Hlavní obsah

Co před sexem nikdy nedělat? Tyhle činnosti si odpusťte!

Foto: Dmytro Kapitonenko, Shutterstock.com

Foto: Dmytro Kapitonenko, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I ty nejzkušenější milenky mohou před milováním udělat nějakou tu chybu. Že si dáváte pozor na všechno, o čem se říká, že v posteli dělá neplechu? Pokud se vyhýbáte i žiletkám či specifickým lékům, je to v pořádku. A co dalšího milování negativně ovlivňuje?

Článek

Ostré nehty nebo prstýnky, které poškodí povrch prezervativu. To už slyšeli všichni. O čem se však mluví méně, a přesto to ovlivňuje sex poměrně výrazně? Seznam šesti věcí, kterých je dobré se před milováním vzdát, sestavil portál Women’s Health. V čem děláte chybu právě vy?

1. Užívání antihistaminik

„Aby se zmírnilo zduření nosní sliznice při zánětu, antihistaminika zapůsobí na její vysychání. Jenže přitom mohou o přirozenou lubrikaci přijít i jiné části vašeho těla, zejména vagina,“ říká gynekoložka z amerického Chicaga Nicole E. Williams s tím, že pokud užíváte léky na alergie, měli byste jejich podávání zvážit až po sexu.

2. Konzumace kořeněných potravin

„Některé potraviny mohou mít vliv na vaginální vůni a chuť,“ apeluje praktická lékařka z amerického Marylandu Kathryn Boling, podle které například extra kořeněné dobroty, jako jsou například chilli papričky jalapeño, mohou způsobit plynatost a nadýmání, které prostě nelze přehlédnout ani ignorovat. „Horší je možná i to, když vám zbytky nějakých ostřejších potravin uvíznou za nehty, v ústech nebo na rukou. V kontaktu s genitáliemi to není příjemný zážitek,“ varuje Kathryn Boling.

3. Příliš mnoho alkoholu

Alkohol může milence dostat do té správné mazlivé nálady, ale pokud se to s ním přežene, otupuje smysly, a co víc, negativně ovlivňuje vyvrcholení. „Vzhledem k tomu, že se jedná o známou látku způsobující i deprese, může být vaše schopnost prožívat orgasmus skutečně snížena,“ podotýká Nicole E. Williams, jejíž slova potvrzuje i jistá studie Veřejné vysoké školy v St. Louis v Missouri (University of Missouri-St. Louis). Podle tamních vědců mívá 11 procent konzumentů alkoholu problémy s cestou na milostný vrchol.

Foto: Pressmaster, Shutterstock.com

Alkohol pijte jen v rozumné míře. Jinak můžete mít problém s vyvrcholenímFoto: Pressmaster, Shutterstock.com

4. Použití zubního kartáčku

Zní to divně, ale pomocí zubního kartáčku a alkoholových ústních vod se stáváte více náchylní k sexuálně přenosným onemocněním. „Kartáček může poranit dásně a drsné ústní vody na bázi alkoholu zase dráždí sliznici, která, pokud je její schopnost snížena, představuje vstupní bránu pro vstup infekce,“ říká kalifornská dermatoložka Tsippora Shainhouse. Není tedy moudré provést ústní hygienu a následně praktikovat orální sex. Mírně rizikové je také čištění zubů až nejméně dvě hodiny po orálním sexu, neboť opět platí, že se kartáčkem dají přivodit krvácející ranky, tedy pozvánky nezvaným návštěvníkům.

5. Holení

Pokud patříte k těm, kdo před sexem vyznává hladký klín, zadržte. „Holení naruší horní vrstvu pokožky, čímž se dané oblasti stávají citlivější. Podráždí se i folikuly, což způsobuje vyrážku a drobné škrábance, které pleť zanechávají otevřenou vůči potenciálním infekcím, jako je například herpes a virus HPV. Proto doporučuji holit se den předem a nechat pokožce čas na zotavení,“ ještě apeluje Tsippora Shainhouse. A jak je to s občerstvením u sexu?

Foto: eldar nurkovic, Shutterstock.com

Po holení dejte pokožce čas na zotavenou, nejlépe do druhého dneFoto: eldar nurkovic, Shutterstock.com

6. Hrátky s cukrem

Čokoládová omáčka v rámci předehry představuje velké lákadlo, ale kvasinková infekce po sexu už takové terno není. „Cokoli s cukrem, čím nahradíte maziva, ať už účelově nebo náhodou, přispívá ke kvasinkové infekci, neboť dochází k vychýlení velmi citlivého poševního prostředí z rovnováhy,“ varuje lékařka Kathryn Boling. Není nutné dodávat, že jakékoli zasouvání různých druhů ovoce do klína je taktéž rizikové. Obecně by měly být opatrné zvlášť ženy náchylné k zánětům.

A co vy? Vyhýbáte se před milováním nějakým rituálům nebo postupům?

Reklama

Načítám