Hlavní obsah
3,0
(105)
Foto: Viktorie Hrazdílková

Foto: Viktorie Hrazdílková

Vyzkoušejte letní osvěžení ve formě jednoduché lámané zmrzliny, po které se nemusíte bát kil navíc: je totiž z jogurtu, ovoce a křupavé granoly. A zvládnou ji i úplní začátečníci!

5 min.
Příprava
5 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 placku
Na zmrzlinu
  • 1 hrnek řeckého jogurtu
  • 1 hrst ovoce
  • 1 lžíce pečeného čokoládového müsli
  • 1 lžíce jahodové marmelády
  • čokoládová poleva
Článek

Postup

01.

Začněte tím, že si připravíte rovný tácek pokrytý pečicím papírem – asi 15 × 10 cm.

02.

Jogurt řeckého typu rozprostřete rovnoměrně na pečicí papír asi do výšky jednoho centimetru. Do jogurtu lžící rozetřete marmeládu a vytvořte ombré efekt

03.

Dále na jogurtovou vrstvu umístěte ovoce – my jsme použili jahody a maliny, ale dejte, co máte rádi či co je k dispozici, a posypejte čokoládovou granolou. Inspiruje vás přitom recept na domácí granolu bez cukru nebo pečené müsli s ořechy?

04.

Na závěr vše pocákejte rozpuštěnou čokoládou a dejte do mrazáku nejméně na dvě hodiny zmrazit. Budou se vám přitom hodit 3 nejlepší způsoby, jak rozpustit čokoládu. A až bude zmrzlina pevná, nalámejte ji na kusy a podávejte.

Foto: Viktorie Hrazdílková

Žádné míchání, šlehání ani mražení ve formě. Zvládne to opravdu i malé dítě!Foto: Viktorie Hrazdílková

Vyzkoušejte další recepty na domácí zmrzlé potěšení: Láká vás dietní ovocná zmrzlina bez cukru, nebo spíš domácí smetanová zmrzlina s likérem?

Reklama