Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Když se řekne řapíkatý celer, vybaví se vám leda, jak si jím mícháte Bloody Mary? Pak vězte, že o hodně přicházíte – křupavé řapíky jsou totiž moc dobré i tepelně upravené, třeba v rizotu!

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks červené cibule
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 malá bulva fenyklu
  • 4 ks řapíkatého celeru
    9
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hrnek kulatozrnné rýže
  • 100 ml bílého vína
    12
  • 3 hrnky zeleninového vývaru
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 40 g parmazánu
    7
  • 1/2 ks citronové šťávy
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Na oleji zpěňte nakrájenou cibuli, přidejte na malé plátky nakrájený celer i fenykl a chvíli restujte. Přihoďte nasekaný česnek, nechte rozvonět a vmíchejte rýži.

02.

Rýži zalijte vínem (zbytek se vám bude hodit k podávání), které nechte trochu odpařit. Podle potřeby pak po naběračkách přilévejte vývar – budete ho potřebovat 2 až 3 hrnky.

03.

Když je rýže uvařená, vmíchejte nasekanou bazalku, citronovou šťávu a nastrouhaný parmezán a podle chuti osolte a opepřete.

Jistě se shodneme, že rizoto je ideální letní večeře, proto se podívejte na další 3 tipy jak ho připravit.

Související témata:

Načítám