Hlavní obsah

Citronové kuře se špenátem

Hodnocení:
(21)
Doba přípravy
5 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Kuřecí je spolu s rybami nejvděčnějším masem pro rychlou přípravu: nepotřebuje žádné dlouhé dušení, aby se hezky propeklo, a jeho jemné chuti sluší i výraznější kombinace. Dneska si ho dáme se svěží citronovou omáčkou a špenátem!

Ingredience pro:
4 porce
  • 450 g kuřecích prsou
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • 3 stroužky česneku
  • čerstvý tymián
  • citronová kůra
  • 80 ml bílého vína
  • 200 ml mléka
  • 2 hrsti špenátu
  • sladká paprika
Článek

Postup

Krok 1: Kuřecí prsa pokrájejte na menší plátky (rychleji se tak propečou) a z jedné strany ochuťte solí, čerstvě mletým pepřem a sladkou paprikou. Okořeněnou stranou dolů vložte do pánve s rozpáleným olejem, a než se opeče, stejně okořeňte i druhou stranu. Pak otočte a osmažte dozlatova.

Krok 2: Maso vyndejte z pánve nebo ho shrňte k okraji a přidejte máslo, nasekaný česnek, tymián a citronovou kůru, pár vteřin opékejte a zalijte vínem a mlékem (pro poctivější omáčku použijte smetanu, pro lehčí naopak vodu nebo více vína), osolte, přiveďte k varu, do pánve vraťte maso a asi 15 minut povařte, ať pěkně změkne.

Krok 3: Vmíchejte špenát, nechte ho zavadnout a podávejte s rýží, šťouchanými bramborami nebo oblíbenou zeleninovou přílohou.

Co uvaříte, když máte chuť na teplou večeři, ale víc než dvacet minut přípravy nesnesete?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek