Hlavní obsah

Dýňové rizoto

Hodnocení:
(28)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
1 hodina
Náročnost
nízká

Dýně se na českých zahrádkách perfektně zabydlely. A má to velkou výhodu: dají se z nich vykouzlit luxusní dobroty. Co říkáte na rizoto s mangem?

Ingredience pro:
4 porce
  • 40 g parmezánu
  • 4 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • pepř
  • sůl
  • 100 g manga
  • 150 g rukoly
  • 300 g kuřecích prsou
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1/2 dýně hokaido
  • 320 g rýže arborio
Článek

Postup

Krok 1: Dýni očistěte, zbavte semínek a nakrájejte na kostky. Vývar přiveďte k varu, vhoďte do něj dýni a asi 10 minut vše povařte.

Krok 2: Poté vezměte do ruky tyčový mixér a vývar s dýní rozmixujte dohladka.

Krok 3: Kuřecí maso nakrájejte na kostky, mango také. V hlubší pánvi rozpalte olej a dvě lžíce másla. Kuřecí maso na něm nechte zatáhnout. Pak vsypte rýži a opékejte ji, dokud nezprůhlední a lehce nezezlátne.

Krok 4: Teď přichází chvíle pro dýňový vývar! Nalijte ho dvě naběračky do pánve a vařte, dokud se většina tekutiny neodpaří. Pak postup opakujte, celkem asi 18–20 minut, dokud není rýže na skus.

Krok 5: Zbývá už jen směs osolit, opepřit, vhodit omytou rukolu, mango, zbylé dvě lžíce másla a parmezán. Vypněte pod rizotem plamen a vše zmíněné jen do základu vmíchejte a nechte asi 5 minut jen tak stát. A podávejte!

Máte rizoto rádi, ale nechce se vám vařit pořád dokola to samé? Vyzkoušejte hráškové rizoto s kuřetem a mátou, rizoto zdravěji či lahodné orzotto s kuřecím masem.

ynezorPumanzeSaNyknalC
21. 9. 2015

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.