Hlavní obsah

Důvody, proč ženy po sexu bolí klín

Foto: nd3000, Shutterstock.com

Foto: nd3000, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Někdo má rád drsný sex, který způsobuje určitou míru nepohodlí, ale bolest jako taková je během soulože a po ní nežádoucí. Co všechno ji způsobuje? Poznejte všechny důvody, proč vás po dovádění v peřinách bolí rozkrok!

Článek

Je pro vás milování nepříjemné? Pokud je pohlavní styk bolestivý a vagina „zmožená“, neznamená to, že se musíte stydět za svoji sexuální nefunkčnost. Do konce života určitě nejste odsouzeny k celibátu. Existuje mnoho důvodů, proč vás sex může vyvést z komfortní zóny, a tohle je seznam pěti nejčastějších.

1. Příliš velký penis

Podle britských vědců z King's College v Londýně, kteří shromáždili údaje od 15 521 muže z dvaceti zemí světa, jen pět procent jich překoná při erekci délku šestnácti centimetrů. A jaká je pravda o velikosti „chlouby“ českých mužů? Je partnerův penis větší? Nebo snad to dildo, které používáte? Hluboké pronikání do dělohy může podráždit děložní hrdlo nebo dělohu. Pokud se tak stalo, nejlepším řešením je teplá koupel, vyhřívaná podložka nebo lék proti bolesti. Všechny tyto věci mají protizánětlivé účinky, které působí proti bolesti. Do budoucna se v rámci prevence soustřeďte na vhodné polohy.

Bezpečnou sázkou na jistotu jsou jezdecké pozice, tedy takové, které vám dávají možnost kontrolovat průnik penisu. Nejvíce bolestivé je milování zezadu, nebo cokoli, při čem máte nohy ve vzduchu. U dilda je to jednoduché, kupte si menší.

2. Suchá vagina

Jednou z nejběžnějších příčin bolesti během nebo po pohlavním styku je suchý klín. Pokud vagina není dostatečně vlhká, průnik penisu a následné tření je pro ni nepříjemné. Věnujte dostatek času předehře a také používejte větší než malé množství lubrikantu (další tipy, jak řešit suchou pochvu).

Můžete také promluvit s gynekologem a svěřit se mu s tím, co se děje. Pomůže vám zjistit, jaké jsou vaše možnosti. Zlepšení stavu se ale dá dosáhnout i změnou jídelníčku. Do stravy přidejte chřest a avokádo. Vitamin E v těchto dvou dobrotách napomáhá tělu při produkci hormonů estrogenu a progesteronu. Ty následně stimulují sexuální reakce, mezi které patří vaginální lubrikace.

Co se týče náhražek kupovaných lubrikantů, oblíbený je kokosový či olivový olej. Lékaři však před těmito domácími variantami varují. Lubrikanty na bázi oleje jsou hustší a hůře se vymývají, takže mohou uvíznout v pochvě spolu s bakteriemi. Výsledkem bývá zánět.

3. Tvrdý sex

Už se vám stalo, že došlo na divokou rychlovku, po níž vás bolel klín?  Stačí jeden či dva brutální nárazy do klína a další dva dny vám dělá problémy pohodlně se posadit. Co byste měly vědět, než kývnete na sado-maso.

Pamatujte si, že v případě nouze je dobré dát kostku ledu do plastového sáčku nebo žínky, a přiložit ji na 10 až 15 minut na rozkrok přes spodní prádlo. V tomto směru poslouží i balíček mrazené zeleniny. Nezmizí-li bolest během několika dní, navštivte lékaře.

Foto: Malysheva Liudmyla, Shutterstock.com

Po „normálním“ sexu by vás nemělo nic bolet, tvrdé praktiky ovšem to riziko nesouFoto: Malysheva Liudmyla, Shutterstock.com

4. Alergie na kondom

Někteří lidé jsou alergičtí (nebo citliví) na latex. Patříte-li k nim a používáte latexové kondomy, může se váš klín cítit nesvůj. Projevy alergií se typicky vyvíjejí za 3 až 12 hodin po kontaktu s alergenem a přetrvávají až 24 hodin.

Klín je v jednom ohni? Otéká? Pak postupujte jako v případě divokého sexu. Umístěte sáček s ledem na prádlo, asi na čtvrt hodiny. A používejte radši kondomy bez latexu, například ty polyuretanové.

5. Infekce, pálení, výtok

Milování bylo krásné, ale momentálně se perete se svěděním, pálením vaginy, krví nebo výtoky? Na vině je pravděpodobně kvasinková infekce, infekce močových cest, bakteriální vaginóza nebo jiná nemoc. Nejlepší je poradit se se svým gynekologem. V závislosti na problému nejspíš budete potřebovat léky na předpis. Víte, že bolet může i samotný orgasmus?

Při přetrvávají bolesti během pohlavního styku nebo po něm je ve hře i endometrióza, což je onemocnění, při kterém se částečky děložní sliznice zvané endometrium nacházejí mimo dutinu děložní. O slovo se však hlásí i fibroidy neboli myomy (nezhoubné děložní nádorky), kterým se stimulace penisem nelíbí. To vše je léčitelné, proto při přetrvávajících potížích neváhejte s návštěvou doktora.

Existuje i poměrně vzácné onemocnění zvané vulvodynie. Jedná se o zatím nevysvětlitelnou bolest v oblasti vulvy při pohlavním styku. Příčina je nejasná, stejně jako léčba. Odborníci proto zatím zkouší různá anestetika a používají se i antidepresiva.

Máte také nějakou zkušenost s bolestí spojenou se sexem?

Reklama

Načítám