Hlavní obsah
3,7
(15)
Foto: Erika Pilátová

Foto: Erika Pilátová

Sladká letní dobrota, kterou máte během chvilky hotovou a je připravená v mrazáku, když vás honí mlsná. Připravte si domácí tvarohové nanuky s ovocem a s chutí léta.

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
Na nanuky
  • 250 g měkkého tvarohu polotučného
  • 200 g mascarpone
  • 4 lžíce medu
  • 200 g čerstvého lesního ovoce
Na dokončení
  • 50 g tmavé čokolády
Článek

Postup

01.

Tvaroh, mascarpone a med dejte do misky a prošlehejte. Jak vyrobit domácí mascarpone jen ze dvou ingrediencí?

02.

Lesní ovoce rozmixujte. Pak ho zlehka vmíchejte do tvarohové směsi tak, aby vzniklo mramorování.

Tip: Do tvarohu můžete vmíchat také nasekanou čokoládu.

03.

Hotovou tvarohovou směsí naplňte formy na domácí nanuky. Uzavřete víčkem a vložte do mrazáku na šest hodin. Pokud nemáte formičky, dejte směs jednoduše do šálků a přidejte nanukové dřívko nebo lžičku. 

04.

Rozpusťte čokoládu. Hotové nanuky vyjměte, pocákejte čokoládou a podávejte. Ovoce můžete měnit podle chuti a sezony.

Jednoduchá, zdravá a vynikající je i lámaná jogurtová zmrzlina bez cukru a naprosto bez práce. A jestli chcete mlsat originálně a trošku luxusně, nejlepší bude nejrychlejší domácí zmrzlina ze 3 surovin bez zmrzlinovače.

Reklama

Související témata: