Hlavní obsah
4,2
(14)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Když se řekne řapíkatý celer, vybaví se vám leda, jak si jím mícháte Bloody Mary? Pak vězte, že o hodně přicházíte – křupavé řapíky jsou totiž moc dobré i tepelně upravené, třeba v rizotu!

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks červené cibule
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 malá bulva fenyklu
  • 4 ks řapíkatého celeru
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hrnek kulatozrnné rýže
  • 100 ml bílého vína
  • 3 hrnky zeleninového vývaru
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 40 g parmazánu
  • 1/2 ks citronové šťávy
Článek

Postup

01.

Na oleji zpěňte nakrájenou cibuli, přidejte na malé plátky nakrájený celer i fenykl a chvíli restujte. Přihoďte nasekaný česnek, nechte rozvonět a vmíchejte rýži.

02.

Rýži zalijte vínem (zbytek se vám bude hodit k podávání), které nechte trochu odpařit. Podle potřeby pak po naběračkách přilévejte vývar – budete ho potřebovat 2 až 3 hrnky.

03.

Když je rýže uvařená, vmíchejte nasekanou bazalku, citronovou šťávu a nastrouhaný parmezán a podle chuti osolte a opepřete.

Jistě se shodneme, že rizoto je ideální letní večeře, proto se podívejte na další 3 tipy jak ho připravit.

Reklama

Související témata:

Načítám