Hlavní obsah

Co dokážou architekti? Zoo v mrakodrapu s ruským kolem!

Foto: Influx Studio

Ruské kolo schované v mrakodrapu? Žádný problémFoto: Influx Studio

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přišel vám model národní knihovny na Letné jako výmysl z jiného světa, který nejde překonat? V tom případě jste ještě neviděli návrh mrakodrapu, který by měl „ozdobit“ park v Buenos Aires. Má měřit 240 metrů a ukrývat celé přírodní safari i s obrovským ruským kolem. Neuvěřitelné? Možná! Máme pro vás fotografie návrhů!

Článek

Zkřížit safari, mrakodrap a ruské kolo! Přesně o to se pokusili architekti ze společnosti Influx Studio, když připravovali návrh na oživení centra v Buenos Aires. Uprostřed vodního parku Puerto Madero´s Reserve by měl co nevidět vyrůst mnohapatrový mrakodrap, ukrývající netušené přírodní krásy! V jednotlivých částech by totiž měla volně pobíhat divoká zvířata. Tomu by samozřejmě odpovídal i „interiér“. Žádné kanceláře nebo úředníci, jen příroda.

Uprostřed celého kolosu by pak stálo obří ruské kolo, které by vozilo zvědavé návštěvníky a milovníky safari nahoru i dolů. Cesta kolem dokola by měla trvat hodinu, nicméně každý bude mít možnost na vrcholu budovu vystoupit, popít kávu, nakoupit suvenýry a pokochat se neopakovatelným výhledem na celé město.

Foto: Influx Studio

Na safari s klasickými auty zapomeňteFoto: Influx Studio

Foto: Influx Studio

Skvost vyroste uprostřed parkuFoto: Influx Studio

Foto: Influx Studio

V jednotlivých patrech vyrostou přirozené výběhy pro zvířataFoto: Influx Studio

Foto: Influx Studio

Zoo uprostřed města a hned za zábradlím? Žádný problém!Foto: Influx Studio

Foto: Influx Studio

Líbil by se takový návrh i vám?Foto: Influx Studio

Foto: Influx Studio

V horním patře najdete obchod se suvenýry i krásnou vyhlídkuFoto: Influx Studio

Foto: Influx Studio

Průřez celým mrakodrapemFoto: Influx Studio

Tak se zdá, že klasickým zoologickým zahradám už odzvonilo. Nebo ne? Jak se líbí návrhy architektů vám? Zašli byste na odpoledne na výlet do takového safari, nebo už je to na vás moc? Podělte se o názory s ostatními v diskusi! Nebo si přečtěte naše jiné články, například 10 domů, na které vám stačí 2 miliony nebo Za milion mají místo starého paneláku krásný byt!

Reklama

Načítám