Hlavní obsah

Magické zrcadlo vědmy Helen Stanku: Co vás čeká v roce 2022?

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní rok se už zběsilým tempem chýlí ke konci. Máte za sebou tradiční bilancování? Pojďte tedy nahlédnout do budoucnosti. Vědma Helen Stanku (44) přichází s unikátní předpovědí, kterou vyvěštila z magických zrcadel. Co vás čeká a nemine?

Článek

Dokáže osud přečíst z karet, run, mraků, křišťálové koule či kávové sedliny, tentokrát požádala o pomoc tajuplné zrcadlo. V poselství Helen Stanku se najdou všechna znamení zvěrokruhu, tak si jej nenechte ujít ani vy. Ne nadarmo se přece říká, že štěstí přeje připraveným.

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Namalovala jsem vaše znamení do zrcadla a první co se ukázalo, byl Beran pádící a utíkající před něčím, co nechce vidět, co se ho netýká. Respektive nechce, aby se ho to týkalo, až se pak někdy v dubnu kolem Velikonoc rozhlédne a řekne si, jak je na tom světě krásně. Před čím že to utíkal? Hlavně před nářky druhých lidí a před jejich spory a rozmíškami. Ne, že by se bál, ale neměl na to náladu a chuť. Byť i v tom čase se vyskytuje pár pěkných dnů a událostí. Ty dají Beranům potřebný kyslík na přežití.

Léto bude ve Venušiných energiích, bude tedy přát lásce, harmonizaci vztahů, krášlení sebe i životního prostoru. Budete se chtít líbit. Na podzim budete řešit peníze, možná se vám bude dařit a snad i něco uspoříte. Vánoce budou sice s jazykem na vestě, zato se spokojenými ohníčky v očích. Přesto se vás po celý rok bude někdo pokoušet napálit a bude to docela napínat vaši trpělivost. Naučí vás to větší asertivitě.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býk si stojí důstojně na všech čtyřech nohách od samého počátku roku. Ví, co si může dovolit, kde jsou jeho hranice a také si umí dopřát. Jaro bude hektické a popravdě nebude vědět, co dřív. O slovo se přihlásí různé společenské akce, ale také zařizování okolo domova a věcí s tím spojených. Bude si také bystřit komunikační dovednosti a vlohy.

V lásce se bude dlouho odhodlávat, než se do něčeho pustí. Má pravdu. Cítí správně, že uspěchané věci nevychází. Podzim může být pro Býky poněkud kyselejší. Mohou mít pocit, že jsou na druhé koleji a mimo střed pozornosti. Býci myslí na zadní vrátka a tady je nikdo moc nevnímá. Všichni se ženou za jakousi novinkou, která zrovna Býky moc nenadchne. Vánoce přijdou uhoněné, ale požehnané.

Foto: Syda Productions, Shutterstock.com

Na jaře budou Býci společenští a nebudou se vyhýbat nejrůznějším akcím Foto: Syda Productions, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Až do jara budou Blíženci jako andělé i čerti. Bude jim vadit i malá prkotina, ale nadšeně a s dojetím přivítají jakoukoliv drobnou pozornost. Půjde jim tvorba všeho druhu a kdyby se pustili do psaní knihy, uspěli by. Velikonoce budou jiné, než by si představovali. Kdyby chtěli krásné počasí, zmoknou, kdyby chtěli déšť, nebude ho dost. Pak ale roztáhnou křídla.

Na léto si naplánují poznávací cesty s řadou záložních plánů. Léto bude ale také o pilnosti a ukotvování vztahů. Hlavní bude rovnováha. Kdo dokáže nastavit rovnováhu v práci i ve vztazích – tedy nedávám víc, než dostávám a naopak, bude mít vcelku vydařený podzim. Na tomto principu mohou single Blíženci získat životního partnera nebo bolavou lekci. Celý rok se vyplatí něco se učit a vzdělávat se. To se zúročí zejména v zimním období. Může být příjemné, když bude o sklizni celoročního úsilí. Tento rok opatrně na linii. Opět platí rovnováha příjem – výdej.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Pro Raky bude předjaří příjemné období, kdy budou mít vše potřebné pro svůj klid. Mohou se sice zlobit nad obecnými věcmi, ve skrytu duše ale budou šťastni za to, co mají, a za to, že si to mohou vychutnávat. Velikonoce Raky proberou z jisté letargie. Vcelku veselé jaro nese pro single Raky příležitost se seznámit a pro ty zadané zase občas nějakou přeháňku, která však vztahy posílí. Léto bude pro Raky výzva. Když pojedou na dovolenou, tak někam k rybníku na chalupu, aby se to neprodražilo. Ale pozor, budou i výjimky potvrzující pravidlo a ty si svůj luxus nedají vzít. Raci také budou chtít zavařovat.

