Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Zkuste upéct buchtu místo mouky z pudinkového prášku. Je snadná, bez lepku a s tvarohovo karamelovým krémem a čokoládovým zdobením.

20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
  • 1 balíček prášku do pečiva
    1
  • 4 ks vejce
    3
  • 5 lžic cukru krupice
  • 4 sáčky čokoládového pudinkového prášku
  • 1 sklenička cukru moučka
  • 1 sklenička oleje
  • 3 hrnky mléka
    7
  • 2 sáčky karamelového pudinku
  • 500 g měkkého tvarohu
    7
  • 1 tabulka mléčné čokolády
    6
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Z mléka, karamelového pudinkového prášku a krupicového cukru uvařte hustý pudink a přikryjte ho folií, aby se neudělal škraloup. Po vychladnutí jej vyšlehejte s tvarohem. 

02.

Čokoládový pudinkový prášek promíchejte s práškem do pečiva a moučkovým cukrem, přidejte olej a vejce a vyšlehejte těsto. Těsto rozetřete na  na vymazaný a vysypaný plech a upečte v troubě při 180 stupních.

03.

Po vychladnutí plát těsta potřete krémem a posypte strouhanou čokoládou, čokoládovými hoblinkami nebo jiným čokoládovým zdobením.

Související témata:

Načítám