Hlavní obsah

Dokonalé obočí jedním tahem: ty nejlepší přípravky, které vám pomůžou s úpravou

Foto: Lukáš Kukla

Foto: Lukáš Kukla

Reklama

Na obočí záleží! Vybrat si ale ten správný produkt na jeho úpravu může být trochu oříšek. Existuje tolik možností! Stačí vám jen tužka, nebo potřebujete i fix, gel nebo třeba pomádu?

Článek

Vyzkoušela jsem už spousty produktů a pokud jste beauty nadšenec jako já, jedna tužka opravdu nestačí. Záleží totiž na tom, zda chcete obočí upravit na denní líčení, nebo ho dramaticky vytvarovat na večerní look. Otestovala jsem si fixy, pomádu, tenkou i širší krémovou tužku. Která se hodí na jakou příležitost?

Benefit

Když tužka na obočí, tak jen ta ultra tenká. Díky ní můžete dokreslovat jemné linie a v podstatě i samostatné chloupky a bude to vždycky vypadat přirozeně. Pokud potřebujete výraznější look, jednoduše nakreslíte o pár tahů víc. Velmi oceňuji, že na druhém konci tužky najdete i spirálku na pročesání. Když to totiž přeženu s barvou, spirálkou jde dobře vyčesat a rozmazat. Odstín N°3,5 je středně hnědý s podtónem do studena a za všedního dne v kanceláři vydrží obočí pěkně zvýrazněné celý den.

Foto: Archiv firmy

Ultratenká tužka na obočí Precisely, My Brow Pencil, Benefit Cosmetics, 820 Kč, odstín N°3,5, prodává SephoraFoto: Archiv firmy

Maybelline

Novinka od Maybelline mě zaujala až na druhý pohled. Nikdy bych totiž nesáhla po tužce na obočí, která by byla takto široká. Nicméně její přednost tkví v tom, že obočí projedete pár tahy a pak ho dotvarujete kartáčkem na opačné straně. Produkt sice nazývám tužkou, ale jde vlastně o krémový stín. Dodá tedy obočí barvu, trochu ho zafixuje a zvládnete to v rekordním čase (oproti klasické tužce).

Na výběr je několik odstínů, ale i průhledný pro trendy vyčesané obočí. Pokud máte obočí, které potřebuje dolaďovat tvar, nebude vám vyhovovat – k tomu je lepší tenká tužka. Jestliže jste ale se svým tvarem spokojené a potřebujete obočí jen zvýraznit a vyčesat, budete, troufám si tvrdit, spokojené.

Foto: Archiv firmy

Tužka na obočí Tattoo Brow Lift Stick, Maybelline, 234 Kč, odstín 03 Medium brown, prodává NotinoFoto: Archiv firmy

Essence

Stejně jako s tenkou tužkou se mi dobře pracuje s pevným a úzkým štětečkem. A ten se skrývá uvnitř tužky na obočí od Essence. Na druhém konci najdete pomádu, kterou si naberete štětečkem a kreslíte. Odstín 02 mi seděl perfektně, a to nosím hnědé vlasy, ovšem vypadal velmi přirozeně. Díky štětečku jsem dokreslila vše, co jsem potřebovala, a efekt držel až do večera. Celkový efekt líčení je pak pudrový, produkt slouží spíš k tomu, abyste obočí vyplnili.

Foto: Archiv firmy

Pomáda na obočí Brow Pomade + Brush, Essence, 85 Kč, odstín 02, prodává Kup kosmetikuFoto: Archiv firmy

Dermacol

Pokud více než vyplnění hledáte produkt, kterým dokreslíte jednotlivé chloupky, které vydrží a nerozpijí se, zvolte fixy. V nabídce najdete různé varianty – výrobek od Dermacolu má tři malé hroty. Ty přiložíte k začátku obočí a malými tahy tvoříte hustější efekt. Na fix je lepší příliš netlačit, jinak místo jednotlivých tahů máte jeden velký.

Foto: Archiv firmy

Fix na obočí 16H Microblade, Dermacol, 179 Kč, odstín č. 03Foto: Archiv firmy

NYX

Fix od NYX má jen jeden tenký hrot. Kdybych je měla porovnat, co se výdrže nebo odstínu týče, jsou oba dobré. Osobně se mi ale lépe manipulovalo s fixem s jedním hrotem. Pokud to přeženete, můžete barvu hned otřít, ale poté je také velmi odolná. Mojí nejoblíbenější variantou je fixou dokreslit konec obočí a celé ho vyčesat gelem nahoru.

Foto: Archiv firmy

Fix na obočí Lift&Snatch, NYX, 245 Kč, odstín Taupe, prodává NotinoFoto: Archiv firmy

Reklama

Související témata:

Načítám