Hlavní obsah

Princ Harry slaví 36. narozeniny. A má spoustu novinek!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Princ Harry dnes slaví 36. narozeniny. Popřeje mu určitě jeho žena Meghan, syn Archie a zřejmě i nový kamarád, který mu nahrazuje otce. Jak se princ zabydlel v USA, k jakému kontroverznímu páru jsou s manželkou přirovnáváni a co jim zajistilo živobytí na roky dopředu?

Článek

Když britský princ Harry slavil loňské narozeniny, byl čerstvým tátou malého Archieho (1), rekonstruoval rodinné sídlo, plánoval pracovní cestu po Africe s celou rodinou a z mnoha náznaků začínalo být zřejmé, že on a jeho manželka Meghan (39) nejsou ve svých královských rolích spokojení.

Letos bude slavit v Santa Barbaře, kde vévoda a vévodkyně ze Sussexu nedávno koupili dům a kde se rozhodli usadit. Počátkem roku 2020 totiž oznámili, že se vzdávají svých rolí v královské rodině a budou v USA žít více po svém. Co je v životě dnešního oslavence ještě nového?

36. narozeniny byly Dianiny poslední

Harry dnes slaví 36. narozeniny. Přesně tolik bylo jeho milované mamince, princezně Dianě, když tragicky zemřela při autonehodě. Měli mnoho společného a je velmi pravděpodobné, že by syna i snachu v rozhodnutí osvobodit se podpořila. I ona se snažila ze zlaté klece vymanit, aby mohla dýchat. Svazoval ji protokol, chtěla pomáhat, cestovat po světě a být k dispozici svým dětem. O to stejné usiluje i princ Harry. Zdědil po matce urputnost, není mu stejně jako jí blízká diplomacie a rozhoduje se citem... A to je vlastně správně!

Foto: Profimedia.cz

Ač za svá rozhodnutí v poslední době bývá princ Harry kritizován, je velmi pravděpodobné, že jeho matka by ho podpořilaFoto: Profimedia.cz

Kdo nahradil Charlese?

Mnozí se domnívali, že bude princ Harry v USA osamělý. Rodinu i blízké má přece v Británii. Ale zdá se, že se docela rozkoukal a už má i náhradu za svého otce prince Charlese (71). Má v poslední době prý dost blízko k hudebnímu producentovi Davidu Fosterovi (70), s jehož ženou Katharinou McPhee (36) chodila Meghan do školy. Údajně mají vztah jako otec se synem, a nový přítel dokonce plánuje uspořádat Harrymu oslavu. Nic velkého, jen výborné víno, skvělé pití a dobrá společnost.

Foto: Profimedia.cz

Zpěvačka Katharine McPhee se vyjádřila, že princ Harry a její muž mají až dojemně blízký vztah, skoro jako otec se synem. Ale Harry už přece jednoho tátu má!Foto: Profimedia.cz

Je z něj nový John Lennon?

Znáte jiný pár, který v minulosti toužil po svobodě a harmonii a podařilo se mu spálit mosty? Ano, Meghan a Harry jsou přirovnáváni k Yoko Ono (87) a Johnu Lennonovi (†40). Bývalý člen skupiny Beatles a japonská umělkyně byli sice výrazně extravagantnější, ale společné rysy se vskutku najít dají. Od chvíle, kdy princ s rodinou opustil firmu zvanou královská rodina a usadil se v USA, působí uvolněněji. Jejich chování, šatník i gesta nejsou svázány přísným protokolem a vévodkyně se netají tím, že je doma opravdu šťastná.

Foto: Profimedia.cz

Vévodkyně Meghan je uvolněná a rozesmátá k nepoznání. Na snímku je s Glorií Steinem (86), slavnou bojovnicí za ženská právaFoto: Profimedia.cz

Televizní hvězda! A co touha po soukromí?

Budoucnost dnešního oslavence bývala jasně nalinkovaná, ale nyní se vymanil z královských okovů a začíná žít více podle svého. Nebo podle manželky?

Co mají v plánu? Kromě toho, že vystupují jako přednášející na nejrůznějších akcích a nechávají si za to řádně zaplatit, podepsali nedávno i smlouvu se společností Netflix. Pod hlavičkou produkční společnosti budou vysílat dokumentární pořady i programy pro děti. A je dost možné, že se někdy sami objeví před kamerou, ale Meghan Markle rovnou vzkázala, že se nejedná o její návrat k herecké profesi.

Jaká je přesná částka, kterou by měli v příštích letech inkasovat, se neví. Odborníci se však shodují, že může jít až o 150 milionů dolarů. Pokud má ale princ Harry pocit, že získal více soukromí a svobodu, tak tím, že se stane výraznou televizní osobností, publicitě určitě neunikne.

Foto: Profimedia.cz

Princ Harry má za sebou debut na Netflixu: objevil se v dokumentu Zrození Fénixe, který je o historii paralympijského hnutí Foto: Profimedia.cz

Dluh splacen

Právě díky nově navázané spolupráci mohl slavný pár bez obav poslat do Velké Británie jednorázovou částku na splacení dluhu, který u královské rodiny měl. Celkově činil 2,4 milionu liber a dosud byl splácen měsíčně. Jednalo se o peníze investované do nákladné rekonstrukce sídla Frogmore Cottage, které vlastně ani nevyužívali, a bylo jim vyčítáno, že za to utráceli peníze britských daňových poplatníků. Prý se jim velmi ulevilo a jsou rádi, že už mají opravdu čistý štít a na cestě k nezávislosti, o které snili, neleží žádné velké překážky.

Foto: Profimedia.cz

S rodinou se princ i kvůli aktuální situaci dlouhé měsíce neviděl, ale s manželkou jsou silný tým a zdá se, že jim to v USA opravdu svědčíFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám