Hlavní obsah

Dočkaly jste se! Konečně se nosí šortky sahající nad kolena

Foto: Mango Violeta, Esprit, NA-KD

Foto: Mango Violeta, Esprit, NA-KD

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když jste v minulých letech zatoužily po prodloužených šortkách, musely jste jejich hledání obětovat spoustu času. Letos je ale všechno jinak: z nedostatkových bermud se stal módní hit a vy si je můžete pořídit ve všech možných obměnách. Tak co říkáte, uděláte jim místo v šatníku?

Článek

Patříte k ženám, které léta volaly po delších šortkách? Můžete se radovat. V obchodech už nenatrefíte jen na kousky, které sahají horko těžko pod zadek. Módní návrháři oprášili trend bermud, které přišly chvíli po cyklistických šortkách – o těch ale rozhodně nelze prohlásit, že by byly vhodné pro masy.

Bermuda shorts jsou oproti nim poměrně lichotivé, nositelné a dají se najít v nejrůznějších střihových obměnách – díky tomu si je mohou dovolit i ženy s křivkami.

Šortky, které vás jen tak neopustí

Ptáte se, jestli má v druhé polovině srpna ještě smysl pátrat po šortkách? V případě bermud ano. Kraťasy sahající těsně nad kolena si totiž nežádají třicetistupňová vedra, a navíc se dají perfektně „zateplit“. Vyloženě jim svědčí přítomnost saka (k užším šortkám klidně využijte to oversized) a protestovat nebudou ani proti stylovým mikinám nebo teplejším svetrům.

Užívat si je tak můžete i několik týdnů po konci prázdnin, dokud nebudete mít pocit, že část nohou od kolen dolů potřebujete nutně zakrýt. A po zasloužené dovolené je můžete samozřejmě znovu vytáhnout příští rok na jaře.

Co říkají trendy?

Mezi nejpopulárnější bermudy patří bezesporu džínové, které evokují 90. léta. Pokud sledujete trendy, dobře víte, že se z této módní éry čerpá už několik sezon. A evidentně je ještě stále čím se inspirovat. V závěsu se drží klasické látkové kraťasy, které mají nejčastěji volnější střih – ty vám pomohou vytvořit elegantní ženské kombinace.

A jestli se při oblékání nedržíte při zdi, zkuste se porozhlédnout po koženkových šortkách – v našem výběru je najdete v neotřelém světle růžovém provedení, určitě ale natrefíte i na klasickou hnědou, černou nebo tmavě zelenou.

Nejhezčí tipy na dámské bermudy

Foto: Archiv firem

Zleva: Massimo Dutti, 1595 Kč. Mango, 399 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango Violeta, 899 Kč. Envii, 1560 Kč, prodává ZalandoFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: NA-KD, 1240 Kč. H&M, 799 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: & Other Stories, 1325 Kč. Stradivarius, 549 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Why7, 900 Kč, prodává Zalando. Esprit, 1199 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: NA-KD, 760 Kč. Brax, 1449 Kč, prodává Abou YouFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Weekday, 790 Kč. Reserved, 299 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Moss Copenhagen, 1200 Kč, prodává Zalando. Esprit, 1499 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: NA-KD, 1245 Kč. Reserved, 899 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Topshop, 590 Kč. Marks & Spencer, 899 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Gina Tricot, 779 Kč, prodává About You. Promod, 349 KčFoto: Archiv firem

A co obléct k šortkám? Nic nezkazíte stylovou bílou košilí, která se v létě dočkala spousty zajímavých obměn. Jen si vybrat! 

Načítám