Nejvíce společensky aktivní budou Raci na podzim, kdy budou účastníky různých akcí a budou se snažit získat si co nejvíce přátel. To se jim může povést. Zima bude poněkud oříšek, protože tady čeká Raky pár zkoušek, které budou testovat jejich připravenost na postup do dalšího životního levelu. Budou se možná muset naučit přijímat drobné či větší životní změny s lehkostí, protože každá taková nečekaná změna ukazuje na něco, co bylo potřeba napravit.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lev by nejraději předjarní období prospal jako medvěd. Vyjma situací, kdy bude moci zazářit. Když se tak stane, znovu upadne do svého pomyslného zimního spánku. Moc se nebude probouzet ani zjara, ale povinnosti nepočkají. Najednou se probere a začne chtít rychle dohánět to, co zaspal. Leštit auto, jezdit s rodinou po výletech, zářit na tenisovém kurtu, okouzlovat opačné pohlaví… Úspěšně se prokouzlí až do léta, kde ho ale čeká pár otravných chvil s různými drobnými nic, které ale umořily osla, a Lva umí také pěkně otrávit.

Ve druhé půlce prázdnin se nad Lvy slitují všichni jejich andělé a problematické chvilky budou tytam. Lvi však budou ještě chvilku setrvačně vyhlížet jako zajíc v trávě, odkud se vynoří had třeba v podobě prasklého vodovodního potrubí v den narozenin a ono nic. Podzim bude pro Lvy velmi optimistický. Budou mít mraky nápadů. Bylo by dobré si dělat poznámky a postupně své nápady začít realizovat. Mohou jim totiž změnit život. Do zimního období vkročí odhodlaní hlídat si to, co nese harmonii jejich duši a klidně o to i zabojovat.

Foto: Estrada Anton, Shutterstock.com

Lvi budou sice ospalí, ale na jaře už se klidně vydají i na výlety s rodinouFoto: Estrada Anton, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny mohou být v předjarním období vnitřně ztracené. Budou potřebovat pevné body. Ty jim dá jejich práce a pár přátel, o které se budou moci opřít. Díky tomu uvidí, jak krásně se umí třpytit sníh a uslyší, jak příjemně křupe pod nohama. Do jarního období kolem Velikonoc vkročí plné odhodlání realizovat své plány. Nedají se jim ale zadarmo a jaro bude ukázkou toho, jak moc umí být Panny tvrdohlavé, když si něco vezmou do hlavy. Tam, kde by už ostatní mávli rukou, Panny ještě přidají a udělají dobře. Možná je to nějaký skrytý instinkt, který je povede k úspěchu. Náležitě si jej užijí.

Je div, že při tom všem stihnou flirtovat a plést hlavu opačnému pohlaví. Dokonce si dopřejí dovolenou, protože ví, že odpočatá hlava i tělo jsou mnohem více produktivní, něž věčně uhoněný opak. Podzim bude pro Panny něco jako western. V práci i soukromí budou sledovat svoji převahu. Budou bezkonkurenční a ti, kdo by předsevzetím Panen ze začátku roku nevěřil nebo se snad smál, zbledne závistí. Trpělivost a houževnatost je to, co bude dovolovat zrání plánů a jejich proměňování v realitu.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy mohou do nového roku vstupovat z jedné strany přehnaně bezstarostně a z druhé strany až příliš úzkostlivě. Také budou mít chuť na větší investici, ale nejprve budou muset zapracovat na tom, aby je nezruinovala. S motivací jim to půjde mnohem lépe.

O Velikonocích mohou být Váhy trochu ospalé, a tak zatouží po odpočinku někde v přírodě, aby nabraly dost sil. Budou je potřebovat, protože na jaře budou průzkumníky, kteří se potřebují všude kouknout a všude něco zvědět. Bude to období poznávání nových lidí a vzniku nových vztahů i názorů. Léto bude buď o tvrdé práci, nebo o cíleném odpočinku, a najít kompromis bude těžké.

