Hlavní obsah

Co musíte udělat, když partnerovi přijdete na nevěru

Foto: Prostock-studio, Shutterstock.com

Foto: Prostock-studio, Shutterstock.com

Reklama

Bolí to jako čert. Partner v posteli obšťastnil jinou a teď se vrátil domů. Bez ohledu na to, jak moc ho v tom necháte vykoupat, pokud ho vezmete zpátky, dříve nebo později dojde na sex. A než s ním skončíte v posteli, proveďte nezbytná opatření!

Článek

Podvedl vás. Tvrdí, že to bylo jen jednou, a vlastně ani neví, proč byl tak hloupý. Omlouvá se. Britská sexpertka Tracey Cox tvrdí, že prvotní odpuštění, pokud k němu po aféře dojde, se děje na intelektuální, rozumové bázi. Mozek se totiž se zradou vyrovná mnohem dřív než srdce. Čím vším si projdete, než se smíříte se situací, a co je přitom nutné udělat?

1. Pošlete ho na testy

Ten, kdo má máslo na hlavě, si se zdravím obvykle starosti nedělá. A konkrétně Češi jsou v rizikovém sexuálním chování přeborníci. Průzkum agentury STEM/Mark, realizovaný na reprezentativním vzorku pro českou populaci, prozradil, že každý třetí obyvatel ČR se dopouští nevěry. Prezervativ používá jen třetina lidí a na testy HIV chodí jen desetina. Pro klid duše i těla nevěrníka pošlete na test a ujistěte se, že netrpí žádnou pohlavní chorobou.

Foto: VGstockstudio, Shutterstock.com

Co je to nevěra? Každý si to vysvětluje jinak. Výhoda virtuální nevěry ovšem spočívá v tom, že od nevěrníka nechytíte kapavkuFoto: VGstockstudio, Shutterstock.com

2. Nepřemlouvejte se

Stále myslíte na to, jak partner souloží s někým jiným? Emoční chaos vám neumožňuje se k partnerovi přiblížit, dotýkat se ho jako dřív, a dokonce s ním mít sex. Je to totiž velmi osobní, a proto je obnovení sexu často ta nejsložitější část procesu hojení. Bohužel neexistuje technika, která by zastavila tok negativních myšlenek.

„Je třeba si to prožít, pobrečet si, zanadávat, co je libo. Postupně bude intenzita negativních pocitů zeslabovat, dopřejte si čas,“ potvrzuje Tracey Cox. Do sexu se nenuťte, zprotivíte si ho. Pokud na fyzické spojení ještě nejste připravené, sdělte to partnerovi a požádejte ho, ať nenaléhá. V každém případě odmítejte sex, ne přímo jeho. Zajděte do kina, na večeři, pracujte na obnovení důvěry. Počítejte však s tím, že v určitém okamžiku se sex bude muset znovu stát součástí vašeho vztahu, jinak budete navždy jen přáteli.

3. Veďte brutálně upřímné rozhovory

Máte pocit, že se posouváte dál. Máte jasno, proč k aféře došlo, snažíte se pochopit důvody k úletu. Před obnovením sexu tohle všechno potřebujete. „Počkejte, až budete ve fázi, kdy přestanete partnera obviňovat, ale začnete uvažovat nad tím, jak společně zabráníte recidivě – opakování. Veďte radikálně upřímné rozhovory o tom, co oba sexuálně chcete, a nebojte se kritizovat své staré já. Váš starý vztah je mrtvý, budujte ten nový a taky v něm vytvořte nová pravidla,“ doporučuje Tracey Cox.

Nehledejte však na sobě chyby nijak přehnaně: za nevěru je odpovědný nevěrník a existují muži, kteří budou podvádět vždy a všechny partnerky a s vámi to nijak nesouvisí. Pak záleží jen na vaší ochotě prostě to přijmout.

4. Nepoužívejte erotické hračky

V posteli začněte jednoduchým mazlením a od něj se odpíchněte. Nevzdávejte to, i když spousta milostných setkání neskončí tak dobře, jak si třeba představujte. Nedivte se, že vaše těla nefungují správně. Je normální mít potíže s erekcí nebo orgasmem. Obnovení sexu je stresující a nervozita dělá svoje.

Britská sexpertka také varuje před vibrátory, masážními hlavicemi a dalšími erotickými pomocníky. „Nepoužívejte hračky. Je to jeden z mála případů, kdy mě uslyšíte tohle říkat, ale hračky mohou v posteli představovat třetí stranu a to je to poslední, co zrovna potřebujete,“ uzavírá Tracey Cox s tím, že v případě přetrvávajících obtíží je vždy moudré obrátit se na dobrého sexuálního terapeuta.

Reklama

Související témata:

Načítám