Hlavní obsah

Citronové rizoto s fenyklem a řapíkatým celerem

Hodnocení:
(7)
Foto: Mona Martinů
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Když se řekne řapíkatý celer, vybaví se vám leda, jak si jím mícháte Bloody Mary? Pak vězte, že o hodně přicházíte – křupavé řapíky jsou totiž moc dobré i tepelně upravené, třeba v rizotu!

Ingredience pro:
4 porce
  • 1 červená cibule
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 malá bulva fenyklu
  • 4 řapíkaté celery
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hrnek kulatozrnné rýže
  • 100 ml bílého vína
  • 3 hrnky zeleninového vývaru
  • čerstvá bazalka
  • sůl
  • pepř
  • 40 g parmezánu
  • šťáva z půlky citronu
Článek

Postup

Krok 1: Na oleji zpěňte nakrájenou cibuli, přidejte na malé plátky nakrájený celer i fenykl a chvíli restujte. Přihoďte nasekaný česnek, nechte rozvonět a vmíchejte rýži.

Krok 2: Rýži zalijte vínem (zbytek se vám bude hodit k podávání), které nechte trochu odpařit. Podle potřeby pak po naběračkách přilévejte vývar – budete ho potřebovat 2 až 3 hrnky.

Krok 3: Když je rýže uvařená, vmíchejte nasekanou bazalku, citronovou šťávu a nastrouhaný parmezán a podle chuti osolte a opepřete.

Jistě se shodneme, že rizoto je ideální letní večeře, proto se podívejte na další 3 tipy jak ho připravit.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.