U některých Vah se tou dobou mohou vynořit karmické události a záležitosti nevyřešených vztahů, které se táhnou již delší dobu a někde tam uvnitř bolí, potřebují pofoukat a hlavně dořešit. Něco se povede, a tak na podzim budou připraveni již s jistou duševní vzpruhou a nějakým posunem. To je moc dobře, protože se vlastně celý podzim nezastaví. Budou vytížené a v jednom kole. Ani si to neuvědomí a budou tu Vánoce.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři budou budou mít potřebu budovat, přestavovat, renovovat i restaurovat nejenom staré skříně. Vezmou to pěkně z gruntu. Projeví se to i ve vztazích, ale bude to zavánět sírou. Protože lidé nemusí vždy chápat hluboké pohnutky Štírů, mohou nastávat vcelku třaskavé situace. S přibývajícím jarem budou více empatičtí a kolem Velikonoc dokonce vstřícní. Budou hájit svůj domov i celou rodinu a vymýšlet, jak jim udělat radost nebo zajistit výhody.

Single Štíři si prožijí všechno téměř stejně, jenom na své nálady budou převážně sami a pozor, z kraje roku snad ani nebudou mít potřebu někomu něco vysvětlovat. Nahodí téma jednou, když se dotyčná osoba nedovtípí nebo se tak alespoň nebude tvářit, nahněvaně se stáhnou. Chtělo by to více pokory. Zbytečně by se tyto nálady mohly přetáhnout do práce a tam se to moc nevyplácí. Nicméně Štíři se více odrazí až v jarním období, kdy budou ve společnosti vrnět jako kočky, a když už vystrčí drápek, bude to spíš omylem a vlastně v ležérním žertu.

Energii budou chtít investovat spíše do práce. Léto bude o nabírání tempa, poznávání a hojení všeho druhu, nejenom materiálním, ale i citovém. Život jim dá zapravdu a připraví šťastný obrat. Mají šanci na lásku, která bude šílenější než všechny doposud, navíc s velkým sexuálním bonusem. Ti, kdo mají někoho vyhlédnutého a doposud jenom smutně koukali jako Rusalka na měsíc, by se měli chopit aktivity. Není vyloučené, že ke konci roku bude jejich ruku zdobit zásnubní prstýnek. Ti, kteří si budou v koutku lízat rány po rozchodu, naleznou svůj lék.

Foto: polinaloves, Shutterstock.com

Budování, přestavování a zvelebování domova čeká Štíry hned na začátku roku Foto: polinaloves, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Začátkem roku budou Střelci odpočívat po svátcích a nikdo je jen tak z jejich ospalosti neprobere, leč povinnosti máme všichni, Střelce nevyjímaje. Budou se muset soustředit na materiální zabezpečení rodiny. Tempem se však nepřetrhnou. Radosti jim budou dělat malé drobnůstky.

Jaro je zastihne aktivní a vyladěné. Dá Střelcům příležitost pro životní změny. Ty však nebudou nijak překotné či nápadné, ale postupné, u Střelců až nezvykle. O to však jistější. Může se jednat o nový projekt, pracovní nabídku nebo také o změnu svého stavu v občance. Střelci ale budou pro druhé (a někdy i pro sebe) velmi nepředvídatelní a některým bude dokonce dáno poznání podvojného, řekněme komplikovaného vztahu.

Léto je zastihne s hlavou vzhůru a rozhodně si do ničeho nebudou chtít nechat mluvit od druhých lidí. Pro single Střelce přijde období, kdy budou moci flirtovat ostošest a také si to užít. Nemusí se bát, že by měl někdo odvahu je silně svazovat a narušovat tak jejich svobodu. Pracovně bude pro Střelce rok 2022 houpačkový. Budou odhodlaní prosazovat své nápady, chvilku to půjde a najednou stopka. Jako by je brzdila nějaká neviditelná síla, které však budou vzdorovat v boji kdo s koho. Ne vždy budou tajemné síly stát proti Střelcům. Taková brzda je třeba zastaví před nerozvážným podepsáním nějaké smlouvy, která by jim mohla být zbytečně balvanem na noze. Bude dobré se pevně držet země. Pak půjdou Střelci pomalu, ale jistě i k finančním úspěchům.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Z počátku roku budou Kozorozi přemýšlet o smyslu své práce a jestli není čas na změnu. Něco změní. A sice to, co už jim nevyhovuje. Ne že by byli sami přehnaně iniciativní, nic jiného jim nezbyde. Budou se chtít bavit a užívat si. Budou bilancovat svůj život. Čeho docílili a co je ještě čeká. A budou milovat. Hlavně nesmí zapadnout do všednodennosti. V lásce se jim bude dařit, a když do všeho vnesou něco originálního, budou si moci splnit malá i velká přání. Single Kozorozi budou mít mnoho šancí na seznámení.

