Hlavní obsah

Jsi k ničemu! Říkat, či neříkat v posteli drsnou pravdu?

Foto: nd3000, Shutterstock.com

Foto: nd3000, Shutterstock.com

Reklama

Co na srdci, to na jazyku? U milostného umění vašeho partnera to není tak docela vhodné. Proč milenci nenaservírovat drsnou pravdu a jak v posteli dosáhnout svých cílů? Držte jazyk za zuby!

Článek

Newyorský sexuální terapeut Ian Kerner, který s americkou autorkou a sloupkařkou Heidi Raykeil napsal knihu „Miminko, nebo manžel?“, tvrdí, že na muže se v žádném případě nesmí jít příliš prudce a agresivně.

Výchova, doba i nároky

„Většina nás mužů vyrostla na pravidelných porcích mylných sexuálních představ živených pornem, populární kulturou, poznámkami našich spolužáků a kámošů a také… no ano, ženami předstírajícími orgasmus. Může tedy někoho vážně překvapit, že spousta z nás nedokáže rozlišit dobrý sex od špatného a motoru v autě rozumí lépe než ženskému klitorisu? Až příliš se od nás očekává, že budeme sexuálními bohy, a my přitom ani netušíme, co si s takovou mocí počít,“ nejprve nastiňuje situaci Ian Kerner a souběžně s tím ve své publikaci přibližuje, že ostře vyřčená pravda se v posteli nevyplácí.

Každý pohřeb něco stojí

„Navíc je chyba předpokládat, že jsme rychle hotoví, nebo naopak vydržíme celou věčnost jen proto, že to tak chcete. Někdy se věci prostě jen stanou. Ať už tedy máte na srdci cokoli, poraďte nám, ale buďte přitom něžné – o zpětnou vazbu a tipy sice skutečně stojíme, ale drsně vyřčená kritika je něco jako sexuální polibek smrti,“ apeluje Ian Kerner, s nímž souhlasí také Hauke Brost, německý odborník na mužské chování. I podle něj je vhodnější o sexuálních problémech a pocitech mluvit s nejvyšší opatrností.

Status: nýmand

„Máte nějakou výtku nebo přání? Chcete, aby se muž v posteli choval docela jinak, než jak se běžně projevuje? Existují dvě možnosti, jak to udělat. Za prvé mu to můžete opatrně a taktně vysvětlit, za druhé mu to můžete předvést – beze slov. Je přitom úplně lhostejné, pro jakou možnost se rozhodnete. Jedno je ale důležité. Vždy pečlivě dbejte na to, aby muž neutrpěl zranění. Potvrzuji, že pánové jsou neuvěřitelně citliví,“ objasňuje německý mužolog prostřednictvím své příručky Jak pochopit muže. A co se stane, pokud vám ujedou nervy a vy v afektu pronesete pár nešťastně zvolených vět? Jakmile v hnízdečku lásky zazní něco jako „Jsi naprosto k ničemu! Absolutně mě to s tebou nebaví, a navíc i můj bývalý ho má většího!“, dojde na nejhorší.

Foto: Production Perig, Shutterstock.com

Muži mají křehkou duši a jakoukoli kritiku svých erotických schopností berou osudově vážně Foto: Production Perig, Shutterstock.com

Ze špatného ještě horší

„Něco takového může, tedy kromě jiného, vést k několikaměsíční snížené erekci a s ní i strašné nejistotě. Pro muže to dokonce může znamenat šok na celý život,“ dál objasňuje Hauke Brost s tím, že myšlenky takto zasaženého milence neustále krouží kolem jednoho a téhož: „Copak jsem až do této chvíle dělat všechno špatně? Jsem snad sexuální hňup? Má jiného, který to umí líp? A chtěla by jiného?“ Celé je to špatně a odborníci dokonce hovoří o ochabnutí lásky, tedy nejen partnerova penisu. Proto ještě jednou.

Se svým milencem o sexu mluvte, ukazujte mu a veďte jej (víme, jak spolehlivě vzrušit muže), ale dávejte pozor na jeho křehkou dušičku. Malý, hloupý příklad za všechny? Pořád vás uvádí do varu, že se vyhýbá vašim bradavkám a kopuluje tak rychle, že si připadáte jako pouhý sexuální objekt sloužící výhradně jeho zájmu? Místo toho, aby se partner bez obalu dozvěděl, co si tom všem myslíte, zvolte taktiku chytré horákyně.

Lásko, jsi prostě nejlepší!

Po milování oba malátně spadněte do peřin a vy s požitkem vyprávějte, jak krásné bylo, když se váš drahý dotkl vašich prsou, i když tomu tak nebylo. (Partnera smyslně polibte a pokračujte.) A ten sex! „Nechápu, jak to tempo takhle zvládáš. Chvílemi se mi zdálo, že se blíží nejsilnější vyvrcholení, jaké jsem kdy měla. Možná, že když příště trochu zaexperimentujeme s přírazy a zkusíme něco nového, orgasmus přijde.“ Výsledek? Muž se bude považovat za dobrého, vy v jeho očích jste a budete báječná milenka, a navíc ho přimějete ke změně. Není to lepší než výčitky a urážky?

A jak se svým milencem mluvíte právě vy? 

Reklama

Načítám