Hlavní obsah

Dagmar Havlová slaví 67 let. Znáte její role a kariéru?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Holka na zabití, Chobotničky z II. patra nebo Vlastníci. Herečka Dagmar Havlová, dříve Veškrnová, patří mezi nejoblíbenější české herečky. Bývalá první dáma ztvárnila komediální a charakterní role. Za svůj film byla nominovaná na Českého lva.

Článek

Dagmar Havlová dnes slaví 67. narozeniny. Manželka ex prezidenta Václava Havla (†75) se kromě příležitostného herectví věnuje své nadaci VIZE 97 a také se zapojila do boje proti šíření koronaviru – začala s přáteli šít roušky. Jak znáte její role?

1. První filmovou příležitost dostala během studií na JAMU. Režisér Juraj Herz (†83) ji v roce 1974 obsadil do snímku, jehož hrdinkami jsou dívky pracující mezi stohy talířů. Jak zní správný název filmu?
2. Další velká příležitost přišla o rok později ve filmu Holka na zabití. Jak se jmenuje dívka, která do horského hotelu přijela hledat svou kamarádku?
3. Film Upír z Feratu (1981) se zařadil mezi fenomenální snímky. Co udělala herečka kvůli hlavní roli závodnice?
4. V roce 1986 dostala příležitost ztvárnit roli maminky Andrey ve snímku Chobotnice z II. patra. Kdo si zahrál jejího filmového manžela?
5. V roce 1992 natočila film Dědictví aneb Kurvahošigutntág. Koho si zahrála?
6. Do roku 1997 byla členkou Divadla na Vinohradech, kde působila téměř dvacet let. Proč z divadla odešla?
7. Jak se jmenuje inscenace, kvůli které se v roce 2006 vrátila na jeviště vinohradského divadla?
8. Režisér Filip Renč (54) obsadil herečku do pokračování seriálu z nemocničního prostředí. Který to je?
9. Za roli v celovečerním snímku Odcházení (2011), který na filmové plátno převedl její manžel Václav Havel, byla nominována na:
10. Dagmar Havlová září v komedii Vlastníci, která přišla do kin loni v listopadu. Ve snímku, kde děj přibližuje domovní schůzi vlastníků bytových jednotek, si zahrála:

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Načítám