Hlavní obsah

Kuřecí je spolu s rybami nejvděčnějším masem pro rychlou přípravu: nepotřebuje žádné dlouhé dušení, aby se hezky propeklo, a jeho jemné chuti sluší i výraznější kombinace. Dneska si ho dáme se svěží citronovou omáčkou a špenátem!

5 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 450 g kuřecích prsou
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce másla
    7
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce čerstvého tymiánu
  • 1 lžička citronové kůry
  • 80 ml bílého vína
    12
  • 200 ml mléka
    7
  • 2 hrsti listového špenátu
  • 1 lžička mleté sladké papriky
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Kuřecí prsa pokrájejte na menší plátky (rychleji se tak propečou) a z jedné strany ochuťte solí, čerstvě mletým pepřem a sladkou paprikou. Okořeněnou stranou dolů vložte do pánve s rozpáleným olejem, a než se opeče, stejně okořeňte i druhou stranu. Pak otočte a osmažte dozlatova.

02.

Maso vyndejte z pánve nebo ho shrňte k okraji a přidejte máslo, nasekaný česnek, tymián a citronovou kůru, pár vteřin opékejte a zalijte vínem a mlékem (pro poctivější omáčku použijte smetanu, pro lehčí naopak vodu nebo více vína), osolte, přiveďte k varu, do pánve vraťte maso a asi 15 minut povařte, ať pěkně změkne.

03.

Vmíchejte špenát, nechte ho zavadnout a podávejte s rýží, šťouchanými bramborami nebo oblíbenou zeleninovou přílohou.

Co uvaříte, když máte chuť na teplou večeři, ale víc než dvacet minut přípravy nesnesete?

Související témata:

Načítám