Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Uznáváte, že domácí polévkové nudle jsou nejlepší, ale zároveň nemáte sílu a odhodlání je chystat? Naučte se vtipný trik s obyčejným sáčkem a uvařte si je kdykoli a bez námahy.

5 min.
Příprava
8 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 3 ks vejce
    3
  • 90 g hladké mouky
    1
  • 1/4 lžičky soli
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Připravte si všechny suroviny. Uvedené množství vystačí na dvě pořádné porce, takže jestli nejste takoví jedlíci, klidně počítejte porce tři až čtyři.

Foto: Greta Blumajerová

Ze tří vajec a 90 gramů mouky připravíte dvě opravdu slušné porceFoto: Greta Blumajerová

02.

Prosátou mouku prošlehejte s vejci a solí a vytvořte těsto o něco hustší než palačinkové.

Foto: Greta Blumajerová

Pokud máte hodně slaný vývar, těstíčko solit nemusíte, ale jinak určitě trochu soli dejteFoto: Greta Blumajerová

03.

Těsto nechte deset minut odstát a mezitím přiveďte k varu vývar, do kterého chcete nudle chystat. Můžete ho připravit v asijském stylu: kuřecí skelet vařte 30 minut v tlakovém hrnci spolu s několika plátky zázvoru, rozpůlenou cibulí, svitkem skořice, hvězdičkou badyánu, lžičkou soli, lžičkou celého pepře a chilli papričkou.

Foto: Greta Blumajerová

Textura by měla být hladká a o něco hustší než u těsta na palačinkyFoto: Greta Blumajerová

04.

Odstáté těsto vlijte do pevnějšího igelitového sáčku a odstřihněte malý růžek.

Foto: Greta Blumajerová

Těsto nalijte do sáčku a nůžkami odstřihněte rohFoto: Greta Blumajerová

05.

Přímo ze sáčku pak do vroucího vývaru postupně těsto vlijte, asi šest minut povařte a můžete podávat.

Foto: Greta Blumajerová

A těsto už jen pomalu vymačkávejte přímo do vroucí polévkyFoto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Nudle pak ještě asi šest minut povařte a máte hotovoFoto: Greta Blumajerová

Tip: Jídlo ve stylu polévky ramen: s obraným masem, naloženým vejcem, jarní cibulkou, mrkví, čínským zelím, sezamem a chilli. Přesný postup najdete v receptu na polévku ramen.

Foto: Greta Blumajerová

Nudle tvoří s obraným masem, čerstvou i vařenou zeleninou a naloženými vejci perfektní plnohodnotné jídloFoto: Greta Blumajerová

Baví vás podobné nudle nenudle? Vyzkoušejte i legendární dietní těstoviny „grusetky“! A jestli naopak chcete klasickou zavářku se vším všudy, podívejte se na video recept na domácí nudle do polévky bez vajec i s vejci.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie1 099,5 kJ
Bílkoviny14,4 g
Tuky7,58 g
Sacharidy33,15 g
Sůl0,99 g
SAFA2,33 g
Vláknina1,35 g
Cukry0,8 g
Související témata:

Načítám