

Související témata:

Načítám