Hlavní obsah

Co dělají členové královské rodiny z lásky? Třeba se stěhují

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Dávat najevo lásku a náklonnost by se ve vztahu mělo nehledě na datum. Ale kdy jindy přitvrdit a romantiku trochu osolit, když ne na Valentýna? Najdou se důkazy lásky a romantická gesta i v historii královské rodiny? Samozřejmě!

Článek

Blíží se svátek zamilovaných a vy možná přemýšlíte, jak dát drahé polovičce po mnoha společných letech najevo lásku... V ideálním světě se láska vyznává denně a nečeká se na Valentýna, ale 14. únor je spojen s romantickými gesty.

A ač občas členové královské rodiny mohou působit odtažitě, někdo by řekl, že jsou to studení čumáci, i oni umějí dát najevo svému partnerovi či partnerce, co pro ně znamenají. Valentýna sice často tráví prací a mnohdy nejsou královské páry ani na stejném kontinentu. A přesto si najdou čas na romantická gesta.

Alžběta (94) & Philip (99)

Zamilovali se do sebe, když jí bylo 13 let, a ještě donedávna jí její muž galantně držel na veřejnosti deštník, na akcích sdíleli jednu deku a smáli se spolu jako čerstvě zamilovaní. Královna Alžběta s manželem oslaví letos 74. výročí svatby, a ač měli ve vztahu občas krizi, nikdy se nepřestali milovat, podporovat a být spolu rádi. On udělal velké gesto v den svatby: přestal ze dne na den kouřit, protože věděl, že jeho milé to vadí a její otec onemocněl i díky dlouholetému kouření. A vzdal se i své slibné vojenské kariéry, aby mohl manželku podporovat.

Ale i královna umí být stále romantická. Ve svém vánočním projevu v prosinci loňského roku vyjádřila smutek nad tím, že mnozí lidé přišli o blízké nebo s nimi nemohou být tak moc, jak by si přáli. A na jejím stole byla jediná fotka – prince Philipa, její životní lásky. Obvykle tam přitom mívá snímky různých členů rodiny.

Foto: Profimedia.cz

Zachumlaní pod jednou dekou a s úsměvem. Tenhle pár vzájemnou lásku dokazuje desítky let Foto: Profimedia.cz

Camilla (73) & Charles (72)

Byl považován za suchara, ale vedle své životní lásky je z prince Charlese romantik. K 60. narozeninám nachystal manželce překvapení: dirigoval koncert slavného londýnského orchestru Philharmonia Orchestra. Roky je jeho hrdým patronem a vážnou hudbu miluje, navíc odmala hrál na několik nástrojů a ve škole byl i členem orchestru, tak se nechal přemluvit. A je jasné, že to musel být pro oslavenkyni krásný dárek od srdce.

Foto: Profimedia.cz

Spřízněné duše, které si na společný život musely počkat, ale teď si to užívají. A na nože jsou jen málokdyFoto: Profimedia.cz

Sarah (61) & Andrew (60)

Jsou sice rozvedení, ale stále spolu skvěle vycházejí. Prý jsou nejšťastnější rozvedený pár. A jako vyjádření úcty k svému snoubenci si Sarah nechala v roce 1986 na svatební šaty vyšít „A“ jako Andrew a mořské vlny na oslavu jeho kariéry u námořnictva.

Foto: Profimedia.cz

Jako nevěsta dala úctu najevo ženichovi výšivkami a jako přítelkyně ho podpořila, když se ukázalo, že figuruje v tzv. Epsteinově skandáluFoto: Profimedia.cz

Kate (39) & William (38)

O tom, že k sobě chovají hluboké city, není pochyb. Vévodové z Cambridge se spolu umějí smát a šířit kolem sebe pohodu. Nikdy si nepotrpěli na veřejné projevy zamilovanosti a často spolu ani netrávili kvůli pracovním povinnostem Valentýna, ale o pár láskyplných gestech se ví. William požádal svou lásku o ruku s prstenem, který nosila jeho matka princezna Diana (†36). A k třetímu výročí svatby ji obdaroval hodinkami od Cartiera, které ke šperku ladily. Za největší vyznání lásky ale odborníci považují něco docela jiného: nemají podepsanou předmanželskou smlouvu!

Foto: Profimedia.cz

Ať jsou na veřejnosti s dětmi, nebo spolu pracovně cestují a třeba si i užívají zábavu, vždycky vypadají stejně: spokojeně a rozesmátěFoto: Profimedia.cz

Meghan (39) & Harry (36)

Mladší syn prince Charlese a jeho žena si dávali lásku najevo od začátku i na veřejnosti – proběhly polibky, něžné dotyky, špitání do ouška apod. Ač měli zpočátku vztah na dálku, princ Harry prozradil, že měli pravidlo nebýt od sebe déle než dva týdny, a pak buď Meghan přijela do Londýna, nebo on do Toronta. A nakonec se kvůli ní odstěhoval do její rodné země.

Co se týče vyznání lásky, Meghan se svěřila, že je velká fanynka milostných dopisů, takže Harry se může těšit na klasickou valentýnku. A i ona pojala své svatební šaty jako vyznání: do závoje schovala kousek látky ze šatů, které měla na jejich prvním rande.

Foto: Profimedia.cz

Položit hlavu na rameno nebo upravit neposlušný pramen, to jsou časté projevy náklonnosti mezi Meghan a HarrymFoto: Profimedia.cz

Eugenie (30) & Jack (35)

Mladší dcera prince Andrewa a vévodkyně Sarah patří k těm členům královské rodiny, kteří mají své soukromé instagramové účty. A využívá ho i k vyznáním lásky manželovi nebo k oznamování milých novinek v jejich životě. Informovala zde o svém těhotenství, a když měl Jack narozeniny, v láskyplném přání ho nazvala jedinečným mužem, který rozsvítil její život. A právě včera na svém účtu princezna fanouškům představila svého novorozeného syna, který se stal devátým pravnoučetem královny Alžběty.

Foto: Profimedia.cz

Mladí, milí a šťastní. Jak se bude jmenovat jejich prvorozený syn? To se dozvíme pravděpodobně až za pár dníFoto: Profimedia.cz

Reklama

Související témata:

Načítám