Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Večeře nalehko? Máme pro vás tip, který vás osvěží. Připravte si výbornou cizrnu s kuřetem a nebudete litovat.

20 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 ks kuřecích prsou
  • 1/2 ks salátové okurky
  • 3 stonky řapíkatého celeru
    9
  • 1 plechovka cizrny
  • 4 lžíce bazalkového pesta
    7
    8
  • 1 ks citronu
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Kuřecí prsa nakrájejte na kousky, okurku omyjte a pokrájejte na kostičky. Celer nasekejte na tenké plátky.

02.

Cizrnu přeceďte, nasypte do misky, přidejte zeleninu, kuře, bazalkové pesto, šťávu z citronu, sůl i pepř. Dobře promíchejte a můžete podávat!

Tip: Kdo má raději mořské plody, může jimi kuře bez obav nahradit!

Až vás tento tip omrzí, můžete přidat ke kuřeti s cizrnou kari.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie1 856,75 kJ
Bílkoviny39,03 g
Tuky9,81 g
Sacharidy48,06 g
Sůl2,21 g
SAFA1,6 g
Vláknina14,1 g
Cukry10,51 g
Související témata:

Načítám