Hlavní obsah

Cuketový perník s polevou

Hodnocení:
(183)
Foto: Jan Přibylský
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Pokud máte rádi perníkové těsto, tento moučník si určitě zamilujete. Cuketa mu dodá vláčnost a v kombinaci s čokoládovou polevou chutná dokonale!

Ingredience pro:
1 formu o průměru 27 cm
Na těsto
  • 150 g hladké mouky
  • 150 g špaldové mouky
  • 150 g třtinového cukru
  • 5 vajec
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého hřebíčku
  • 1 lžička sušeného zázvoru
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 100 ml oleje
  • 1 menší zelená cuketa
Na polevu
  • 70 g tmavé čokolády
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce strouhaného kokosu
Článek

Postup

Krok 1: Cuketu nastrouhejte na jemném struhadle. Do mísy vyklepněte vejce, přidejte cukr a šlehejte, dokud nevznikne světlá a nadýchaná pěna. Poté do směsi zašlehejte olej.

Krok 2: Postupně přidávejte obě mouky smíchané s práškem do pečiva s kořením. Koření předtím můžete nechat prohřát na pánvi, aby se rozvonělo. Nakonec do těsta opatrně zapracujte cuketu, promíchejte, ale nešlehejte. 

Krok 3: Hotové těsto nalejte do formy vyložené pečicím papírem. Koláč vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi půl hodinky. Po upečení ho nechte vychladnout a mezitím připravte polevu.

Krok 4: Čokoládu nalámejte do misky a pak ji nechte rozpustit ve vodní lázni. Přidejte máslo, nechte ho také rozpustit a hotovou polevu rozetřete na perník. Okraje posypte kokosem a koláč nechte asi hodinku v chladu. 

Z cukety se dá připravit tolik dobrot! Tady je našich 18 tipů naslano i nasladko

ynezorPumanzeSaNyknalC
13. 9. 2019

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.