Hlavní obsah

Dýňové placičky pečené v troubě

Hodnocení:
(138)
Foto: Peredniankina, Shutterstock.com
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
40 minut
Náročnost
nízká

Zkuste si místo obligátní dýňové polévky nebo rizota připravit placičky. Dají se připravit naslano i nasladko a v různých variacích poslouží jako svačina, snídaně i večeře. Jejich výhodou je také to, že jsou chutné i druhý den.

Ingredience pro:
20 placek
  • 350 g dýně
  • 200 g špaldové mouky
  • 200 g ricotty
  • 1 vejce
  • sůl
Článek

Postup

Krok 1: Dýni nastrouhejte a všechny ingredience smíchejte – mouku přidejte jako poslední. Směs propracujte tak, aby vzniklo lepivé těsto. Lžící tvarujte placičky a klaďte je na plech vyložený pečicím papírem. Vložte do vyhřáté trouby a pečte na 190 °C asi 40 minut.

Krok 2: Placičky naslano jsou výborné jako příloha ke krůtímu plátku, tresce nebo třeba volským okům. Chcete-li si je dát k večeři, udělejte si k nim jogurtový dip (smíchejte podle chuti řecký jogurt, majonézu, citronovou šťávu, pepř a bylinky). Můžete ještě přidat plátky pancetty či chuťově výrazný sýr, například fetu nebo nivu. 

Krok 3: Placičky nasladko jsou vynikající k snídani. Doplňte je borůvkami, medem, zakysanou smetanou a nasekanými mandlemi. Pokud chcete trochu hřešit, dejte si na ně místo zakysané smetany vanilkovou zmrzlinu.

Máte rádi dýni? Jaké je vaše nejoblíbenější dýňové jídlo?

ynezorPumanzeSaNyknalC