Hlavní obsah

Největší chameleoni Hollywoodu: Tito herci museli kvůli roli projít drastickou proměnou

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Co všechno je člověk schopen udělat pro kariéru? Třeba dramaticky zhubnout, přibrat anebo se nechat maskéry proměnit v tak ošklivou osobu, že v reálu by si o vás nikdo ani neopřel kolo. Tihle slavní to zažili!

Článek

Filmoví herci, ti tvrdý chleba mají! Ačkoliv to navenek vypadá jako práce snů – všichni vás znají, vyděláváte spousty peněz a máte dostatek času, ve skutečnosti je to pořádná řehole. Nejenže se musíte naučit text, ale většinou je potřeba roli přizpůsobit i svůj zjev. A pokud vám není šita přímo na míru, může to být opravdu náročné. Nejeden herec či herečka museli projít skutečně obří proměnou a kvůli roli přibrat, anebo naopak zhubnout i desítky kilogramů. Kromě toho se téměř neuvěřitelné změny odehrávají v maskérně, kde z krásné ženy udělají za pár hodin téměř stvůru. Kdo z herců prošel skutečně šílenými změnami?

Nicole Kidman (50)

Nicole Kidman v současné době natáčí kriminální thriller „Destroyer“. Kdybychom nevěděli, že tam tato drobná blondýna hraje, pravděpodobně bychom ji na fotografiích z placu nepoznali. V obličeji ztrhané rysy, tmavší krátké vlasy, kožená bunda a široké kalhoty rozhodně nejsou vizáží, na kterou jsme u této hvězdy zvyklí. Ve filmu hraje detektivku Erin Bell, která se pracovně zaplete s gangem.

Foto: Profimedia.cz

Nicole Kidman právě natáčí nový film „Destroyer“ (vlevo), kde hraje detektivku Foto: Profimedia.cz

Jake Gyllenhaal (37)

Aby mohl Jake Gyllenhaal hrát mistra světa v boxu Billyho Hopa ve filmu „Bojovník“ (2015), musel pořádně přibrat. Nakonec mu váha ukázala o 15 kilogramů více, z čehož polovina byla svalová hmota. Na začátku proměny herec posiloval tři hodiny denně, po dvou měsících už to bylo hodin šest: ráno boxoval a odpoledne zlepšoval fyzičku a posiloval. Bohužel, tato role ho stála hodně – časová vytíženost byla údajně jedním z důvodů, proč skončil jeho vztah s Alyssou Miller (28).

Foto: Profimedia.cz

Fyzicky mimořádně náročná role boxera ve filmu „Bojovník“ (nahoře) stála herce vztah – přípravě totiž věnoval až moc časuFoto: Profimedia.cz

Tom Hanks (61)

Jednou z prvních větších proměn Toma Hankse byla role Andrewa Becketta ve filmu „Philadelphia“ (1993) – jako homosexuála nakaženého virem HIV ho propustí z práce a on se s firmou začne soudit. Aby byl v roli přesvědčivý, zhubl herec 15 kilogramů a ostříhal si vlasy. Později si vyzkoušel i opačnou proměnu, a to ve filmu „Trosečník" (2000). Tady musel dvacet kilogramů přibrat a následně je během natáčení postupně shazovat – jako trosečník, který na opuštěném ostrově stráví pět let.

Foto: Profimedia.cz

Role Andrewa Becketta (vlevo) byla jednou z prvních vážnějších rolí Toma Hankse a získal za ni svého prvního Oscara. Do té doby byl znám spíše z romatických filmůFoto: Profimedia.cz

Charlize Theron (42)

Charlize Theron platí za jednu z nejkrásnějších hereček Hollywoodu. Ovšem jen do chvíle, než ji vidíte ve filmu „Zrůda“ (2003), který byl natočen podle skutečné události. Herečka si zahrála Aileen Wuornos, bývalou prostitutku a lesbičku, která byla odsouzena za vraždu sedmi mužů. Kvůli roli musela přibrat patnáct kilogramů, avšak to byl pouze zlomek v celkové změně – slavnou herečku by v tomhle snímku poznal jen málokdo. Za roli získala Oscara.

Foto: Profimedia.cz

Charlize Theron zahrála roli vražedkyně (nahoře) skutečně precizně a její maska byla vynikajícíFoto: Profimedia.cz

Jared Leto (46)

Jedním z největších hollywoodských chameleonů je bezesporu herec a zpěvák kapely 30 Seconds to Mars Jared Leto. Pro roli muže závislého na drogách ve slavném dramatu „Requiem za sen“ (2000) musel dost zhubnout, ve sci-fi snímku „Sebevražedný oddíl“ (2016), kde hrál Jokera, byste ho také téměř nepoznali. No a pro roli Marka Chapmana (vrah proslulého člena kapely The Beatles) ve filmu „Zavraždění Johna Lennona“ (2007) musel přibrat dokonce 30 kilogramů. Prý to pro něj bylo mnohem těžší než hubnout.

Foto: Profimedia.cz

Jared Leto má s razantními proměnami těla kvůli rolím veliké zkušenosti. Aby zahrál vraha Johna Lennona (na fotce vlevo), musel výrazně přibratFoto: Profimedia.cz

Rooney Mara (32)

Rooney Mara je krásná, drobná a éterická žena. Ovšem jako Lisbeth Salander ve filmu „Muži, kteří nenávidí ženy“ (2011) byste ji nepoznali. Ta byla sice také drobná, ale do krásy a éteričnosti jí toho dost chybělo. Největší změnu prodělala hereččina tvář: vlasy si ostříhala a obarvila načerno, obočí téměř vytrhala a nechala si udělat čtyři piercingy. Těžko je vynechat, když takto byla popisována Lisbeth i v románové předloze Stiega Larssona. Nutno podotknout, že literární hrdince ta filmová rozhodně nezůstala nic dlužna.

Foto: Profimedia.cz

Rooney Mara si kvůli roli Lisbeth Salander (na snímku vlevo) nechala vytrhat a obarvit obočí a dala si udělat několik piercingůFoto: Profimedia.cz

Christian Bale (43)

Tělo Christiana Baleho by mohlo vyprávět, co jsou to drastické proměny. Pro roli Trevora v mysteriózním thrilleru „Mechanik“ (2004) zhubl kolem pětadvaceti kilogramů – dle svých slov přežíval pouze na kávě a jablkách. Když měl ztvárnit Batmana ve filmu „Temný rytíř“ (2008), potřeboval naopak získat svalovou hmotu a během půl roku se mu podařilo nabrat 45 kilogramů. Trochu to ale přepískl a pár kilo muselo dolů. V současné době už zase nabírá, ale místo pekáče buchet je to spíše mazanec – zahraje si totiž bývalého amerického viceprezidenta Dicka Cheneyho (76).

Christian Bale umí jít z extrémů do extrémů, ať už v roli vychrtlého Trevora ve filmu „Mechanik“ (nahoře), anebo jako osvalený Batman (dole)

Která proměna se vám líbí nejvíce?

Reklama

Související témata:

Načítám