Hlavní obsah
3,1
(68)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Dýně se na českých zahrádkách perfektně zabydlely. A má to velkou výhodu: dají se z nich vykouzlit luxusní dobroty. Co říkáte na rizoto s mangem?

15 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 40 g parmazánu
  • 4 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1/2 lžičky soli
  • 100 g manga
  • 150 g čerstvé rukoly
  • 300 g kuřecích prsou
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1/2 ks dýně
  • 320 g rýže arborio
Článek

Postup

01.

Dýni očistěte, zbavte semínek a nakrájejte na kostky. Vývar přiveďte k varu, vhoďte do něj dýni a asi 10 minut vše povařte.

02.

Poté vezměte do ruky tyčový mixér a vývar s dýní rozmixujte dohladka.

03.

Kuřecí maso nakrájejte na kostky, mango také. V hlubší pánvi rozpalte olej a dvě lžíce másla. Kuřecí maso na něm nechte zatáhnout. Pak vsypte rýži a opékejte ji, dokud nezprůhlední a lehce nezezlátne.

04.

Teď přichází chvíle pro dýňový vývar! Nalijte ho dvě naběračky do pánve a vařte, dokud se většina tekutiny neodpaří. Pak postup opakujte, celkem asi 18–20 minut, dokud není rýže na skus.

05.

Zbývá už jen směs osolit, opepřit, vhodit omytou rukolu, mango, zbylé dvě lžíce másla a parmezán. Vypněte pod rizotem plamen a vše zmíněné jen do základu vmíchejte a nechte asi 5 minut jen tak stát. A podávejte!

Máte rizoto rádi, ale nechce se vám vařit pořád dokola to samé? Vyzkoušejte hráškové rizoto s kuřetem a mátou, rizoto zdravěji či lahodné orzotto s kuřecím masem.

Reklama

Související témata:

Načítám