Jaro bude o praktických starostech. Přijde pár zajímavých pracovních možností a ty tu budou zejména pro ty, kteří mají výdrž. Pak se jim vysněný svět otevře. Léto může být uhoněnější. Tolik věcí se má zvládnout a naklonovat se nelze. Čas bude přát změnám. Třeba podnebí a rytmu života v čase dovolených.

V milostném životě přijdou v tomto roce velké vlny. Bude potřeba trochu zabrat. Mohou se na nich vézt, nebo je tu ta horší varianta. Bude možné opravit to, co se vloni nepodařilo. Bude to však vyžadovat nějakou vlastní inciativu. Single Kozorozi budou muset vzít také věci do svých rukou a přestat čekat, až udeří z nebe blesk a země se zachvěje. Jejich srdce možná vzplane pro někoho rozejitého. Podzim nese Kozorohům rozcestí. Buď udělají něco pro partnerské štěstí, nebo se podívají vzájemně do očí a řeknou si: tak čau.

Foto: Rido, Shutterstock.com

Vodnáři mají šanci na bouřlivou lásku, tak se jí nebraňte Foto: Rido, Shutterstock.com

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři budou mít v prvních týdnech roku potřebu zútulňovat svět okolo sebe a projeví v tom moře iniciativy. Bude to ve stylu pokus – omyl. Tento rok se totiž budou muset naučit sebedisciplínu. Když budou chtít něco zvelebit, budou to muset udělat pořádně, jinak jim to spadne na hlavu. Budou mít také zajímavé finanční možnosti, ale i pro to musí něco udělat.

Jarní lásky mohou být bouřlivé stejně jako přechodné. Proč si je však odpírat? V lásce bude naopak vítaná spontánnost. Vyjdete z rutiny. Můžete vymyslet něco bláznivého, přinese vám to radost a vzpomínky na celý život. Větší stabilita přijde s létem. Hodně párů se usadí nebo přestěhuje do lepšího bydlení. V letním období přijde Vodnářům mnoho užitečných informací potřebných k jejich práci. Také mohou vyhrát nějaký menší obnos, opatrně však na „zaručené“ zprávy z burzy a různé spekulace.

Na podzim mohou být Vodnáři docela překvapení. Mohou si o někom udělat zcela jiný obrázek než doposud. Může jim to otevřít oči. A i když si mohou vážit své dosavadní nezávislosti, ozve se láska. S podzimem a padajícím listím budou Vodnáři meditovat o krásách a smyslu života.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby budou začátkem roku na vlně doznívajících vánočních svátků ještě zasněné, už během února se v nich ale probudí spousta nápadů a chuť něco tvořit. Projeví se to doma i v práci či ve škole. Budou se také nenápadně snažit pomáhat lidem v okolí. Nepozorovaně je budou postrkovat směrem, o kterém Ryby bezpečně vědí, že je pro dotyčné ten nejlepší.

Velikonoce budou o plánování. Ryby se budou chtít zbavit všeho, co se jim již zažilo, přežilo a už neslouží. Citový život Ryb se rozjede naplno až ve druhé polovině roku a svými vlnami zabere vlastně celý zbytek roku. Budou poznávat svět i lidi, putovat od přístavu k přístavu a přemýšlet, kde by se nejraději ukotvily. Nemá smysl pospíchat. V létě by bylo dobré se vyvarovat zbrklých půjček na něco bez trvalé hodnoty.

Nejkrásnější období pro Ryby začíná podzimem. Těm, které hledají známost, se nabídne spousta zajímavých příležitostí. V tomto období si Ryby polepší i finančně. To jim přinese pocit bezpečí, tak si budou chtít užívat život. Možná se ještě rozhoupou pro nějakou dalekou cestu. Celý rok 2022 by měl být pro Ryby úspěšný. Budou se tak chtít blýsknout i před koncem roku. Vyvstane však před nimi citové dilema. Jestli oslňovat druhé za každou cenu, nebo tu energii vložit spíše do partnerského štěstí.

Reklama

Načítám