Hlavní obsah

Druhá brada: Proč ji máme a jak se jí lze zbavit?

Foto: ivan_kislitsin, Shutterstock.com

Foto: ivan_kislitsin, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejhorší to bývá na fotografiích. Stačí se na chvíli nehlídat, a kde se vzala, tu se vzala, objevila se druhá brada. Tento estetický problém trápí mnoho žen a všechny se snaží najít odpověď na to, zda je vůbec možno se podbradku zbavit, popřípadě jak.

Článek

Druhá brada. V oblasti anti-age je to asi stejný strašák jako vrásky okolo očí a na čele. Často za ním stojí nadbytečný tuk v těle nebo vlivem věku povolená kůže na krku.

„Na vzniku podbradku se podílí genetické dispozice, váhové výkyvy, ochabnutí struktur věkem nebo nadváha,“ vysvětluje plastický chirurg Petr Pachman z Medicom Clinic. „Může ho způsobovat i nesprávné držení těla, zadržování vody v těle nebo problémy se štítnou žlázou,“ dodává Klaudia Nawaisehová, kosmetička značky Essenté. (5 signálů, že vám správně nefunguje štítná žláza)

Zkuste obličejovou jógu

Se zpevněním kontur a zmírněním podbradku může pomoct cvičení, konkrétně obličejová jóga. Zadejte do YouTube heslo „face yoga“ a vyjede vám nespočet návodných videí, jak se podbradku zbavit. Zakladatelkou omlazujícího cvičení s vtipnými grimasami je Japonka Fumiko Takatsu (51). „Obličejová jóga je skvělou prevencí, která posiluje tvářové svaly, a napíná tak pokožku. Pomáhá i s odstraněním přebytečného tuku ve tvářích,“ doporučuje Veronika Langenbergerová, majitelka salonu Institut de Beauté & Spa Sothys na pražském Újezdě.

„Svalová gymnastika může být i přístrojová. Podpůrnými metodami jsou zejména lymfatická masáž a různé liftingové masky,“ radí Klaudia Nawaisehová. Cvičení tedy určitě za vyzkoušení stojí, nicméně hlavní je vytrvat. Výsledky budou ještě lepší, když pojedete na vlně zdravého životního stylu a budete používat správnou kosmetiku.

Foto: JRP Studio, Shutterstock.com

Jeden ze cviků obličejové jógy, ta dokáže omladit obličej a vrátit konturám pevnostFoto: JRP Studio, Shutterstock.com

Mazat směrem nahoru

V kosmetických salonech najdete speciální procedury, které jsou efektivní na povadlou kůži na krku a v okolí brady. „Díky jedinečné koncentraci účinných látek, jako jsou například peptidy, výtažky z mořských řas, břečťanu a manioku, lze zpevnit kontury obličeje, remodelovat tvář a dodat pleti mladistvý vzhled,“ vysvětluje Veronika Langenbergerová. Takové ošetření vás vyjde na 1400 Kč. Lepších výsledků dosáhnete pravidelnými návštěvami.

Na internetu narazíte také na téměř zázračné pleťové masky, které slibují, že vás druhé brady zbaví do půl hodiny. Mimochodem, tyhle jsme v redakci vyzkoušely! Výsledek? Žádná pleťová maska vám neprokáže zázrak na počkání jako skalpel. Starat se o pleť, a oddálit tak povadlé kontury obličeje, se vyplatí už od 25 let. Do každodenní péče je třeba zařadit séra, masky a krémy s anti-age účinky. „Je důležité při mazání nezapomenout na krk a bradu a krém vmasírovat vždy směrem nahoru,“ radí Klaudia Nawaisehová.

Laser, injekce nebo facelift?

Účinné jsou proti druhé bradě injekce se speciálními roztoky, které dokážou štěpit tukové buňky. „Všechny injekční metody je třeba pro uspokojivý efekt několikrát opakovat, zpravidla 2–3x, záleží, jak velká redukce je potřeba,“ dodává Ivana Pokorná, majitelka Kliniky estetické medicíny Formositas. Takový typ ošetření vás vyjde od 1000 do 3000 korun v závislosti na tom, jaké množství látek bude použito.

Foto: UfaBizPhoto, Shutterstock.com

Ošetření v kosmetickém salonu nebo na klinice plastické chirurgie je jednou z možností, jak se zbavit dvojité bradyFoto: UfaBizPhoto, Shutterstock.com

Druhé brady se můžete zbavit i operativně nebo laserem. „Je nutné rozlišit a správně indikovat typ podbradku. Je-li tvořen jen povislou kůží, je nejlepší operativní řešení v rámci faceliftu. Dobrého efektu lze docílit i využitím silného laseru pro zpevnění kůže s odsátím menšího, nebo většího množství tuku,” říká doktor Petr Pachman. Cena faceliftu se pohybuje mezi 50 až 100 tisíci korunami, laser pak stojí okolo 40 tisíc.

Operativní řešení byste ale měli zvažovat až jako poslední řešení, zejména v případě, že druhá brada je výsledkem nadváhy.

Načítám