Hlavní obsah

Čočkové karbanátky s mrkví

Hodnocení:
(44)
Foto: Autorka
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
nízká

Jídla s hnědou čočkou patří mezi levná – vykouzlíte z ní i pokrmy, které se běžně dělají s masem. Takové čočkové karbanátky vás mile překvapí svou jednoduchostí i chutí.

Ingredience pro:
4 porce
  • 200 g hnědé čočky
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 2 lžičky sušené majoránky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžička pepře
  • 2 vejce
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 5 lžic strouhanky
  • 1 hrnek oleje
  • 1 lžička hrubé soli
Článek

Postup

Krok 1: Nejdříve namočte čočku do vody – ideálně přes noc, minimálně však tři hodiny.

Krok 2: Namočenou čočku slijte, přendejte do většího hrnce, zalijte vodou a vařte doměkka, asi 15 minut.

Krok 3: Oloupejte cibuli a česnek a najemno je nasekejte. Mrkev oloupejte a najemno nastrouhejte. Uvařenou čočku nahrubo rozmixujte. Vše vložte do mísy.

Krok 4: Přidejte majoránku, kmín, papriku, sůl a pepř. Vmíchejte vejce, hladkou mouku a strouhanku. Vypracujte hmotu, která se lepí k sobě. Kdyby se ještě rozpadala, přidejte trošku mouky.

Krok 5: Vytvarujte karbanátky a na pánvi je ponořené v oleji smažte dozlatova z obou stran. Nechte na ubrousku odkapat přebytečný tuk a podávejte. Můžete je ještě zlehka posypat hrubou solí.

Máte rádi zajímavá bezmasá jídla?

ynezorPumanzeSaNyknalC
5. 1. 2018

Reklama

Sdílejte článek