Hlavní obsah

Domácí je nejlepší! Kuřecí paštika s brusinkami vás dostane!

Foto: Marcel Rozhoň

Foto: Marcel Rozhoň

Reklama

Někdo nás s oblibou nazývá národem paštikářů, to však nemusí být vždy na škodu. Taková domácí paštika je totiž opravdová dobrota a kdejaký škarohlíd by nám ji mohl závidět.

Článek

Připravit si takovouhle domácí lahůdku je jistota. Na rozdíl od kupovaných paštik víte, co do těch svých dáváte – obejdete se bez všelijakých konzervantů, velkého množství soli a použijete jenom ty nejlepší suroviny. Domácí paštika se také skvěle hodí jako varianta jedlého dárku – kvalitní, originální dobrota ve skleničce potěší každého.

Kuřecí paštika s brusinkami

Na 4 až 6 porcí budete potřebovat: 500 g kuřecích jater, 1 cibuli, 100 g másla, 4 plátky slaniny, 1 stroužek česneku, 1 jablko, 1 lžíci brusinek, 4 lístky šalvěje, sůl, pepř

Postup: Játra zbavte blanek a přebytečného tuku. Slaninu nakrájejte nadrobno a opečte ji na polovině másla. Přidejte játra, oloupané a na kousky nakrájené jablko, brusinky, prolisovaný česnek a šalvěj. Vše restujte do chvíle, kdy už jsou jablka měkká a játra ještě nejsou plně propečená (uvnitř jsou lehce narůžovělá). Přimíchejte zbylé máslo, směs osolte, opepřete a spolu s výpekem dejte do mixéru. Vše rozmixujte dohladka a hotovou paštikou naplňte skleničky s víčkem. Nechte uležet do druhého dne a spotřebujte do týdne. Uchovávejte v ledničce.

Tip: Jestli chcete, aby vám paštika vydržela o pár dní déle, zalijte ji na povrchu přepuštěným máslem.

Chytila vás domácí výroba masových pomazánek? Zkuste naši senzační rychlou játrovou paštiku s koňakem.

Reklama

Související témata:

Načítám