Hlavní obsah

Kde tráví dovolenou královská rodina? Miluje Anglii i magické exotické ostrovy

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Toužíte po skutečně královské dovolené? Máte ji mít! Mnohá místa, která si oblíbila i britská královská rodina, můžete navštívit také. Podívejte se spolu s námi tam, kde to členové královské rodiny měli a mají nejraději. Takže, kam to bude?

Článek

Pokud zrovna vymýšlíte, kam vyrazit na dovolenou, nechte se inspirovat. Členové nejznámější královské rodiny mají velmi vybraný vkus, a když už si nějaká místa oblíbí, můžete se spolehnout, že tam je opravdu krásně a i vy tam můžete strávit prázdniny snů. Jsou totiž prověřená těmi nejvyššími nároky.

Princezna Kate

Kate Middleton si velmi oblíbila exotický ostrov Mustique v Karibiku, který náleží do správního území ostrovního státu Svatý Vincenc a Grenadiny. S celou rodinou tu tráví prázdniny už léta. Jezdila sem s rodiči ještě předtím, než se vdala za prince Williama. Na ostrově je asi stovka vil, jejichž majitelé je celoročně pronajímají. Ostrov je oblíbený mezi evropskou i americkou smetánkou mimo jiné proto, že tu jsou zcela zakázaní paparazzi. U ostrova, na kterém žije jen 500 stálých obyvatel, najdete několik korálových útesů a nádherné pláže i přírodu. Princ William s Kate si tu nejčastěji pronajímají luxusní vilu od rodinného přítele, jež poskytuje dokonalý komfort. Mají tu k dispozici kuchaře, komorníka i další personál starající se o jejich pohodlí.

Královna Alžběta II.

Zesnulá britská panovnice cestovala po celém světě a patřila k nejvíce zcestovalým monarchům. Od svojí korunovace navštívila více než 120 zemí, a tak není divu, že zasloužený odpočinek si nejraději užívala doma ve Skotsku. Na svém sídle v Balmoralu trávila s manželem, princem Philipem (99), obvykle celé léto. Milovala procházky zdejší krajinou, obklopena nejbližšími, milovanými psy a koňmi, s chutí si dopřávala pikniky na čerstvém vzduchu. Bylo nepsaným pravidlem, že se k ní vždy na pár dní či týdnů připojovali i další členové rodiny.

Rádi byste to tu viděli také? Ačkoli se jedná o soukromou rezidenci Windsorů, je možné si zarezervovat jednu z chatek na přilehlých pozemcích nebo se ubytovat v nedalekém hostinci The Fife Arms z 19. století.

Foto: Profimedia.cz

Dovolená britské královny na skotském sídle měla dlouholetou tradici. Na archivním snímku je zachycená s manželem a mladšími syny Andrewem a EdwardemFoto: Profimedia.cz

Princezna Margaret

Kam jezdila za odpočinkem a soukromím princezna rebelka, mladší sestra královny Alžběty II.? Milovala moře a exotické ostrovy a jejím oblíbeným místem byl také soukromý ostrov Mustique v Karibiku, kde prý dokázala opravdu relaxovat. Vlastnila tu vilu na pláži, pozemek dostala jako svatební dar a strávila zde i část líbánek. Právě sem vyrazila na dovolenou se svým milencem Roddym Llewellynem a jejich kompromitující snímky vedly k oznámení rozvodu nespoutané princezny s Antonym Armstrong-Jonesem.

Foto: Profimedia.cz

Tropické ostrovy měla princezna v oblibě, zde na snímku s manželem na BahamáchFoto: Profimedia.cz

Princezna Diana

Královna lidských srdcí měla v oblibě dovolené v zimě i v létě a jedním z míst, která jí učarovala, byl karibský ostrov Nevis. Milovala zdejší nádherné pláže, ale nebyla typ, co by polehával na lehátku. Raději skákala ve vlnách a neustále byla v pohybu. Zde měla strávit i první dovolenou poté, co s Charlesem oznámili svůj rozchod. Naopak svou poslední dovolenou si princezna užívala na světoznámé jachtě Cujo, na které si své volno dopřávalo i mnoho celebrit včetně Bruce Willise, Clinta Eastwooda nebo Tonyho Curtise. Cujo často kotvila v Saint-Tropez, nejslavnějším místě francouzské Riviéry. Později ale chátrala a na svou poslední projížďku se vydala letos na konci července, kdy se po nárazu do nezjištěného objektu potopila a skončila hluboko pod hladinou Středozemního moře.

Foto: Profimedia.cz

Hrátky ve vodě Diana milovala a rozhodně se při nich nebála o svůj účesFoto: Profimedia.cz

Král Karel III.

Britskému králi v žilách po otci princi Philipovi koluje i řecká krev, a proto není divu, že jedním z jeho oblíbených míst je řecký ostrov Korfu, kam i s manželkou královnou Camillou moc rád jezdí. V minulosti si oblíbil také ostrov Barbados, ale k odpočinku může využívat i několik dalších sídel v Anglii, Skotsku a Severním Irsku. Jeden z nejsledovanějších mužů planety má k dispozici hned několik venkovských rezidencí a sídel téměř po celé zemi. Oficiální sídlo Karlovi III. chybí jen ve Walesu. Ještě jako princ z Walesu jezdil na tamější panství Llwynywermod, ale tam už je teď panem domácím princ William.

Foto: proslgn, Shutterstock.com

Korfu je oblíbenou destinací mnoha Čechů, ale potkat tu krále Karla III. by bylo pro mnohé velkým překvapenímFoto: proslgn, Shutterstock.com

Princ Harry

Mladší syn princezny Diany si zamiloval Botswanu, která hraje klíčovou roli i v jeho vztahu s Meghan. Pár sem vyrazil na své třetí rande, kempovali pod hvězdami a velmi je to stmelilo, což potvrdili během oznámení svých zásnub. V Botswaně Harry pořídil i diamant, který zdobí zásnubní prsten jeho manželky.

Na první dovolenou se synem Archiem odletěli soukromým tryskáčem na Ibizu do luxusního resortu a poté na jih Francie, kam je do své vily pozval zpěvák Elton John. Následně čelili kritice, že uhlíková stopa, kterou jejich soukromé lety zanechaly, byla zbytečně vysoká. Vévoda a vévodkyně ze Sussexu si ještě před svým odchodem do USA pronajali k odpočinku i venkovský dům v Oxfordshire. Později z bezpečnostních důvodů místo opustili, ale ve své knize vzpomínek Spare se princ zmiňuje o čerstvém vzduchu v tomto koutě Anglie.

Foto: Profimedia.cz

Luxusní resort na Ibize je oblíbenou destinací celebrit a líbilo se zde i Harrymu s rodinouFoto: Profimedia.cz

Načítám